İlk gün benim de konuşmacı olarak katılacağım bir konferansın duyurusunu paylaşmak istedim...
Konferansa katılmak isteyen engelli arkadaşlar varsa, Koç Üniversitesi bir araç da ayarlayabilir... Böylesi bir talebi olan arkadaşlar buraya yazarsa, ben de ilgili kişilerle iletişime geçebilirim...
KONFERANS: Türkiye Sosyal Politikalarını Tartışıyor
Tarih: 15-16 Haziran 2012
Yer: Sevgi Gönül Kültür Merkezi, Koç Üniversitesi Rumelifeneri Kampüsü Koç Üniversitesi, Rumelifeneri Yolu 34450 Sarıyer Istanbul (Detaylı ulaşım bilgisi için buraya tıklayabilirsiniz)
Detaylı bilgi için: KONFERANS: Türkiye Sosyal Politikalarını Tartışıyor
KONFERANS PROGRAMI
(Konferans boyunca Türkçe-İngilizce simultane çeviri hizmeti sunulacaktır.)
BİRİNCİ GÜN:
09:00-09:30 KAYIT
09:30-09:45 KARŞILAMA
Fatoş Gökşen, Koç Üniversitesi Sosyal Politika Merkezi Direktörü
Sami Gülgöz, Koç Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Dekanı
09:45-11:15 TÜRKİYE'DE YOKSULLUK VE SOSYAL DIŞLANMA (BİRİNCİ OTURUM)
Moderatör: Emrah Göker, Koç Üniversitesi
"Türkiye'de Yoksulluk Profilleri", Oğuz Işık (Orta Doğu Teknik Üniversitesi) and Ela Ataç (Gazi Üniversitesi)
"Ekonomik Kriz Dönemlerinde Ailelerin Karşılaştığı Sorunlar", Banu Kavaklı Birdal (İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi), Işık Aytaç (Boğaziçi Üniversitesi) ve Bruce Rankin (Koç Üniversitesi)
"Nesilden Nesile Aktarılan Bir Adaletsizlik Olarak Eşitsizlikler", Ayşen Candaş (Boğaziçi Üniversitesi)
"Sosyal Koruma Harcamaları", Nurhan Yentürk (Bilgi Üniversitesi)
"Yoksullukla Mücadelede Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğü’nün Rolü ve Faaliyetleri", Aziz Yıldırım (Sosyal Yardımlar Genel Müdürü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı (ASPB))
Tartışma
11:15-11:30 KAHVE ARASI
11:30-12:45 TÜRKİYE'DE YOKSULLUK VE SOSYAL DIŞLANMA (İKİNCİ OTURUM)
Moderatör: Murat Yüksel (Koç Üniversitesi)
"Türkiye’de Çalışan Yoksullar", Recep Kapar (Muğla Üniversitesi)
"Şartlı Nakit Transferi Kadını Güçlendirmede Nerede Duruyor? Mersin, Adana, Antep, Mardin ve Diyarbakır'dan Bir Saha Çalışmasının İlk Bulguları", Bediz Yılmaz (Mersin Üniversitesi)
"Toplumsal Cinsiyet Bakış Açısından İstihdam - Sosyal Dışlanma-Yoksulluk İlişkisi Üzerine", İpek İlkkaracan Ajas (İstanbul Teknik Üniversitesi)
"Sosyal Yardımlarda Paradigma Değişimi: Asgari Gelir Desteği Modeli", Samet Güneş ve Ahmet Fatih Ortakaya (Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü, ASPB)
Tartışma
12:45-14:30 ÖĞLE YEMEĞİ
14:30-14:45 RESMÎ AÇILIŞ
Umran İnan, Koç Üniversitesi Rektörü
Martin Raiser, Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü
14:45-15:45 ONUR KONUŞMALARI
Ayşe Buğra, Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Politika Forumu Direktörü
Fatma Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı
15:45-16:15 KAHVE ARASI
16:15-17:30 ÇOCUKLAR VE GENÇLERE YÖNELİK SOSYAL POLİTİKALAR VE ÖNERİLER
Moderatör: Sami Gülgöz (Koç Üniversitesi)
"Çocuğun İyi Olma Hali Çerçevesinden Çocuk Yoksulluğunu Değerlendirmek", Pınar Uyan Semerci (Bilgi Üniversitesi)
"Toplumsal Cinsiyet ve Mesleki Eğitim", Fatoş Gökşen, Deniz Yükseker ve Ayşe Alnıaçık (Koç Üniversitesi)
"Çocuklara ve Gençlere Yönelik Sosyal Politikalar ", Bengi Semerci (Bakanlık Müşaviri, ASPB)
