Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kolumda sinir felci var, engelli ehliyeti ve ÖTV'siz araç alabilir miyim?

chilivita

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba, daha önce hiç ehliyet almadım. Şimdi ehliyete yazılacağım. Sağ kolumda humerus kırığı nedeniyle platin, radial sinir felci ve tendon nakli var. Sinir felci neticesinde elimi hareket ettiremiyordum, şu an tendon nakli sayesinde hareket ettirebiliyorum ancak sol elime göre 4'te 3 güç kaybı var. Doktorum otomatik araç kullanman gerekir, engelli ehliyeti alabilmen gerek dedi.

Bu şartlar altında engelli ehliyeti ve ÖTV'siz araç alabilir miyim? Yüzde olarak çok yüksek bir engel çıkacağını sanmıyorum. Eğer engel ehliyeti oluyorsa raporu kursa yazılmadan mı almam gerekiyor?

Bir de bu konuda prosedür nedir, MHRS'den her gün bakmama rağmen hiçbir Sağlık Kurulu'ndan randevu bulamadım. İstanbul'dayım. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Ehliyetim yok, ehliyet ve ötv muafiyeti için ayrı rapor mu almam gerek?

Merhaba, ortopedik rahatsızlığımdan dolayı ötv muafiyetinden yararlanmak istiyorum. Ancak henüz ehliyetim yok. Önce sağlık kurulundan özel tertibat/engelli ehliyeti için rapor alıp ehliyetimi aldıktan sonra ötv için ayrıca mı başvurmam gerekiyor, yoksa ikisini de aynı anda alabilir miyim?

chilivita

Bir tek otomatik araç yetmez direksiyonu nasıl cevıreceksın ? aparat lı araç lazım sana . Önce sağlık ocağına git sürücü sağlık raporu al o seni ilgili bölüme sevk edecek doktor uygun görürse oradan alacağın rapor ile ehliyetini alacaksın ki raporu aldıkdan sonra il sağlık müdürlüğünde heyete gireceksin ve nasıl bir tertibatla aracı kullanacağına dair son kararı onlar verecek . O raporlar ile ehliyetını alabılırsın

egemmm

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Direksiyon konusunu bilemiyorum çevirebilir miyim, hiç araç kullanmadım. Bileğimden kaynaklı bir güçsüzlük var. Bakalım sağlık kurulu nasıl uygun görecek. Ehliyetimi aldıktan sonra ötv için ayrıca rapor çıkarmalıyım değil mi?

Üst Alt