Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Komisyonca düzenlenen rapora istinaden en geç kaç gün içinde ehliyetimizi almalıyız?

zenes

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
4
Komisyondan aldığımız B-engelli ehliyet raporunu ehliyet çıkarmak için en geç kaç günde nüfus müdürlüğüne başvurmamız gerekiyor ?
Ayrıca Nüfus Müdürlüğü bu raporun aslını alıyor mu yoksa tarayıp yeniden bize iade ediyor mu? Alıyorsa önceden noter tasdikli yaptırmak istiyorum.
Süreçten geçen arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim. İyi akşamlar

2016 kasım ayında yeni almış olduğum ehliyetimde var olan 103.04( her 3 yılda sağlık kontrolü) kodu için tekrar hastaneye başvurdum. İlk defa ehliyet alıyormuş gibi işlem yapılarak komisyona sevk edildim. Komisyonda yine aynı 10.02 , 78 , 47 ve 103.04 kodu ile B-engelli raporu verildi. Bu raporla nüfus müdürlüğüne başvurup yeniden ehliyet çıkaracaksın dediler. Benim zaten ehliyetim yeni dememe rağmen.
Nüfus Müdürlüğü için randevu işlemlerinde 2016 sonrası yeni ehliyet değişim ücretinin (30 +166 TL) olduğunu gördüm. Bu işte bir gariplik var gibi geldi bana.

zenes

süreç doğru anlatılmış. uzman hekim -> il sağlık komisyonu -> Nüfus müdürlüğüne gidip ehliyeti yenileyeceksiniz

OturanBoğa
zenes arkadaşımız zaten 2016 yılında 103.04 kodlu bir sürücü belgesi almış.
Kod gereği 3 yılda bir kontrol olması gerektiği için hastaneye başvurmuş.
Bence sadece 103.04 koduna neden olan rahatsızlıkla ilgili branş uzmanı muayenesi yeterli olmalıydı.

Üst Alt