Tartışma
17:30-18:30 ENGELLİLERE YÖNELİK SOSYAL POLİTİKALAR VE ÖNERİLER
Moderatör: Aylin Küntay (Koç Üniversitesi)
"Kent Vatandaşlığı, Yerel Yönetimler ve Sakat Hakları", Dikmen Bezmez (Koç Üniversitesi)
"Engelli Hakları Konusunda Sivil Toplumun Rolü", Bülent Küçükaslan (Engelliler.biz Platformu)
"Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri", Aylin Çiftçi (Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü, ASPB)
Tartışma
18:30 RESEPSİYON
İKİNCİ GÜN:
09:30-11:00 KADINLARA YÖNELİK SOSYAL POLİTİKALAR VE ÖNERİLER
Moderatör: Çiğdem Kağıtçıbaşı (Koç Üniversitesi)
"Eşi Vefat Etmiş Kadınlar için Nakit Sosyal Yardım Programı", Şebnem Avşar Kurnaz (Araştırma Geliştirme Daire Başkanı, ASPB)
"Devlet, Aile ve Piyasa Kıskacında "Erkeksiz Kadınlar"", Şemsa Özar (Boğaziçi Üniversitesi) ve Burcu Yakut-Çakar (Kocaeli Üniversitesi)
"Afet, Kadın ve Sosyal Politika", Zozan Özgökçe (Van Kadın Derneği)
"Siyasette Eşitlik Mümkün", Çiğdem Aydın (Kadın Adayları Destekleme Derneği)
"Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun Tasarısı", Özlem Bozkurt Gevrek (Kadının Statüsü Genel Müdürü, ASPB)
Tartışma
11:00-11:15 KAHVE ARASI
11:15-12:15 SOSYAL HİZMET VE SAĞLIK POLİTİKALARI
Moderatör: Murat Ergin (Koç Üniversitesi)
"Kamu Reformu ve Sosyal Hizmetler", Berna Yazıcı (Boğaziçi Üniversitesi)
"Türk Sağlık Sisteminde Son Dönem Reformları", Sabahattin Aydın (İstanbul Medipol Üniversitesi)
"Türkiye'de Sağlık Sisteminin Dönüşümü: Fırsatlar ve Tehditler", Volkan Yılmaz (İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi)
Tartışma
12:15-13:30 ÖĞLE YEMEĞİ
13:30-15:00 EĞİTİM, İSTİHDAM VE BARINMA ALANLARINDA SORUNLAR VE SOSYAL POLİTİKALAR
Moderatör: Lemi Baruh (Koç Üniversitesi)
"Eğitim", Batuhan Aydagül (Eğitim Reformu Girişimi)
"Eğitimde Mükemmelliği Yakalamak: PISA Türkiye Sonuçları Işığında Değerlendirme", Naveed Hassan Naqvi (Dünya Bankası)
"İstihdam", İnsan Tunalı (Koç Üniversitesi)
"Mülkiyet Transferi Araçları Olarak TOKİ ve Kentsel Dönüşüm Projeleri", Tuna Kuyucu (Boğaziçi Üniversitesi)
"Aile Sosyal Destek Programı", Gazi Alataş (ASPB, Bakanlık Müsteşar Yardımcısı)
Tartışma
15:00-15:15 KAHVE ARASI
15:15-17:00 SOSYAL POLİTİKA ARAŞTIRMALARINDA SORUNLAR (YUVARLAK MASA TARTIŞMASI)
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı
Türkiye İstatistik Kurumu
Kalkınma Bakanlığı
Koç Üniversitesi Sosyal Politika Merkezi
Ankara Üniversitesi Sosyal Politika Araştırma ve Uygulama Merkezi
Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Politika Forumu
Bahçeşehir Üniversitesi Toplumsal Araştırmalar Merkezi
İstanbul Şehir Üniversitesi Şehir Araştırmaları Merkezi
Hacettepe Üniversitesi Nüfus Etütleri Enstitüsü
Koç Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi
Eğitim Reformu Girişimi
Dünya Bankası
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP)
Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı
Kamu Harcamalarını İzleme Platformu
Anne Çocuk Eğitim Vakfı
Genç Hayat Vakfı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi
Sarıyer Belediyesi
Konferansa katılmak isteyen engelli arkadaşlar varsa, Koç Üniversitesi bir araç da ayarlayabilir... Böylesi bir talebi olan arkadaşlar buraya yazarsa, ben de ilgili kişilerle iletişime geçebilirim...
