Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Komisyondaki doktoru şikayet etsem sonuç elde edebilir miyim?

nihat8790

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhabalar;
Bugün ötv indirimi için komisyona girdim ve elimde tüm belgelerle ama ne var ki nörologdan bir kadın pislik yapıp sorun çıkardı ve bende avukat cimer ve bikere yazcam mutlaka biriniz bu durumu yaşamıştır kayda değer bir şey elde edermiyim?

nihat_8790

Pislik ve sorun olarak tanımladıklarınızı açarsanız daha doğru yanıtlar alabilirsiniz.

Evet haklısınız özür diliyorum...
2010 yılında epilepsi hastalığından ameliyat geçirdim ve o günden sonra nöbetim olmadı. Ameliyat sonrası sağ ayakta güçsüzlük meydana geldi. Otvden faydalanmak için başvuru yaptım hatta yaklaşık 2-3 yıldır da uğraştım. Neyse herşey tamam tüm drların kontrolünden geçtim güçsüzlük var ve nöbet geçirmiyor diye rapor aldım. Il sağlık müdürlüğünde kurula sevk ettiler. Ilk kurulda nöroloji dr'u EEG ve MR istedi 1 ay sonra gel dediler. Çektim şükür temiz çıktı ve bugün kurula girdim yine aynı nöroloji doktoru nöbet var mı yok dedim ilaç kullanıyormusun yok dedim kullanmadığıma dair raporlar dahi var kadın hiçbir geçerli gerekçe göstermeden kararda ehliyet alamaz diye yazmış. Ha gerekçe şunu yazmış 6 aylık kontrol sonrası tekrar gelsin. 6 değil 9 yıllık ilaç kullanmadığıma nöbet girmediğime dair raporlar sunmuşum kadın yine de sürücü belgesi alamaz diye yazmış kağıda. Şimdi demem o ki ben bu kadını il sağlık müdürlüğü değilde Bimer Cimer ve mahkemeye versem kayda değer birşey olur mu olmaz mı

Hiç bir sonuç elde edemezsiniz.
Doktorun imzası kati karardır.
Uğraşmayın.sağlık bakanıda gelse bu kararı değiştiremez.
Toplumun hayatını riske atamaz hiç bir doktor.yarın o mesul olur.karar doğrudur.
Ayrıca doktorlara karşı böyle, uyuz psilik gıcık gibi şeyler söylemeyelim.onlar sizleri sizden daha çok düşünüyor.bunu böyle bilin...
Keşke 1 günlüğüne doktor olsanız, ve önünüze imzalamanız gereken bir birsürü rapor getirseler.Ozaman anlardınız o imzanın ne kadar zor olduğunu...

nihat_8790

Yapılan işlemin iptalini talep edebilir, doktorun işini savsakladığını ileri sürerek idareden disiplin soruşturması açılmasını talep edebilirsin. Elbette bu söylediklerim şu bakımdan geçerli: Sizin için yapılan işlem hukuka ve idari kurallara gerçekten aykırı ise.

Koskoca bir PRF. Tereddütsüz araç kullanmasında hiçbir sakınca yoktur diyebiliyorsa sıradan bir doktorun bu sorunu çıkarmasına ne diyeceksin?

Elimde TURKIYE CUMHURIYETI RESMI GAZETESİNDE yer alan belgelerle kurula girdim ve dr. Beni halen nöbet geçiriyor muamelesi yaparak raporumu devre dışı bıraktı. Önüne verdiğim nöbet geçirmiyor ve ilaç kullanmıyor olduğu dair ıslak imzalı ve ayrı ayrı hastaneden aldığım raporları sunmama rağmen araç kullanamz diyor

nihat_8790

Dediğim gibi, işini savsakladığı için disiplin soruşturması isteyebilirsiniz.

Bu durumu (disiplin soruşturması için) nereye başvuru yapmam gerek?

Kanunları doktor bilmiyor mu sanıyorsunuz?
Hukuki bir süreç başlattığınız zaman doktorun cevabı hazır.Ben öyle uygun gördüm, herşeyin bittiği nokta.
Ben söyeleyim de siz yinede uğraşın.
Boşa olduğunu göreceksiniz...

