Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kolumda şekil bozukluğu bulunmasına rağmen askerliğe elverişlidir raporu verdiler!?

Emrh90

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkeze merhaba aranıza yeni katıldım bilgi ve tecrübelerinizden yararlanmak istedim başımdan geçen olayı anlatmak istiyorum

Daha okula başlamadan salıncaktan düştüm bu sebeple sol dirsek kolumda ciddi anlamda şekil bozukluğu meydana geldi buna bağlı olarak hareket kısıtlılığım var ağır herhangi bir şey kaldıramıyorum ağrı yapıyor şınav falan da çekemiyorum.kolumu düzeltirmek için kaç tane doktora gittiysem bu kolla uğraşma düzelme ihtimali yok dendi.
10.04.18 tarihinde özel bir hastaneye gittim bu doktor gatadan emekli kolumun askerliğe elverişli olup olmadığı öğrenmek bilgi almak için gittim doktor bana filmin sonuçlarına göre askerlikten muafsın dedi.

Sonra ben tecilimi kaldırdım şube beni hastaneye yönlendirdi
16.04.2018 tarihinde hastaneye gittim Hastanede doktor yüzüme bile bakmadı film istedi film çektirdim 2 gün sonra dosyanın hazır olacağı söylendi.2 gün sonra dosyayı alıp doktorun yanına gittim bana sen askerlik için elverişlisin dedi ben şok oldum kendimi ifade etmeme bile izin vermedi.

Bana askere gitmek istiyormusun dedi Bende bu kolumla askerlik yapabileceğimi sanmıyorum dedim.bana bu yaşına kadar nasıl kolunu kullandın dedi bende sivil hayatta sıkıntı yaşıyorum kolumunda düzelme olasılığı olmadığı için bu şeklide devam ediyorum dedim düzelmeyeceğini bende biliyorum dedi

Bu kararı tek başıma veremem heyete gireceksin haftaya dedi tamam deyip odasından çıktım.25.08.18 heyet günü saat 9 da doktorun yanına gittim 2 saat sonra sonuçları alırsın dedi sonuçları aldım sonuçlara göre 58/A1 askeriyeye elverişlidir diye onaylamış heyete sokmadan.

Sonuçları askeri kurula götürdüm onaylatmak için oradakiler bile bu kola nasıl onay verir dediler.itiraz hakkımın olup olmadığını sordum şubeye gidip itiraz edebilirsin dediler.oadan çıktım doktorun yanına gittim durumu izah etmeye yüzüme bile bakmadı askerliğe elverişlisinn dedi konuşturmadı beni polemiğe girmek istemiyorum deyip kestirip attı. şubeye gittim dosyayı götürdüm orada itiraz etmek istiyorum dedim neden diye sordular kolumu gösterdim aynısını oradada söylediler nasıl onaylanır bu rahatsızlık dediler itiraz etmen doğal hakkın dediler bende itirazda bulundum

Şimdi şubenin yolladığı hastane gene aynı hastane nasıl yapıcam nasıl edicem bilmiyorum lütfen akıl verin bana uzun bir yazı oldu özür dilerim.lütfen bilgilerinizi paylaşın benimle.

13 yaşında 2.kattan düştüm. Sol kol dirseğim kırıldı dirsek parçalandı ameliyat oldum platin ve kancalarla dirsek toplandı. uzun süre fizik tedavilere rağmen kolumda şekil bozukluğu ve hareket kısıklığı kalıcı olarak kaldı. ağır kaldıramıyor, dirseğim kazara sert bir yere temas ettiğinde elektrik çarpması gibi acılı ağrılı bir titreme olurdu.

Neyse Askerlik zamanı geldiğinde kendi şubeme gidip muayene oldum Şubem seni Ankara GATA ya gönderceğiz kararı orası verecek dedi gittim heyet denilen oda da üst teğmen üniformalı bir doktor vardı başka da kimse yoktu hiç bir film çekmeden dirseğimle kolum arasındaki açıyı pergele benzeyen bir şeyle ölçüp askerliğe elverişli raporu verdi. Askere gittim Acemilik de hiç bir fiziki eğitime giremedim sadece derslere girerdim çünkü yapamadığımı komutanlar görüyor ve bana sen kenar da bekle derlerdi bu şekilde acemilik bitti.

Usta birliğine gittiğim ilk haftasında esas duruşta iken Alay Komutanı Albay bana sen daha esas duruşu öğrenemedin mi diye fırça attı, çünkü kolum eğri duruyordu sonra yanıma gelip kolumun sakatlığını gördü seni askere alan adamın gözü kör müydü nasıl seni askere alırlar diye sinirlenerek kendi kendine söylendi sonra binbaşı ya seslenerek bu Er'i GATA ya gönderin dedi. GATA ya gittim bir hafta kaldım bir sürü muayene tetkik film falan derken heyete girdim oda da 13 kişi vardı.

Heyet Başkanı yanılmıyorsam Tuğ Generaldi koluma ve önlerindeki dosyama bakarak kendi aralarında konuştular sonra dışarıya çıkardılar bir saat sonra bana Askerliğe elverişli değildir raporunu verip şube ne vereceksin dediler Artık Asker değilsin dediler yanlış hesap Bağdat tan dönmüştü. olur da sizi Askere gönderseler bile inanın tekrar Hastane ye sevk ederler çünkü masa başındaki doktorun verdiği raporla gerçek Asker olamıyorsun neden mi fiziki eğitimlerin hiç birini yapamıyorsun, yapmak istesen kendini zorlasan yine olmuyor ben yaşadım. bunları ne kadar yazsam anlatsam yaşamayan anlamaz.

Açıkçası benim amacım işimi kaybetmemek. kolumdan dolayı bayaca iş değişikliği yapmak zorunda kaldım.şu anki çalıştığım yerdede sıkıntılar çektim ama kolumun durumunu izah edince onlarda kolumu zorlamayacak şekilde bir çalışma imkanı sundular.askerden sonrada girme imkanım çok ama çok zor nasıl yapıcam bilmiyorum.

Emrh90

En kötü olasılıkla askere gidip, gittiğin yerde hastaneye çıkabilirsin

Üst Alt