KONFERANS: Türkiye Sosyal Politikalarını Tartışıyor
Tarih: 15-16 Haziran 2012
Yer: Sevgi Gönül Kültür Merkezi, Koç Üniversitesi Rumelifeneri Kampüsü Koç Üniversitesi, Rumelifeneri Yolu 34450 Sarıyer Istanbul (Detaylı ulaşım bilgisi için buraya tıklayabilirsiniz)
Detaylı bilgi için: KONFERANS: Türkiye Sosyal Politikalarını Tartışıyor
KONFERANS PROGRAMI
(Konferans boyunca Türkçe-İngilizce simultane çeviri hizmeti sunulacaktır.)
BİRİNCİ GÜN:
09:30-09:45 KARŞILAMA
Fatoş Gökşen, Koç Üniversitesi Sosyal Politika Merkezi Direktörü
Sami Gülgöz, Koç Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Dekanı
09:45-11:15 TÜRKİYE'DE YOKSULLUK VE SOSYAL DIŞLANMA (BİRİNCİ OTURUM)
Moderatör: Emrah Göker, Koç Üniversitesi
"Türkiye'de Yoksulluk Profilleri", Oğuz Işık (Orta Doğu Teknik Üniversitesi) and Ela Ataç (Gazi Üniversitesi)
"Ekonomik Kriz Dönemlerinde Ailelerin Karşılaştığı Sorunlar", Banu Kavaklı Birdal (İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi), Işık Aytaç (Boğaziçi Üniversitesi) ve Bruce Rankin (Koç Üniversitesi)
"Nesilden Nesile Aktarılan Bir Adaletsizlik Olarak Eşitsizlikler", Ayşen Candaş (Boğaziçi Üniversitesi)
"Sosyal Koruma Harcamaları", Nurhan Yentürk (Bilgi Üniversitesi)
"Yoksullukla Mücadelede Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğü’nün Rolü ve Faaliyetleri", Aziz Yıldırım (Sosyal Yardımlar Genel Müdürü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı (ASPB))
Tartışma
11:15-11:30 KAHVE ARASI
11:30-12:45 TÜRKİYE'DE YOKSULLUK VE SOSYAL DIŞLANMA (İKİNCİ OTURUM)
Moderatör: Murat Yüksel (Koç Üniversitesi)
"Türkiye’de Çalışan Yoksullar", Recep Kapar (Muğla Üniversitesi)
"Şartlı Nakit Transferi Kadını Güçlendirmede Nerede Duruyor? Mersin, Adana, Antep, Mardin ve Diyarbakır'dan Bir Saha Çalışmasının İlk Bulguları", Bediz Yılmaz (Mersin Üniversitesi)
"Toplumsal Cinsiyet Bakış Açısından İstihdam - Sosyal Dışlanma-Yoksulluk İlişkisi Üzerine", İpek İlkkaracan Ajas (İstanbul Teknik Üniversitesi)
"Sosyal Yardımlarda Paradigma Değişimi: Asgari Gelir Desteği Modeli", Samet Güneş ve Ahmet Fatih Ortakaya (Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü, ASPB)
Tartışma
12:45-14:30 ÖĞLE YEMEĞİ
14:30-14:45 RESMÎ AÇILIŞ
Umran İnan, Koç Üniversitesi Rektörü
Martin Raiser, Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü
14:45-15:45 ONUR KONUŞMALARI
Ayşe Buğra, Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Politika Forumu Direktörü
Fatma Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı
15:45-16:15 KAHVE ARASI
16:15-17:30 ÇOCUKLAR VE GENÇLERE YÖNELİK SOSYAL POLİTİKALAR VE ÖNERİLER
Moderatör: Sami Gülgöz (Koç Üniversitesi)
"Çocuğun İyi Olma Hali Çerçevesinden Çocuk Yoksulluğunu Değerlendirmek", Pınar Uyan Semerci (Bilgi Üniversitesi)
"Toplumsal Cinsiyet ve Mesleki Eğitim", Fatoş Gökşen, Deniz Yükseker ve Ayşe Alnıaçık (Koç Üniversitesi)
"Çocuklara ve Gençlere Yönelik Sosyal Politikalar ", Bengi Semerci (Bakanlık Müşaviri, ASPB)
Tartışma
17:30-18:30 ENGELLİLERE YÖNELİK SOSYAL POLİTİKALAR VE ÖNERİLER
