Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Koluma sağlam raporu verdiler! Bir dahaki yoklamada askerden muaf olabilir miyim?

askerliktecili

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Herkese merhabalar,

Arkadaşlar dün yoklama eri olarak muayenelerimi yaptırdım aile hekimi ortopedi ve kilodan dolayı hastaneye sevk etti.

kilo fazlalığından dolayı 1 yıl tecil aldım ama sağ kolumda doğuştan güçsüzlük ve damar hastalığı var (genel olarak vücudumun sağ tarafındaki kaslar güçsüz kol,göğüs,omuz) ortopediye durumu izah ettim,ayağımda da ağrılar oluyor onu da izah ettim film çektirdi ayağımdaki bazı kemiklerin kısa kaldığı için yürürken ağrılara sebebiyet verdiğini söyledi (ortopedik ayakkabı ile bile yürüsem ayağım korkunç derecede ağrıyor ve topallıyorum).

Bunun yanısıra sağ kolum gözle görülür biçimde küçük sol kolumun hemen hemen %60ı kadar.sol kolumla 10 kiloyu rahatça kaldırabiliyosam sağ kolumla 3-4 kilo kaldırırken zorlanıyorum ve aşırı titremeler oluyor sağ elimle gazoz kapağı bile açamıyorum bu derece kötü ve gözle görülür bir hastalık.

Ortopedist beni EMG'ye sevk etti ama ben gitmek istemedim çünkü binada EMG odası olmasına rağmen beni istanbulun öbür ucundaki özel bir hastaneye sevkettiler yarın yola çıkacağım için vaktim olmadığını bugün hallolma ihtimalini sordum elimden dosyaları alıp bazı işlemler yaptılar.

Öğleden sonra heyete girdiğimde ortopediden bi şikayetim olmadığını beyan ettiğimi söylediler ve sadece kilodan 1 yıl tecil verdiler...gidip ortopedistle konuştum senin kolun için sağlam raporu yazdım EMG çektirmediğin için zararlı çıktın bu işten falan diyip başından savdı.

Merak ettiğim şu; Eğer önümüzdeki yıl aile hekimi beni yine ortopediye sevk ederse bu kolum sağlam olarak işlendiği için işlem görmeyecek mi? Çünkü gerçekten bu kolla günlük hayatımı bile zor idame ettiriyorum ve sağlam raporu verildi.

1 Yıl tecil aldım bu sene muafiyet verirler mi?

Arkadaşlar merhaba,

Ben geçen yıl 1.76'ya 134kg olarak çıktım ayrıca sağ ayağımda 3-4. parmaklar arasındaki kemikte çatlak vardı kilodan dolayı olduğunu söylediler tedavisi yokmuş kemik dolgusu yapılsa bile tutmazmış...tecil verdiler bu yıl 151 kiloyum ayağımdaki ağrı da daha kötü durumda acaba bu yıl muafiyet alma ihtimalim var mı yürürken bile topallıyorum.

Genel olarak ikinci seferde çürük alma şansı var mı?

Üst Alt