Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Komisyonun verdiği kodlarla manuel vitesli arabamı kullanmaya devam edebilir miyim?

fthgck43

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle özür dilerim konuyu nereye açacağımı bilemedim.

2 yıl önce iş kazası geçirdim. İş kazası nedeni ile tibia ve fubula alt uç kırığı , yanık , ezik ve doku kaybı oluştu. Yanık ve doku kaybı nedeni ile yaklaşık 4,5 ay evde tedavi gördüm. Zamanla haraketsizlik ve yaşadığım ağır tranvadan dolayı sağ ayak bileğim hareketsiz kaldı. Yaklaşık 60 seans dan fazla fizik tedavi gördüm. Fakat tam açılma olmadığ için bileğim ve aşil tendom sert , tam basamıyorum.
Doktorum 5 yıl da düzelebileceğini söylemişti fakat ehliyetim 2016 öncesi (2002) tarihli aile hekimim 31 aralık son değiştirme tarihi dediği için kişisel sağlık bilgi formunu doldurarak beni hastahaneye sevk etti.
Hastahanede Nöroloji ve ortopedi uzman doktorlar kontrol ederek beni İl sağlık komisyonuna yönlendirdiler , 07/11/2022 yani geçtimiz pazartesi komisyona girdim. Komisyon bana engelli B ehliyeti verdi.

Komisyon kararında şu kodlar yer alıyor. Benim engelli raporum ve oranım yok. Nasıl bir yol izlemem lazım. Kendi aracım manuel bir araç bu konuda beni bilgilendirebilirmisiniz.
Kodlar : 64/10.02/32.01/47/50/78/102

fthgck43

Geçmiş olsun öncelikle, size komisyonun vermiş olduğu bu kodlar ile şu an kendi manuel aracınızı kullanmanız biraz sıkıntılı olacaktır.
10.02 ve 78 kod eklendiği için sadece otomatik vites araç kullanmanız gerekir. Herhangi bir trafik kontrolünde dikkatli bir memura denk gelirseniz ceza yersiniz.

Eski tip B ehliyetinizi yeni tip kodlar yazılı olan ehliyet ile değişim sürecinizi de bitirdiniz mi o kısmı yazmamışsınız. Şu anda sadece komisyondan almış olduğunuz kodlar içeren rapor mu var elinizde.

Bu komisyonun verdiği rapor 2 yıl süreyle geçerli. Zaten ehliyetlerin yenileme süresi de 2 yıl uzatıldı. İsterseniz şu an mevcut olan B ehliyetiniz ile kendi manuel aracınızı kullanmakta sorun yaşamıyorsanız öyle 2 yıl daha kullanın.

BnymnYldz

Ehliyeti yenilemedim. Kusura bakmayın ilk defa bu durum ile karşı karşıya kaldım.
Vermiş oldunuz bilgilerden dolayı teşekkür ederim.
Aklıma gelmişken bir soru daha sorayım peki ben bu komisyon raporu ile ötv muhafiyetin den yararlanabilirmiyim.

fthgck43
Rica ederim ehliyeti yenileme işleminizi yapmamışsanız 2 yıl daha kullanmaya devam etme şansınız var.
Komisyonun verdiği rapor sadece ehliyet yenileme işlemi için kullanabilirsiniz ÖTV indiriminde geçerli olmayacak.
ÖTV indirimli araç için ise hem yeni tip kodlar yazılı yeni tip ehliyet ile sağlık kurulu raporu isteniyor. Raporda açıklama kısmında şu ifade isteniyor "Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" yazması gerekiyor.
ÖTV indirimli araç düşünüyorsanız önce ehliyeti yenileme işleminizi yaptıktan sonra sağlık kurulu raporuna müracaat etmek daha mantıklı gibi görünüyor.

BnymnYldz

Biz ötv indirimi ve emeklilik için heyete girdik engelli raporumuzu aldık ancak ötv ile alakalı açıklama yapılmamış. Dilekçe de vermiştik. Bu nasıl olabiliyor? Açıklama kısmında “ötv indirimi ve emeklilik için başvurulmuş” yazıyor

Beylane

% kaç oranında bir rapor aldınız. 90 üzeri çıktıysa eğer ÖTV indiriminden faydalanabiliyorsunuz. Arkadaşımda aldı %90 oranlı bir rapor ve aracını aldı açıklama kısmına onunda bir şey yazmamışlardı.

%90 altındaki oranlarda ortopedik engelinden dolayı ÖTV indirimli araç almak isteyenlerden rapordaki açıklama kısmına " Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" ibaresi isteniyor.

Üst Alt