Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kolonoskopi kabül etmedim. Vergi indirimi raporumu olumsuz etkiler mi?

ackurt19

Üye
Konular
88
Reaksiyonlar
0
Ben skolyoz, kifeskolyoz ve KOAH hastasıyım. %85 ağır engelliyim.
3351 gün sgk primim var.

3600 den emekli olabilmek için bir işe başladım ve vergi indirimi almak için hastaneye sevk aldım.

Ben de IBS (irrtabl bağırsak sendromu) da var. Bunu doktora da söyledim. Kolonoskobi yapılması gerek dedi. Bende Kolonoskobinin eziyetini bildiğim için Kolonoskobi yi kabül etmedim. Sevk kağıdına " Hasta Kolonoskobi yi kabül etmedi" şeklinde not düşdü.

Şimdi benim öğrenmek istediğim bu benim raporuma olumsuz etki yapar mı?

Ayrıca vergi indirimi rapor süreci nasıl oluyor. Ne zaman sonuçlanır.

ackurt19

Kolonoskopi yapmamak hastalığın teşhisi için sorunsa, yani kolonoskopi yapılmazsa İBS tanısı koymak mümkün değilse, rapor oranı açısından sorun olacaktır.
Hastalığa tanı koymak için başka nasıl bir test var? Onu yaptırmak lazım.

Raporu aldıktan sonra vergi indirimi için defterdarlığa başvuracaksın. 2 ayda sonuç gelir. (ama raporda tanı konusunda eksik varsa Ankara yeniden hastaneye sevk eder.)

Abi benim zaten %85 ağır engelli raporum. Ağır koah hastasıyım.Günde 16 solunum cihazı ve cipap st kullanıyorum. Benim raporumu buna vermişlerdl. Ben şimdi vergi indirimi almak için başvurdum. Kolonoskobiyi bildiğim için korktum kabül etmedim.

Kolonoskopi'yi neden red ettinizki?
Artık bütün sağlık kuruluşlarında bu işlem ve buna benzer endoskopi rektoskopi vs bunlar artık genel anestezi altında yapılıyor...
Rapor oranı tespitinden ziyade var olan bir rahatsızlığın kesin tanısı için kolonoskopi şart.sağlığınız için göz ardı edilmemeli...

ackurt19

Haa, anladım kardeşim. O zaman sorun olmaz. O hastalık içine oran verilmez o kadar. Bunun da senin durumunda bir önemi yok zaten.

Çok eski değilse yeni rapor yerine elinizdeki %85 oranlı mevcut raporu da verebilirdiniz vergi dairesine.

Vergi dairesine raporumu gösterdim. Yine hastaneye sevk etti

Bence kanuni açıdan uygun değil o hastalıktan rapor oranı alırsan uygunsuzluktur

İki yıl önce yaptırdım. Anestezi falan yapmadılar. Bağırta Bağırta yaptılar.
naginni679
Uygun olmayan nedir anlamadım?

Bazıları yapuyo narkoz vererek az

Yoksa zormuş

Ne hastalık var bağırsakta

Başka yerde yaptır narkoz veren biyerde sonucuda doktora gösterirsin

Nasıl yaptıkları beni ilgilendirmiyor kardeşim (bende askerlik için 2 hafta her gün 3 kere kan verdim hemde koldan delerek aldılar 100mlx14x3:4200 ml kan)

"Ben de IBS (irrtabl bağırsak sendromu) da var. Bunu doktora da söyledim. Kolonoskobi yapılması gerek dedi. Bende Kolonoskobinin eziyetini bildiğim için Kolonoskobi yi kabül etmedim. Sevk kağıdına " Hasta Kolonoskobi yi kabül etmedi" şeklinde not düşdü." demişin kalkıp kolonoskopi yapmadan senin rapora IBS mevcut yazarsa bu hukuken doğru olmaz.

Üst Alt