mehmetcanyılmaz bakıcının akraba olması şarttır, ancak bakıma muhtaç engelliye bakacak akraba bulunmadığı takdirde vasi de bakıcı olabilir. komşunuzun bakıcı olması için ; annenizin vasisi olması, annenizle birlikte aynı hanede yaşaması ve bakım hizmeti vermeyi taahhüt etmesi şarttır.
fakat ben hiçbir şekilde akraba olmayan kişilerin sırf bakıcılık için vasi yapılmasını önermiyorum.
zaten bakıcı olarak öncelikle sizi degerlendirirler.
annenize hane içinde ve hane dışında sizden başka bakacak akraba olmadıgından, haftanın 7 gunu 24 saatlik bakım hizmetini aksatmadıgınız takdirde siz bakıcı olabilirsiniz. bakım hizmetleri değerlendirme heyeti sizin haftanın 7 gunu 24 saatlik bakım hizmeti verebileceğinize ikna olursa bakıcı atayabilir sizi. bu şartlarda çalışmanız engel olmaz. önemli olan bakım hizmeti verip veremeyeceğiniz.
o yüzden evde bakım aylığı için aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne gidip başvurun. başvuru sırasında onlara derdinizi anlatın ve rehberlik isteyin. hanede 2 kişi kaldığınızı, sizin çalıştıgınızı ve annenizin sizden başka bakacak kimsesi olmadığını söyleyin.
benim tavsiyem, çalışırken de annenize bakım hizmeti verebilecek durumdaysanız, haftanın 7 gunu 24 saatlik bakım hizmetini aksatmayacaksanız sizin bakıcı olarak başvurmanız.
ama siz bakım hizmeti veremeyecek durumdaysanız bu durumda il müdürlüğünün rehberliği ile çözün bu işi. tüm sorunlarınızı onlara anlatın, en uygun çözümü bulmaya çalışın.
eger anneniz tamamen bakıma muhtaç durumdaysa (yataga bagımlı vs) sizden başka bakacak kimsesi olmadığından dolayı il müdürlüğü sizin işinizi kolaylaştıracak öneriler sunmak zorundadır.
hilal72 öyle bir şey mümkün değil. bakıcıya haftanın 7 gunu 24 saatlik bakım hizmetini vermesi karşılığında ücret ödeniyor. eger bakıcının bakım hizmeti vermediği tespit edilirse hukuki işlem yapılır. yani bakıcı olan kimse aldığı bakım aylığını başkasına verip, bakım hizmeti yaptıramaz.