Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Komşu bakıcı olabilir mi?

Konular
16
Reaksiyonlar
0
Merhaba
Yan kapı komşumuz bakıcı olabilir mi? Yani %94 ağır engelli raporumuz var, Gelir olarakta uygunuz. Yan komşumuz bakıcı olmak istiyor. Bu durum kurum açısından sorun teşkil ederim. Sürekli dip dibe olduğumuz için 7/24 anneme bakabilecek ayrıca kendi evine de bakabilecek.

Eğer olursa ikametgahını aldırmak gerekir mi?
Teşekkürler,

Sen başvur bakıcı aylığı için aldığın aylığıda komşuna verirsin annene bakıyor diye olmazmı öyle

hilal72

Ben çalıştığım için geldiklerinde evde olmayacağımdan vermezler diye düşündüm abla. Geldiklerinde hemen eve giderim ama beklemez diye düşünüyorum heyet.

Vasi atandığında annemin üzerine oturduğumuz daireden hak sahibi olunuyor mu?

mehmetcanyılmaz bakıcının akraba olması şarttır, ancak bakıma muhtaç engelliye bakacak akraba bulunmadığı takdirde vasi de bakıcı olabilir. komşunuzun bakıcı olması için ; annenizin vasisi olması, annenizle birlikte aynı hanede yaşaması ve bakım hizmeti vermeyi taahhüt etmesi şarttır.
fakat ben hiçbir şekilde akraba olmayan kişilerin sırf bakıcılık için vasi yapılmasını önermiyorum.
zaten bakıcı olarak öncelikle sizi degerlendirirler.

annenize hane içinde ve hane dışında sizden başka bakacak akraba olmadıgından, haftanın 7 gunu 24 saatlik bakım hizmetini aksatmadıgınız takdirde siz bakıcı olabilirsiniz. bakım hizmetleri değerlendirme heyeti sizin haftanın 7 gunu 24 saatlik bakım hizmeti verebileceğinize ikna olursa bakıcı atayabilir sizi. bu şartlarda çalışmanız engel olmaz. önemli olan bakım hizmeti verip veremeyeceğiniz.

o yüzden evde bakım aylığı için aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne gidip başvurun. başvuru sırasında onlara derdinizi anlatın ve rehberlik isteyin. hanede 2 kişi kaldığınızı, sizin çalıştıgınızı ve annenizin sizden başka bakacak kimsesi olmadığını söyleyin.

benim tavsiyem, çalışırken de annenize bakım hizmeti verebilecek durumdaysanız, haftanın 7 gunu 24 saatlik bakım hizmetini aksatmayacaksanız sizin bakıcı olarak başvurmanız.
ama siz bakım hizmeti veremeyecek durumdaysanız bu durumda il müdürlüğünün rehberliği ile çözün bu işi. tüm sorunlarınızı onlara anlatın, en uygun çözümü bulmaya çalışın.

eger anneniz tamamen bakıma muhtaç durumdaysa (yataga bagımlı vs) sizden başka bakacak kimsesi olmadığından dolayı il müdürlüğü sizin işinizi kolaylaştıracak öneriler sunmak zorundadır.

hilal72 öyle bir şey mümkün değil. bakıcıya haftanın 7 gunu 24 saatlik bakım hizmetini vermesi karşılığında ücret ödeniyor. eger bakıcının bakım hizmeti vermediği tespit edilirse hukuki işlem yapılır. yani bakıcı olan kimse aldığı bakım aylığını başkasına verip, bakım hizmeti yaptıramaz.

Abla emeğine sağlık öncelikle çok teşekkür ederim. Bizim durumumuz şu şekilde ben annemi evde tek başına bırakamam yatağa bağlı ve tek kalmasına korkuyorum kişisel ihtiyaçlar ilaçlar vs. bundan dolayı bir bakıcı tuttum ancak bunun parasını ödeyecek gücüm kalmadığı için zorlanıyorum. Ben bakıcı gözüksem ancak benim olmadığım saatlerde birisi dursa yanında bu sorun teşkil eder mi? Ben çalışırken yani heyet geldiğinde beni görmek ister dimi?

mehmetcanyılmaz ablacım bütün sıkıntıları tek başına çekmek zorunda değilsin. devlet böyle durumlarda annenin ve senin yaşamını kolaylaştırıcı çözümler bulmak zorunda. en kısa sürede evde bakım aylığı için aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne git ve burada anlattıklarını, hatta burada anlatamadığın sıkıntıları zorlukları hepsini anlat ve rehberlik iste. bazı şeylerde gerekirse inisiyatif kullanma hakları var. sen önerilerini söyle ve çözüm yolunu birlikte değerlendiririn.
il müdürlüğü gerekirse seni bakıcı tayin edip, sen yokken de komşunun bakmasına göz yumsun. bu önerini de sun onlara.

ama kesinlikle gelişmelerden beni haberdar etmeyi unutma.

Teşekkür ederim abla dediğin gibi gidip konuşacağım inşallah bir çözüm yolu bulunur.. Çünkü başta baba yok kardeş yok. Annem ve ben tek başımıza kaldık. Akrabalar da çok uzaklarda kimse yok yakınımızda ve kimse aile huzurunu bozmak istemiyor.

inşallah çözüm yolu bulunacaktır ablası. sizin durumunuz farklı. böyle durumlarda inisiyatif kullanma yetkisi var il müdürlüğünün. kesinlikle içinize sinmeyen bir teklif gelirse benle konuşmadan harekete geçme. her gelişmeden beni haberdar et.
bu arada özel ya da resmi bakım merkezleri seçeneğini de değerlendirin. güvenli temiz bir yer varsa düşünebilirsin bir süre. gelir şartların uygun olduğu için bakım merkezinin ücretini il müdürlüğü ödeyecektir. ama sen ve annen bu seçeneği istemezse teklifi geri çevirme hakkınız var.

Kalem

Annem temizlik işinde çalışırken camdan düşmesi sonrası oldu bu olay abla. 1.5 sene özel bir bakım evinde fizik ve bakım gördü karşı taraf ödedi bütün parayı ancak artık bakmayacaklarını söyledikleri için eve aldık. Zaten annemde 1.5 senedir evini özlemişti tekrar gitmek istemiyor. Ben en kısa sürede gidip durumu anlatacağım.

Üst Alt