Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kolların güçlü olması ÖTV'siz araç almaya engel mi?

Konular
88
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar otv indirimli ozel tertibatli arac almak icin basvurdum.. beni unuversiteye sevk ettler. Soze sorum su ben 2 bacagimoda kalcadan itibaren kullanamiyorum tekerklekli sandalyedeyim. Ama kollarim ellerim de hic bir guc kaybi yok. Dr muayene ettigindede goruyor buna ragmen neden bana rapor vermiyorlar. 2 bacagi olmasa dahi kollar eller sorunsuz sa surucunolamazmi

Tam tersi, kollarınız sağlıklı olmalı ki elden gaz fren tertibatını kullanabilin. Güç muyenesi yapıyorlar kollar için. Niye rapor vermesinler ki? Ehliyet ten bahsediyorsanız o ayrı bir süreç.

Ya bende onu anlamiyorum.. iki kolum iki elimde nornal insanlar kuvetinde. Sorun sadece bacaklarimda 2 bacamida kullanamiyorum. Bu sartlarda benim tertibatli arac kullanir raporu vermemelerinin sebebine

itiraz edin diyedir uğraştıracaklar ya illa ki..

Bugun istedikleri emg ve universite hasta bildirim dosyasi ile. raporu heyete teslim ettim noroliji dr u AKSANOL NORÖPATY tanisi koydu. Olumlu olurmu diye sordum heyet bilir diyor.. bus hastalik ust eklemleri ilgilendirirmi

Aksonal nöröpaty tanisi konan elden tertibatli otomatik vites araba alabilirmı

Saglık kutul taplosu

Otv indirimli raporda hastalik teshisinde tapolo 4.1.3 nedemek

Bu kastediliyor olsa gerek:

Tablo 4.1- Ayakta durabilme, yürüme ve hareket bozuklukları (santral sinir sistemi veya spinal kord lezyonlarına eşlik eden)

Ayakta Durabilme, Yürüme Ve Hareket Bozuklukları
Özür Oranı
1-Hafif
-Ayağa kalkabiliyor
-Kısa mesafe yürüyor fakat eğim, yükselti, basamaklar, derin sandalyeler ve uzun mesafelerde zorluk çekiyor
20
2-Hafif
Orta
-Ayağa kalkabiliyor
-Kısa mesafeyi zorlukla ve yardımsız yürüyor, fakat yürüyüşü düz zeminlerle sınırlı
40
3-Ağır
Orta
-Zorlukla ayağa kalkıyor ve ayakta durma pozisyonu elde ediyor
-Yardım olmaksızın yürüyemiyor
60
4-Ağır
-Yardım, mekanik destek ve veya bir yardımcı cihaz olmaksızın ayağa kalkamıyor
80

Üst Alt