Evet Doktor kanun bilmiyor bilse ıslak imzalı belgelere rağmen rapor reddini vermez. Türkiye Cumhuriyeti doktoru savunan bur kanun çıkarmışsa vatandaşını çıkartan bir kanun illaki vardır.Bu kadar uğraş sonucu sonrasında kanı 5 kuruş etmeyen bir drun kendince çıkardığı bir satırlık yazı için bırakacaksam öleyim daha iyi. Benim kaybedeceğim zerre miskal birşey yok. Oda görecek bakalım nasıl Azrail gibi ensesindeyim.

Ha eğer kanunda epilepsi hastası 5 yıl boyunca nöbet geçirmiyor ve ilaç kullanmıyorsa ehliyet verilir yazısını yazmıyorsa dr kendince kendisince söylediği 9. Maddenin 1-2 sini kabul ederim ama eğer mahkeme bile yok senin getirdigin resmi gazete de yalan söylüyorsunuz diye söylerse işte o zamanda AVRUPA INSAN HAKLARI MAHKEMESINE gidecem.

Ne diyelim inş herkes hakkı olanı alır.
Çok geçmiş olsun/İyi akşamlar...

Ben alırım daha doğrusu almaya çalışacam da. Biz kukla değiliz istenildiği gibi kullanılalım

Yönetmelik derki;

1) Şuur kaybının olduğu epilepsi hastalarının altı aylık periyodlarla kontrol muayenesini yaptırdıklarını, beş yıl boyunca nöbet geçirmediklerini ve antiepileptik ilaçları kullanmadıklarını belgelemeleri halinde durumları nöroloji sağlık kurulunda değerlendirilir. Sürücü belgesi alabileceğine dair rapor düzenlenmesi halinde kontrol süresi raporda belirtilir.
Epilepsi hastalığı zaman zaman remisyon'da, olabilir ancak atak ne zaman gelir bilinmez.dolayısı ile hekimin kararı yerindedir.
Ayrıca
Değerlendirilir diyor kati suretle verilir demiyor...

nihat_8790

Bimer cimer disiplin vs. diğer şikayetlerden doktora hiçbir şey olmaz. Peki siz bu karara itiraz etmediniz mi?

Hüseyin İlik

Konuyu okuyunca aklıma ilk gelen soru neden aynı branşa bağlı farklı doktora gitmeyipte o doktorun verdiği sonuca itiraz etmeniz garibime gitti.

Ayrıca her hastahenede yazılı olarak sağda solda asılı hasta hakları vardır, o an görmeyip sıkıntıya düşseniz bile netten bulup sorunuza cevap bulabilirdiniz.

Anlamadım, ehliyette 7 yıl nöbet geçirmemen yeterli.

Peki nasıl ÖTV siz araç alacaksınız?

Işte problem bu ya... Bulunduğum bölgede bu nöroloji Dr'dan başka dru komisyona koymuyorlar. Tüm işlemlerden geçiyorum gelip bu kadına takılıyorum. Anlayacağın bu burada hükümdarlığını sürdürüyor. Malum biz millet olarak hakkımızı arayamadığımız hakkımızı bilemedigimiz bilipte bazı arkadaşların deyişine göre dra birşey yapamazsın dediğinden dolayı hükümdarlık sürdürüyor.

Ameliyat sonrası sağ ayakta güçsüzlük meydana geldi bunu fizik ve ortopedi dru da muayene etti evet güçsüzlük meydana gelmiş kararını rapora da not ettiler. Işte bu nedenle alabiliyorum

Kağan55

Sen işine nasıl geliyorsa o yönetmeliği kopyalayıp yapıştırıyorsun
c) Epilepsi hastalarına aşağıda sayılan hallerde sadece birinci grup sürücü belgesi sınıfları verilebilir.
4) Sadece uykuda geçirilen epilepsi nöbeti olan kişiler altı aylık*periyodlarla*kontrol muayenesini yaptırdıklarını, beş yıl boyunca nöbet geçirmediklerini ve*antiepileptik*ilaçları kullanmadıklarını belgelemeleri halinde durumları nöroloji sağlık kurulunda değerlendirilebilir. Bu maddeyi neden görmüyorsun anlamdım???

