Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Komşumdan nasıl şikayetçi olabilirim? [Hukuk]

fulltimeonline

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkdaslar karşı komşu her sabah 7 de başlayan sanki adam öldürüyormuş gibi son sen birkaynanasına bir eşine bir çocuğuna kardesine bağırarak bende uyku bırakmadı.Çıkıp düzgün bir şekilde abla uyuyamıorum az sessiz ol dememle (hani derler ya çingen sürüsü 3 katlı bir evde 3 aile yaşıorlar) kadının ağzını bozması kocasını yollayıp kocasının kiremit fırlatmasıyla kapıya nerdeyse 7 sulaleme kufur etti o arada kavga büyüdü ben dısarı çıkınca fiziksel bir üstünlük sağlayamadığından (amatör kick bokscuyum ama herhangi bir şeklilde vurmadım sadece elini kıvırıp ittim)Bütün ailenin üstüme bıcakla koşması evdekilerin beni içeriye alıp kitlemesiyle kapıya kadar dayandılar.En son yapıcak bişi olmadığından ben baltayla camdan atlamamla kaçtılar 2 dk sonrada polis geldi tutanak tuttu şikayetçi olmadık ama şimdi tekrar sanki inadına yapargibi daha cok bağırıorlar herhangi bir şekilde mesala ses kayıt yapsam bundan şikayetçi olabilirmiyim.

Adamlar nerden geldi bilmiyorum ama bir kabadayı edaları var 3yıl önce geldiler.Herkeze böyle davranıyorlar sanırım toplu yaşadıklarından evdeki erkek nufusununda fazlalığından olsa çatıcak adam arıorlar

Merhaba,
1) Geçmiş olsun
2) Polis geldiğinde şikayetçi olmalıydınız; lakin olmamışsınız. Tekrar şikayetçi olabilirsiniz.
3) Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçe vermek en kestirme yol dur.
4) Tek başına ses kaydı bi işe yaramaz; kanıt olarak kabul edilmez. Kamera kaydı evet.
5) Savcı ve Hakim sorduğunda da ifadelerinin arkasında durabilecek şahitler bulmanız gerekir.
6) Bahsettiğiniz küfürleri ettiklerine dair bilhassa şahitlik edenler olursa, ceza alırlar.
7) Ceza davası lehinize sonuçlanırsa, peşinden tazminat davası da açıp kazanabilirsiniz davayı. Haksız fiile maruz kaldığınız tarihten itibaren iki sene içinde açılabilir tazminat davası!
8) Bütün bunları yapmadan önce, son kez kendileriyle medenice konuşup; mahallede huzursuzluk istemediğinizi, yaptıklarının tekerrürü halinde yetkili mercilerde hakkınızı arayacağınızı söyleyip uyarıda bulunmanızda da fayda olabilir.
Kavgasız dövüşsüz bir dünya diliyorum Allah'ımızdan...

Üst Alt