Moderatör: Aylin Küntay (Koç Üniversitesi)
"Kent Vatandaşlığı, Yerel Yönetimler ve Sakat Hakları", Dikmen Bezmez (Koç Üniversitesi)
"Engelli Hakları Konusunda Sivil Toplumun Rolü", Bülent Küçükaslan (Engelliler.biz Platformu)
"Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri", Aylin Çiftçi (Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü, ASPB)
Tartışma
18:30 RESEPSİYON
İKİNCİ GÜN:
09:30-11:00 KADINLARA YÖNELİK SOSYAL POLİTİKALAR VE ÖNERİLER
Moderatör: Çiğdem Kağıtçıbaşı (Koç Üniversitesi)
"Eşi Vefat Etmiş Kadınlar için Nakit Sosyal Yardım Programı", Şebnem Avşar Kurnaz (Araştırma Geliştirme Daire Başkanı, ASPB)
"Devlet, Aile ve Piyasa Kıskacında "Erkeksiz Kadınlar"", Şemsa Özar (Boğaziçi Üniversitesi) ve Burcu Yakut-Çakar (Kocaeli Üniversitesi)
"Afet, Kadın ve Sosyal Politika", Zozan Özgökçe (Van Kadın Derneği)
"Siyasette Eşitlik Mümkün", Çiğdem Aydın (Kadın Adayları Destekleme Derneği)
"Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun Tasarısı", Özlem Bozkurt Gevrek (Kadının Statüsü Genel Müdürü, ASPB)
Tartışma
11:00-11:15 KAHVE ARASI
11:15-12:15 SOSYAL HİZMET VE SAĞLIK POLİTİKALARI
Moderatör: Murat Ergin (Koç Üniversitesi)
"Kamu Reformu ve Sosyal Hizmetler", Berna Yazıcı (Boğaziçi Üniversitesi)
"Türk Sağlık Sisteminde Son Dönem Reformları", Sabahattin Aydın (İstanbul Medipol Üniversitesi)
"Türkiye'de Sağlık Sisteminin Dönüşümü: Fırsatlar ve Tehditler", Volkan Yılmaz (İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi)
Tartışma
12:15-13:30 ÖĞLE YEMEĞİ
13:30-15:00 EĞİTİM, İSTİHDAM VE BARINMA ALANLARINDA SORUNLAR VE SOSYAL POLİTİKALAR
Moderatör: Lemi Baruh (Koç Üniversitesi)
"Eğitim", Batuhan Aydagül (Eğitim Reformu Girişimi)
"Eğitimde Mükemmelliği Yakalamak: PISA Türkiye Sonuçları Işığında Değerlendirme", Naveed Hassan Naqvi (Dünya Bankası)
"İstihdam", İnsan Tunalı (Koç Üniversitesi)
"Mülkiyet Transferi Araçları Olarak TOKİ ve Kentsel Dönüşüm Projeleri", Tuna Kuyucu (Boğaziçi Üniversitesi)
"Aile Sosyal Destek Programı", Gazi Alataş (ASPB, Bakanlık Müsteşar Yardımcısı)
Tartışma
15:00-15:15 KAHVE ARASI
15:15-17:00 SOSYAL POLİTİKA ARAŞTIRMALARINDA SORUNLAR (YUVARLAK MASA TARTIŞMASI)
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı
Türkiye İstatistik Kurumu
Kalkınma Bakanlığı
Koç Üniversitesi Sosyal Politika Merkezi
Ankara Üniversitesi Sosyal Politika Araştırma ve Uygulama Merkezi
Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Politika Forumu
Bahçeşehir Üniversitesi Toplumsal Araştırmalar Merkezi
İstanbul Şehir Üniversitesi Şehir Araştırmaları Merkezi
Hacettepe Üniversitesi Nüfus Etütleri Enstitüsü
Koç Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi
Eğitim Reformu Girişimi
Dünya Bankası
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP)
Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı
Kamu Harcamalarını İzleme Platformu
Anne Çocuk Eğitim Vakfı
Genç Hayat Vakfı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi
Sarıyer Belediyesi