Hayır hiç ilgisi yok.
Yönetmeliği ben gayet iyi biliyorum.
İmza demek sorumluğu almak demektir.
ALLAH korusun direksiyon başında geçrirdiğin bir nöbetin vabalini kim ödeyecek? tabi ki doktor dimi.çünkü ehliyet alır diye imza atmıştı.
Öyle sizin dediğiniz gibi kolay değil bu işler...
Yönetmelik öyle der evet, ama nörolojik ve psikiyatrik hastalıklar da hekimlerin imza atma yetkisinin önünü açık tutulmuştur.
Sizinle benim bir problemim yok., ancak bende olsam aynı kararı verirdim.
Bir tane kbb hoca vardı 30 yıl önce yaptığı bir ameliyatı hala kendince sorgulardı.acaba yalnış mı yaptım, acaba benden kaynaklanan bir şey oldu mu diye, kendini sorgular dururdu, vicdan çok önemli.o yüzden doktorlarada biraz anlayışlı olalım...

Kağan55

Ben sanane desem boş çünkü herşeye at gözü gibi bakıyorsun. Daha önce epilepsi hastası ömür boyu epilepsi olarak mı kalacak. Hayatın bütün güzelliklerinden mahrum mu kalacak
Ben ötv araç almasam da normal araç kullanamaz miyim? Neyse yaa onun için lütfen sen artık yazma...

Ben prf. - yrd doç paşalar gibi aslanlar gibi araç kullanabilir diyor sen kalkmışsın bana imza atmak sorumluluk almak demek diyorsun
Bir prf. Bir yrd. Doç bu sorumluluğu alıyorsa sıradan bir dr mu alamıyor

Ehliyet hayatın bütün güzellikleri demek değildir.
Ben sizin söz ettiğiniz o hekim arkadaşı tanıyorum.yerinde kararlar alır, işini önemser.
Epilepsi hakkında çok şey bilmiyorsunuz, o yüzden sonlandıracağım bu konuşmayı.
lütfen uslubunuza da dikkat edin, sizin ehliyetinize ben mi mani oluyorum.
Şimdi gidin ve istediğiniz yerden alın ehliyetinizi.
Umarım alırsın/Geçmiş olsun...

nihat_8790
Nihayetinde bu durumdaki hastayı ehliyet yönünden değerlendirme yetkisi doktora bırakılmış. O yüzden reddetti gibi bir argümanla şikayet ederek doktor aleyhine bir yaptırım uygulatamazsınız. Alıntıladığınız ilgili yönetmelik maddesinde de verilir değil "değerlendirilir" yazıyor.
Tabi karara itiraz edebilirsiniz, yeniden değerlendirilmesini isteyebilirsiniz, o ayrı bir konu.

Ufukalp

Teşekkür ederim, ederim de itiraz ettiğim de yine buna denk gelecek anlayacağın değişen bir şey olmayacak.

Son düzenleme:
Engelli araç alımında vergi dairesi engeli....

*Engelli araç alımında vergi dairesi engeli

Arkadaşlar merhabalar;
Ötv den faydalanamk için yüzdüm yüzdüm kuyruğuna geldim diyebilirim. Ama bir sorun cıktı aracı adanada almayı düşündüm herşey tamam da şimdi raporunda özel tertibatlı araç kullanır ve öteden faydalanır yazması gerekir dediler. Ellem ettim killem ettim beyin cerrahisinde yazdırdım bu yeterli olur mu sizce???

adanada bende sorun yaşıyorum ötv araç alımı ile ilgili

kurul raporunun sonuç bölümünde özel tertibatlı araç kullanabilir ifadesi olması gerekiyor

Tanrı bizi kötü dr lardan korusun. mesleğini sevgi saygı adalet ve anlayışla yapmayan dr lar yüzünden hep acı çekiyoruz.

Ne yapalım adamlarda geçmişe dönük işlem de yapılmaz deyince kaldım öylece
@Suskun Mutsuz Umutlu
TC hükümeti memuru zora sokmayı çok sever. Aldıkları para helâl değil valla

cagrinan

Bir bilgi aldığında yazarsan valla çok memnun olurum

ben ötv raporunu aldım ama vergi dairesi ile sıkıntı yaşıyorum bu kodlarla faydalanamazsın diyorlar.

Üst Alt