Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Komisyonun tertibatlı araç kullanabilir yazmaması ve kod belirtmemesine itiraz!?

razador22

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar babam 2 sene içinde sağ ve sol kalçasından ameliyat oldu ve protez takıldı. Engelli araç alımından yararlanmak istedi. İlk olarak sürücü belgesine başvurdu. Komisyona girdi, engelli b olarak ehliyeti çıktı ve otomatik vites kullanabilir olarak belirlendi. Daha sonrasında ise hastane başvurdu engelli raporu yüzde 48 olarak çıktı ve sadece tertibatlı araç kullanabilir olarak karar çıktı. Tabi sorun tam olarak burada başlıyor. Sürücü komisyonunda ki kararda tertibatlı araç kullanabilir yazmadığı ve ehliyetinde tertibatlı araç kullanma kodu olmadığı için vergi dairesi tarafından engelli araç alımından faydalanamayacağı söylendi.
Yani Engelli raporunda tertibatlı araç kullanabilir yazıyor ama sürücü komisyonunda ve ehliyette bu ibare yer almıyor. Bu durum üzerine Edirne il sağlık kuruluna sürücü komisyon kararında tertibatlı araç kullanabilir ibaresi olmadığını belirterek dilekçe ile itirazda bulunduk. Kırklareli il sağlık komisyonuna sevk edildik.
Kırklareli il sağlık kuruluna ilk sürücü komisyon raporunda tertibatlı araç kullanabilir ibaresi olmadığını ancak engelli raporumuzda bu ibarenin yer aldığını bunun için geldiğimizi belirttik karar dün çıkmış ancak yine Edirne il sağlık kurulunda verilen komisyon raporu ile birebir rapor çıkmış yani yine tertibatlı araç kullanabilir diye bir ibare yok. Bizim bu durumda ne yapmamız gerekmekte 2. Kez itiraz yapabiliyor muyuz?
Veya başına bu durum gelen var mıdır acaba nasıl bir yol izlemeliyiz sonuç olarak engelli raporumuzda açıkça tertibatlı araç kullanabilir ibaresi var ancak sürücü komisyonun bunu görmesine ve bilmesine rağmen bu ibare ve kod yer almadan rapor tekrar aynı hali ile verilmiş. İşin içinden nasıl çıkacağız bilmiyorum bu konu hakkında yardımlarınızı rica ediyorum.

@razador22, Ehliyet komisyonu tertibatlı araç kullanabilir gibi bir ifade yazmaz zaten.

Bu komisyon sadece engelli kişinin hangi tertibatlar ile araç kullanabileceğine karar verir. Düzenlediği rapor ile nüfus müdürlüğüne gidilir ve ehliyet değişimi yapılır.

Hastaneden aldığınız engelli raporunun açıklama kısmında “Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir” ifadesi yazması gerekiyor.

Vergi dairesi komisyonun verdiği tertibat kodlarında eksiklik görmüş ve bu yüzden onay vermemiş olabilir.

@BnymnYldz,
Evet tertibat kodlarında eksiklik var. Kalça ameliyatı olmasına rağmen bacakta kısalık olmasına rağmen tertibat kodlarında bu duruma ait bir kod yok. Edirne il sağlık kurulu da dilekçe ile itirazı kabul etti ve Kırklareli il sağlık müdürlüğüne yönlendirdi. Ancak Kırklareli den çıkan rapor da, Edirne den çıkan rapor ile birebir çıkmış yani hiç bir ekleme ve düzeltme yapılmamış. Şimdi tekrar bu rapora da itiraz etme şansımız var mıdır acaba ?

@razador22, İki raporda aynı yönde çıktıysa kesinleşmiş olabilir.

Farklı kararlar çıkınca hakem hastaneye sevk ediliyordu sanırım.

Siz yinede bu durumu İl Sağlık Müdürlüğüne sormalısınız daha net bilgi için.

@BnymnYldz,

İki raporda aynı yönde çıkmış internette de araştırdığım da karar nihai olur diyor ama raporun altında da 30 gün itiraz süreciniz vardır diyor. Tekrar Kırklareliye gidip durumu sorup itirazda bulanacağız sanırım.

Yani engellilik raporunda tertibatlı kullanabilir yazıyor ama sürücü komisyonu bunun kodunu eklemiyor çok saçma bir durum. Dava yoluna gidecek sanırım bu iş bir türlü işin içinden çıkamadık. Daha önce başına gelen veya dava açmış olan yol gösterecek biri varsa büyük duacısı olacağım.

hocam bilerek tertibat yazmıyorlar. Yazmazlarda ÖTV indirimi için yapıyorlar

@Polmiks,

Hocam iyi de benim hastane raporumda zaten yazmışlar tertibatlı diye böyle olduğu zaman çift başlılık oluyor. Nasıl iş anlamadım gitti

@razador22,

Bana da yaptılar, sürücü olabilir raporum ve ehliyetim var yeni aldım ehliyeti, Hastaneye gidip tertibatlı otomatik vites kullanabilir gibi bir ifade sağlık raporumda yazmıyor yazdırmak için gittim sürücü olamaza çevirdiler işi bende dilekçe verip iptal ettim.
Benim sağlık raporuma yazsalardı ötv siz araç alacaktım ama yazmadılar. Sana da tam tersini yapmışlar. Hocam çok zorlarsan sürücü olamaza çeviriyorlar benim hakkım falan deme yani güç onların elinde

razador22 benim il sağlık mudurlugunden komisyon kararı özel tertibatlı araç kullanabilir yazıyor.ama ben ortopedik engelli değilim.bayilere soruyoruz ortopedik olmazsa yüzde 45 sürekli kronik engelli raporuyla olmaz diyorlar.bu konuda bilgi verecek birileri olursa çok memnun olurum

Bende tertibat kodlarında var.ama araç vermiyorlar.ortopedik engelli değilim diye.

@vahit1973,

Yüzde 90 altında ortopedik bir engel olmadan maalesef araç alamazsınız.

@razador22,
Konuyla ilgili il sağlık müdürlüğünün hukuk birimiyle görüştüm. Daha önce başına böyle bir durum gelen yokmuş. Hukuk birimi ufak bir araştırmadan sonra geri dönüş yapacak. Muhtemelen kamu davası açılacak 60 gün dava açma süremiz var Çarşamba günü hukuk biriminin dönüşüne göre buraya bilgilendirme yazacağım.

Üst Alt