Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Koltuk değneklerinin kırılmasını önlemenin bir yolu var mı? [Soru]

Sehribanu

Aktif Üye
Konular
152
Reaksiyonlar
0
Koltuk değneklerinin kırılmaması için bir çözümünüz var mı?Ben tek koltuk değneği kullanıyorum,ömrü en fazla 4 ay.

Kanadyen değil mi seninkiler de?.. Benimkiler 10 yıldır 3-4 defa kırıldı.. Gerçi son 4 yıldır pek kullanıyorum sayılmaz ama önceleri epeyce aktiftim. :D

Şaşmaz Ortopedi

Ben açıkçası bu kadar kısa sürede kırılabileceğini düşünmemiştim kanadyenlerin. Fakat kırılıyorsa çok fazla yük binmesinden ve metal aksamın aldığı darbenin absorbe edilmiyor oluşundan olabilir. Piyasada var mı ekstra sağlam modelleri bilemiyorum, eğer kendiniz bir çözüm geliştirmeyi düşünüyorsanız; yere temas eden taban bölümü daha kalın ve orta sertlikte bir plastik parçayla değiştirin. Kanadyen'in boru kısmının içine de yine plastikle sıkıca doldurursanız bu sayede yerle temasında gerçekleşecek her darbenin emilimi olacak ve kırılma riski ortadan tamamen olmasa bile uzun bir süre kalkacaktır diye düşünüyorum.

Tabi bu modifikasyon beraberinde ekstra ağırlığı da katacak kanadyene, pek hoş bir durum değil ama 4 ay da pert oluyorsa bir kanadyen, tamamen yerle teması sırasında aldığı darbenin emilemeyip doğrudan metale yansımasından kaynaklı, bunun başka bir açıklaması ve de çözümü olamaz. Dediğim yöntemle 4 aydan daha fazla dayanırsa ölmüşlerimin ruhuna rahmet okuyun...

Baben Abi benim koltuk değneği kanedyen değil,şu uzun olanlardan.Ben de çok aktif olduğumdan çatır çatır kırılıyor. :D

Danta demiş ki:Fakat kırılıyorsa çok fazla yük binmesinden ve metal aksamın aldığı darbenin absorbe edilmiyor oluşundan olabilir.
Dante ben tek koltık değneği kullandığım için yük fazla biniyor olmalı...Bana Avrupa bir şey olmaz diyorlar ama,onları da pert ettim...Ne kadar Avrupa olduğu da şüpheli ya,ben çok inanmıyorum :idea:

Şehribanu' Alıntı:
Koltuk değneklerinin kırılmaması için bir çözümünüz var mı?Ben tek koltuk değneği kullanıyorum,ömrü en fazla 4 ay.
Aynı dertten ben de musdaribim evde tek koltuk değneği kullanıyorum ve çok kısa sürede kırılıyor malesef :(

Avrupa demenizden kasıt da eğer aliminyum olanlarsa onlar ahşap olanlardan daha çabuk kırılıyor:(

arkadaşlar neden kendi durumunuza uygun bir koltuk değneği yaptırmıyorsunuz..çelik konstrüktürlü mesela..en yakınınzdaki ortopedi bunu nerden edinebileceğinizi söyler..

Üst Alt