Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Komisyondan alınan ehliyet raporu ile ÖTV indirimli araç alınır mı?

enesözdemir

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba yeni ehliyet basvurdum yaptım solda düşük ayak var Ortopedi komisyona sevk etti Komisyonda mevcut engelli raporum etkilenir mi, komisyondan alacağım rapor ile ÖTV indirimli araç alabilir miyim

merhaba komisyon sadece sürücü olur yada olmaz ,olur ise ehliyete engelinize göre ( kısıtlı )kodlar verir. Ötv indirimli araç almak için hastahaneden heyet raporu almnız gerekli ve SADECE HARAKET ETTİRİCİ AKSAMDA ÖZEL TERTİBATLI TAŞIT KULLANMASI GEREKİR ibaresi yazacak sonra nay kısmına maliye bakıyor

Teşekkür ederim Raporum var ama eski rapor muafiyet için yeniletmem mi gerekiyor, birde komisyona giderken yanımda götürmem gereken bir şey var mı

Merhabalar bende aynı dertten muzdaribim. Memuriyet için engelli raporu aldım birazda yalvar yakarla oranlar fazla verildi. Akabinde aynı hastaneye rapor yenilemede verirler mi bakalım diye ötv indirimi içinde başvuru yaptım ama değerlendirmeye bile almamışlar. Engelim ortopedik değil nörolojik ama sadece sol ayakta çok az kas güçdüzlüğü var. 15 yıldır b ehliyete dahibim manuelde kullanıyorum sıkıntım yok. Ama şimdi yenilemeye başvurdum engelli raporunu gördü aile hekimi ve sevk etti. Ordan da komisyon sevki ve gün verildi. Ben şimdi bu komisyona girmekte kararsızım. Çünkü kısıtlama kodu verirler diyorlar e o zaman benim manuel aracım nolacak? Zaten ötv indirimini vermiyorsunuz hakkın yok diye. Bilenlerden tavsiye bekliyorum. Ya bu raporları gizleyip bi şekilde normal rapor alacağım ya da bu ehliyeti yeniletmeyeceğim. Evet engelli raporum var ama sürücü olarak kısıtlanacak bir engelli değilim şükür.

@baris1935, Sürücü olarak kısıtlanacak bir engelli değilim şükür diyorsun, ÖTV indirimi için başvuru yaptım değerlendirmeye bile almadılar ÖTV indirimi vermediler diyorsun.

Debriyaj, fren, gaz veya vites kolunu kullanamayacak derecede olan ortopedik engellilere verilen bu ÖTV muafiyet hakkını, çok az kas güçsüzlüğü olan senin için vermeyen doktorlar doğru karar vermemişler mi sence ? Bu isyanında haklı olduğunu düşünüyor musun ?

Ehliyet konusuna gelirsek sol ayakta çok az kas güçsüzlüğüm var dediğin durumu komisyondaki doktor debriyaja basmakta zorlanır diye düşünüp ehliyetine 10.02 ve 78 kodlarını eklerse bir daha manuel vitesli araç kullanamazsın. Geçmiş olsun.

ben de b sınıfı ehliyet var ama h sınıfa çevirmek istiyorum yani özel kod eklencek süreç nasıl ilerler tekrar heyet mi görcek kaç gün içinde açıklanır

@BnymnYldz,
Hocam işte aynı şeyden bahsediyorum. Başvuru yaptım evet çünkü değerlendirmenin ne olacağını öğrendim. Ben inkar etmiyorum raporu alırken rica ettim olduğundan fazla verildi oranım. Ama ehliyet konusunda bu sıkıntıyı yaşayacağımı bilsem elbet önlemimi alırdım. Sadece şu anda manuel kısıtlaması dert benim için. Çözüm yolu arıyorum.

Biriniz Ali Veli derken diğeriniz Veli Ali demiş.

@BnymnYldz , Eğer komisyon "bir daha manuel vitesli araç kullanamazsın" derse @baris1935 in otomatik vitesli araç ile ÖTV indirimi alması kadar doğal ne olabilir ?

Şayet ÖTV indirimi ile araç alıp buraya gelip ben aracı ÖTV indirimli aldım ama manuel araç kullanmak istiyorum denilseydi, arkadaş haksız duruma düşecekti.

