Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Koltuk değneği (crutch) tasarımı için mini bir anket

Can Yiğit

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncellikle herkese merhabalar.
Ben endüstriyel tasarım bölümü son sınıf öğrencisiyim.Ve mezuniyet projemde koltuk değneğini yeniden ele alarak yenilikçi ve kullanışlı bir tasarım gerçekleştirmek istiyorum.O yüzden bu platformun siz değerli üyelerinden aşağıdaki kısa sorularıma değerli fikirlerinizi ve sorunlarınızı göz önünde bulundurarak cevaplamazınızı sizlerden rica etmekteyim.Şimdiden ilginiz,değerli cevaplarınız ve görüşleriniz için çok teşekkür ederim.Esenlikle kalın.

1)Koltuk değneğini kullanırken güncel hayatınızda yaşadığınız en sık problemler nelerdir?

2)Piyasadaki koltuk değneklerini ergonomik olarak(ürün-kullanıcı ilişkisi)yeterli buluyor musunuz?Bulmuyorsanız nedenlerini ve önerilerinizi(şöyle olsaydı daha iyi olabilirdi gibi)yazınız.Tutamak kısmını uzun süre kullandığınızda elleriniz tahriş oluyor mu?Bu durum var ise kendinizce buna nasıl çözümler ürettiniz veya üretmeyi düşündünüz?ör:etrafına yumuşak bir kumaş vb sarma.

3)Koltuk değneğini kullanırken en yorucu veya en zor hareket nedir?(ör:basamak atlama vb.)

4)Hangi tür koltuk değneği kullanıyorsunuz?ör:dirsek destekli veya koltuk altı destekli gibi.

5)Bunların dışında belirtmek istediğiniz önerileriniz,diğer sorunlarınız (psikolojik veya sosyolojik,ürün ile alakalı vb.) var ise
lütfen ayrıntılı ve biraz uzun bir şekilde belirtiniz.

Proje sonuçlanıncaya kadar siz değerli forum üyelerine anket sorularını güncelleyerek,aşamaları ve araştırmaları yalnızca sizin
değerli görüşlerine sunarak devam edeceğim.Proje başarılı olduğunda bitmiş ürünü ayrıntılı olarak sizlere tanıtacağım.Proje haziranda bitmiş olacak kısmetese.Siz değerli üyelerin fikirlerine ulaşma fırsatı sunduğu için engelliler.biz forumuna teşekkürlerimi sunarım.

Bana telefon numarani mesaj atarsan esimle birlikte uzunca yaridmci olabiliriz. Zira sordugun seylerin disindada denilecek seyler oldugunu saniyorm

ıslak zemin ve kuru zemin için uçlar olmalı ve tek hareketle takılmalı. değnekler hafif ama sağlam olmalı.

sağlam ve hafif olmalı. uç lastikleri bastığında kayma olmamalı. koltuk altına gelen yerler acıtmamalı aynı şekilde el tutma yerleri avuç içlerini acıtmamalı(nasır gibi). merdiven çıkarken veya engebeli yer geldiğinde amatisör gibi bir hareketi olmalı ben ce. Ama en önemli sorun uç lastikleri kaymamalı.

Üst Alt