Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kolon kanseri ve metastaz sebebiyle alabileceğim oran ne olabilir?

Nuray1981

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Ocak 2017 de kolon kanseri 3.evreden ameliyat oldum. Çevre yağlı doku 5 adet lenf bezi metastazı var. 7 kür kemoterapi sonrası karaciğer metastazı sebebiyle ameliyata alındımpataloji temiz çıktı 2 ay sonrasında tekrar açık ameliyat yapıldı karaciğerden tekrar temiz geldi sonuç. Şimdi akciğerde bi lezyon var ama metastaz olarak yorumlanmadı. Ameliyat sonrası akciğer çökmesi dediler. Bu sebepler ile % kaç otan alırım tablolardan hiçbişey anlamıyorum. Teşekkürler

Tablo dan anlamam diyorsanız O zaman söyle diyeyim %70 ve üzeri çıkar raporunuz.

Kolon, Rektum ve Anüs..
Tablo 4- Kolonik rektal hastalıklara bağlı kalıcı bozuklukların sınıflama kriterleri.

Sınıf 1)Özür oranı:% 10
Kolonik veya rektal hastalığın nadir ve kısa süreli belirti ve semptomları veaktivitelerde sınırlama özel diyet veya tedavi gerektirmemesi ve sistemik birbozukluk olmaması, ağırlık vebeslenme durumunun arzulanan seviyelerde tutulmasıve cerrahi prosedürler sonrasında sekel olmaması..

Sınıf 2)Özür Oranı:% 25
Kolonik veya rektal hastalığın objektif bulguları veya anatomik kayıp veya değişimleri ve*hafifağrının eşlik ettiği barsak fonksiyonlarının nadir rahatsızlıkları ile birlikte olan*hafif*Gİ semptomlar ve diyette minimal kısıtlamalar veya*hafif*semptomatik tedavi gerekmesi ve beslenme sonuçlarında bozulma olmaması..

Sınıf 3)Özür Oranı:% 50
Kolonik veya rektal hastalığın objektif bulguları veya anatomik kayıp veya değişimleri ve Periyodik veya devamlı ağrının eşlik ettiği, barsak alışkanlığının orta veciddi şiddetlenmelerle seyreden rahatsızlığı ve aktivite kısıtlaması, ataklar sırasında özel diyet ve ilaçlara ihtiyaç duyulması ve temel belirtiler (ateş,anemi veya kilokaybı)bulunması..

Sınıf 4)Özür Oranı:% 75
Kolonikveya rektal hastalığın objektif bulguları veya anatomik kayıp veya değişimleri ve barsak fonksiyonlarının dinlenme sırasında devamlı ağrı ile birlikte süreklibozuklukları ve aktivitenin tam sınırlanması, diyetin kısıtlanması ve tedaviye rağmen semptomların tam olarak kontrol edilememesi ve temel belirtiler (ateş,kilo kaybı veya anemi) bulunması veya remisyonların uzun sürmemesi..

Tümörlerin Sınıflaması:

I -İleri klinik evreli (Evre III ve IV) malign (kötü huylu) tümörü olan tedaviye cevap vermeyen hastalarda özür oranı % 80 olarak kabul edilir.

Ia- Nüks (rekkürrens)veya metastaz yapmış malign (kötü huylu) tümörü olan ve tedavi yöntemleriyle şifa sağlanamayan hastalarda özür oranı %80 olarak kabul edilir.*

Ib- Bölgesel ileri evre (lokorejional) hastalığı olan ve tedavi yöntemleri ile şifa sağlanamayan hastalarda özür oranı %80 olarak kabul edilir.*

II- Tedaviye cevap veren klinik evreli (Evre I ve II) malign (kötü huylu) tümörü olan hastalar:primer tümörün sebep olduğu veya bu tümöre yönelik tedavi sonrasında gelişen doku veya fonksiyon kayıplarında özür oranı genel hükümler bölümünde belirtilen miktarlara net % 20 ilavesi ile bulunur. Ancak bu gruptaki hastalar yılda en az bir kez metastaz ve nüks açısından değerlendirilerek klinik evre ve fonksiyon kaybı değişimi olup olmadığı tespit edilmelidir.*

III- Malign transformasyon gösteren benign tümörler: Primer tümörün sebep olduğu veya butümöre yönelik tedavi sonrasında gelişen doku veya fonksiyon kayıplarında Özür Oranı genel hükümler bölümünde belirtilen miktarlara net % 20 ilavesi ile bulunur. Ancak bu gruptaki hastalar yılda en az bir kez metastaz ve nüks açısından değerlendirilerek klinik evre ve fonksiyon kaybı değişimi olup olmadığı tespit edilmelidir..

Okmeydanı Devlet Hastanesi Onkoloji %80 oran verdi. Vergi dairesine gidecekmiş oradan sevk ile gittiğim için. Ankara dan sonuç ne zaman gelir acaba. Teşekkür ederim..

