Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Koldaki Brakial pleksus için yüzde kaç oranında rapor alınabilir?

93emre

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
ben 20yaşındayım 1 yıl önce geçirdiğim kaza sonucu brakial plexus var kolumda. yani kolumun 5 sinirinden 2 si koptuğundan kolumu hiç bükemiyorum açamıyorum kaldıramıyorum. 6 ay önce ameliyat oldum 2 yıl sürer iyileşmesi dediler ancak en iyi ihtimalle iyileşse dahi minimum yüzde 40-50 rapor alabilirim. şu an için bana rapor verebilirler mi yoksa 1 yıl sonra gel mi derler? 6 ay içinde raporu almam lazım çünkü üniversiteye başlayacağım ve burs yurt için kolaylık sağlar bana engelli olmam.

evet müracat edip alabilirsin.geçici rapor olmaz, süreli veya sürekli rapor olur.

teşekkürler. trafik sigortasından para almak için süresiz rapor mu lazım?

Bugün rapor için başvuruda bulunursanız, iyileşince gel demezler. Rapor alabilirsiniz, süreli rapor verileceğinide zannetmiyorum.. Anlattıklarınıza bakarsak kolunuzun tamamen iyileşmesi zor, siz de yine bir hareket kısıtlılığı bırakacaktır..

Sakatlık oranı cetveline göre, sinir zedelenmesinin sebeb olduğu tek üst ekstremite sakatlıkları için verilen oranlar şöyle:

Tek Üst Ekstremite Bozukluğu Özür Oranları:

Dominant Ekstremite

1-hafif: Kişi etkilenmiş ekstremiteyi kendine bakım, günlük aktivitelerinde ve tutmada kullanabiliyor, fakat parmak hareketleri ince becerisinde zorluk yaşıyor:% 10
2-hafif Orta: Kişi etkilenmiş ekstremiteyi zorlukla kendine bakım için kullanabiliyor, eşya kavrayabiliyor ve tutabiliyor fakat parmak hareketlerinde ince beceri yok:%25
3-Ağır Orta: Kişi etkilenmiş ekstremiteyi kullanabiliyor fakat kendine bakım aktivitelerinde zorlanıyor:% 40
4-Ağır: Kişi etkilenmiş ekstremiteyi kendine bakım veya günlük aktivitelerinde kullanamıyor:% 60

Non-Dominant Ekstremite

1-hafif Kişi etkilenmiş ekstremiteyi kendine bakım, günlük aktivitelerinde ve tutmada kullanabiliyor, fakat parmak hareketleri ince becerisinde zorluk yaşıyor:% 5
2-hafif Orta: Kişi etkilenmiş ekstremiteyi zorlukla kendine bakım için kullanabiliyor, eşya kavrayabiliyor ve tutabiliyor fakat parmak hareketlerinde ince beceri yok:%15
3-Ağır Orta: Kişi etkilenmiş ekstremiteyi kullanabiliyor fakat kendine bakım aktivitelerinde zorlanıyor:% 30
4-Ağır: Kişi etkilenmiş ekstremiteyi kendine bakım veya günlük aktivitelerinde kullanamıyor:% 45

travmatik brakial pleksus var yüzde 45 veriyorlar uygun mu?

sol kolumda geçirdiğim trafik kazası ne travmatik brakial pleksus var sadece parmaklarım ve bileğim çalışıyor kolum hiç kalkmıyor bükülmüyor verilen rapor uygun mu az mı?

Üst Alt