Mevcut şartlarda hem ÖTV indiriminden yararlandırmayıp hem de manuel araç kullanamazsın demek arkadaşın hakkının yenilmesi demek diye düşünüyorum.
Komisyondan ola ki "manuel araç kullanamazsın" tarzı karar çıkarsa otomatik vitesli araçla ÖTV indiriminden yararlanmasının önü açılır düşüncesindeyim.

@ucuncubahar, Sende iyi biliyorsun ki sadece tertibat kodları yazılı komisyon raporu ile ÖTV muafiyeti sağlanamıyor.

Engelli sağlık kurulundan alması gereken raporda “Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir” ibaresi olması gerekiyor hepimizin bildiği gibi.

Ancak arkadaşımız bu rapor için başvurmuş ve durumuna bakılarak değerlendirmeye bile alınmadığını olumsuz sonuçlandığını söylüyor. Komisyonun vereceği otomatik vites kodları olsa bile ÖTV muafiyeti için bir işine yaramayacak.

Kafama takılan şöyle bir durum var, Engelli Sağlık Kurulu Özel Tertibatlı Araç için olumsuz karar vermiş. Fakat arkadaşımız Aile hekimi ve Uzman Doktor tarafından ayakta bir sıkıntı olduğu için komisyona sevk edilmiş. Sol ayaktaki sıkıntı az mı yoksa çok mu bunu bilemiyoruz.

Zaten son aşamada ÖTV muafiyetinden vazgeçilmiş ve sadece manuel vitesli araç kullanma hakkını korumak için uğraş veriyor sanırım. Hakkında hayırlısı olsun.

Ne garip bir dünyada yaşıyoruz, benim gibi ortopedik engelli olarak H grubu ehliyeti olanların bir çoğunun sürücülüğü iptal ediliyor. Bizler sürücü olmak için çabalarken, ehliyeti olanlarda sırf ÖTV indirimi için ehliyetlerini tehlikeye atıyor.

@hayat76,

Komisyon doktorlarına muhtemelen gizli yazı gitmiştir bu kadar çok iptal normal değil.

@Polmiks,

Bende Devlet memurluğu yaptım, bana da normal gelmiyor, devletin el altından ekonomik tedbir vs sebeplerden dolayı asıl amacın ÖTV indirimi olayını azaltmak, fakat bunu nerden nasıl çözülür, bizim hakkımızı kim savunur ki.
İlginç olan, yaşanılan trafik kazalarının yüzda kaçı engelli sürücüler tarafından yapılmış olabilir ki.
Engellileri engellemek yerine, kurslarda iyi sürücüler yetirştirilmeli, özellikle bayanları, alkol alanlara dikkat etmeleri, yollardaki trafik canavarlarının vs vs, hepsinin günahını neden biz ortopedik engellilere kesiyor ki anlamadım.
Bizim engelli millet vekillerinde de iş yok, sözde bizim hakımızı savunacaklar nerdeeee....

@hayat76,

Hocam bu artık ekonomik tedbir falan değil. Sürücü olma hakkını direk elimizden alıyorlar. 3 Sene sonra tekrar sağlık kontrolüm olacak o zaman ehliyeti elimden almayacaklarının garantisi olacak mı ? Ben şimdi 2 milyon tl den fazla para harcayacağım. yaptıracağım teçhizat hariç, Sürücü kursuna gidiyorum ona en kötü 2 aylık maaşım gidiyor. 3 Sene sonra her hangi bir sağlığımda değişme olmazsa ehliyetimi almayacaklarının hiç bir garantisi yok. Keyiflerine göre ehliyet alıyorlar ve veriyorlar.

E devletten sürücü belgenizin iptal olup olmadığına bakın iptal olmadıysa araç kullanmaya devam ben Ehliyetim iptal olduğunu düşünerek aracımı sattım ama sistemde hala Ehliyetim gözüküyor şu an ötv siz araç alamıyorum çünki hastane sürücü olamaz raporu verdi aracımı satmasaydım kullanmaya devam edecektim bu arada ben 2 defa kurula sevk alamadım hastane heyeti sürücü olamaz raporu verdi Ehliyetim 33 senelikti

Üst Alt