Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Komşu ile yaşanan problem sonrası savcılıktan gelen kağıt..? [Hukuk]

akinkaptan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Sevgili hukukçu arkdaşlar,

Komşum ile evimde eşimle ben geç saatte yüksek sesle konuşup kavga ettigimiz iddası ile bir ay önce sözlü bir tartışmamız oldu. olay şöyle oldu ben 4 üncü katta oturuyorum kendisi 1 inci katta ve aşagıdan yukarıya eşimin adı ile bagırdı ben çıktı ne oldugunu sordum ve yeter falan diyince rahatsızmı oldun dedim içeriden kocası çıktı küfürleştik...

şimdi bir kagıt geldi eşimin adına gelen kagıtta Hakaret ve tehdit davası yazıyordu
süphelinin üzerine atılı suçu kabul etmediğini ve bu nedenle şikayetçininde somut bir delili olmadıgından kovuşturma yapılmasına yer olmadıgına kararın tebligine karar verilmiştir diyor.
en alttada şu Şekilde bir yazı var.

Not : Şikayetçi ve şüpheli akın türkay'ın hakkında çekmece sulh ceza mahkemesinde kamu davası açılmıştır.

Benim adıma neden dava açılmıştır. Ve hapis ile sonlanırmı. Cevaplarınız için teşekkür ederim

Savcılık şikayeti değerlendirmiş ama kovuşturmaya gerek görmemiş. Yani ortada dava felan yok. Küfürleşmeyle kalmışsınız

Havva hanım eşimin adına evet yok ama altta not olarak.

Not : Şikayetçi ve şüpheli akın türkay'ın hakkında çekmece sulh ceza mahkemesinde kamu davası açılmıştır.

Yazıyor bu ne demek.

Delil olmadığından o dava da düşecektir herhalde..

Çok teşekkür ederim havva hanım. peki diyelim ona küfür ettim diye yada eşimşe sürekli kavga ediyoruz diye şahit gösterse küfür etmekten ve tehdit demiş bunlardan hapis cezası çıkarmı sizide yordum ama özür dilerim.

Hayır hapis cezası çıkmaz heralde..
Ama kavga ederek çevreye verdiğiniz rahatsızlıktan dolayı evinizden tahliye edebilirler. bu konuda yasa çok nettir..

Merhaba Sayın Akın Bey,
eşiniz adına gönderilen tebligat ile eşiniz adına yapılmış olan şikayette yeterli delil elde edilemediği için kendisi aleyhine dava açılmadığı ve açılmayacağı belirtilmiş.
Ancak tebligatın altında yer alan nota göre sizin adınıza sulh ceza mahkemesinde dava açılmıştır.
Bu hale göre size belirtilen Sulh Ceza Mahkemesinden duruşnma için çağrı kağıdı gönderilecektir.
Bahsettiğiniz olay doğrutusunda komşunuz sizi savcılığa şikayet ettiği için Savcılık yaptığı araştırma sonnucu eşiniz aleyhine dava açılmasına yer olmadığına karar verdiği gibi, sizin için de dava açılmasına karar vermiştir.
Eşinize gelen tebligat bu şekilde deerlendirilebilir.
Saygılarımla.

Üst Alt