Mrb. Ben 2021 de 4 evre kolon kanseri oldgumu ogrendim. Kolon ameliyatı oldum ve bağırsak dışarıya verildi. Kolostomi kullanıyorum. 2022 de onkoloji tedavim bitti ve kontrol için yani bağırsağın tekrardan içeriye alınıp alinmayacagina karar vermeleri için. Bana 2022 haziran ayı için kolonoskopi yapılması için randevu verdiler. Ve eğer bağırsağın içeri alınma ameiyati olursa ne zaman ameliyat yapacakları meçhul. Kolonoskopi için bile 2 3 ay sonraya randevu verdikleri için. Ben bu arada 2021 de malullük maaşı için basvurdum ve bana geçici maaş bağlandı ve bu maaş ağustos ta bitiyor. Benim eğer ameliyatım ağustosu geçerse benim maaşım ne olacak. Kesilecekmi veya heyete basvurdugumda kolostomi torbası var diye maaşım devammi edecek. 4 evre kanser hastaları iyileşince maaşları kesiliyor mu yoksa sureklimi maaş devam ediyor sonrasında. Sonradan tekrardan kemoterapi almaya başlayınca tekrardan maaş baglaniyormu. Devamlı mi oluyor. Bir sürü muamma . Şimdiden teşekkürler. Biraz karışık oldu ama . Kusuruma bakmayın bundan sonraki süreç ne olur. OğuzHan112

hanifeaydin siz sanırım sitede tarihleri hiç bir zaman takip etmiyor can sıkıntısından buraya giriyorsunuz doğrumu ?
Nuray1981 bu üye 2018 yılında göndermiş buraya sizde şimdi yorum yaptınız :):) aradan tam 4 yıl geçti

deasn12 tarihi gördüm olması gerekeni yazdım . siz de beni takip ediyorsunuz anladığım kadarı ile.can sıkıntım yok beni dert etmeyin siz hayatınıza bakın.

Malül emeklilik veya diğer,
Bununla ilgili sağlıklı bilgi veremeyebilirim,

4.evre kolon kanseri üzerinden yorum yapabilirim,

4.Evre kanser son evre olarak kabul edilir,dolayısı ile her koşulda şartları sağlıyorsunuz,yani ister malül ister engelli,fark etmez maaş alırsınız.
Bazı nedenlerden dolayı kesilse bile tekarar bağlanır,ancak kesileceğini sanmıyorum...
Mehmet359

oğuzhan çok teşekkürler vakit ayırıp cvp verdığiniz için. Pet cekiminin temiz çıkması maaşın kesilmesine belki sebep olur. Ben kontrol tarihi gelince gidip kontrol olucam artık. Birde şu hastalık oranını kim söylüyor. Ben heyete girdim sonuç çıktı . Süreli malullük maaşı bağlandı. Ama şu oranı bir türlü öğrenemedim. Heyete girdiğim hastaneye sordum oran yazmıyor dediler. Gittiğim herkese sordum kimse oran söylemedi çok garip. Bu oranı öğrenenler nerden öğreniyor acaba

Yalnış etiketlemişsin ama olsun biz anladık:)

Malül emeklilik için puanlama yapılmaz tanı yeterli olur,
Kanser hastalarının sağlık kurulu raporu'nda %40 %50 veya %60 gibi puanlamaya gerek yok, malül maaşı bağlanabilmesi için kanser tanısı yeterli olur,

Engelli maaşı içinse sistem farklı işler,
Mehmet359

OğuzHan112 hım. Çok yararlı birşey söylediniz. Demekki ondan bana oran söylemediler. Peki sizce ben bağırsak içeri alınıp Pet cekimide temiz çıkarsa maaşım kesilirmi kesilmezmi. Tahminen ne düşünüyorsunuz. Kesilirsede size neden kesildi diyede kizmam😁 çok sagolun cvp verdiğiniz için. Bu arada benim sgk giriş. 1998 7.ay primde 3933 veya erken emeklilik şansımız varmi

Bu sefer doğru etiketledim galiba😁

Kanser hastalarının teşhisten itibaren 1 yıl içinde başvurmaları şartıyla sağlık kurulu raporu aranmaksızın yani yüzde 60 şartına bakılmaksızın malullük aylığı bağlanabiliyor, ilk böyle ve süreli,

Süre sonunda kanser hastalığına bağlı olarak çalışma gücü kaybına bakılıyor. Kayıp yüzde 60 ve yukarı ise malullük aylığı devam ediyor.

Siz bence öncelik olarak tedaviniz ve takiplerinize odaklanın...
Mehmet359

OğuzHan112 doğru söylüyorsunuz da tedaviye odaklinin diyede. İşte maddi yönden sıkıntılar olunca ister istemez bunlarda yaşantınızda etken oluyor. Calisamiyorsunuz ve bu psikolojinizi etkiliyor ve neyse. Teşekkürler cvp ve yardiminiz için tekrardan.

Çok sağolun vaktinizi ayırıp bana yardımcı olmaya çalıştığınız için. OğuzHan112 son birşey daha sormak istiyorum. Ama isterseniz cvp yazmayın gerçekten çok vaktinizi aldıysam. İlk maaş bağlandığında süreli ondan sonra çalisma kaybına bakıyorlar yazdiniz ya. Sonuçlar temiz çıkarsa buda yüzde 60 çalışma kaybı olmadığının göstergesi olarak kesmezlermi maaşı. Cok cok sağolun şimdiden. Allah razı olsun

Üst Alt