Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Konferans: Türkiye Sosyal Politikalarını Tartışıyor / Koç Üniversitesi 15-16 Haziran

OturanBoğa

Yönetici
Konular
677
Reaksiyonlar
1,158
İlk gün benim de konuşmacı olarak katılacağım bir konferansın duyurusunu paylaşmak istedim...

Konferansa katılmak isteyen engelli arkadaşlar varsa, Koç Üniversitesi bir araç da ayarlayabilir... Böylesi bir talebi olan arkadaşlar buraya yazarsa, ben de ilgili kişilerle iletişime geçebilirim...

KONFERANS: Türkiye Sosyal Politikalarını Tartışıyor
Tarih: 15-16 Haziran 2012
Yer: Sevgi Gönül Kültür Merkezi, Koç Üniversitesi Rumelifeneri Kampüsü Koç Üniversitesi, Rumelifeneri Yolu 34450 Sarıyer Istanbul (Detaylı ulaşım bilgisi için buraya tıklayabilirsiniz)
Detaylı bilgi için: KONFERANS: Türkiye Sosyal Politikalarını Tartışıyor

KONFERANS PROGRAMI
(Konferans boyunca Türkçe-İngilizce simultane çeviri hizmeti sunulacaktır.)

afis_mini.jpg

BİRİNCİ GÜN:
09:00-09:30 KAYIT
09:30-09:45 KARŞILAMA
Fatoş Gökşen, Koç Üniversitesi Sosyal Politika Merkezi Direktörü
Sami Gülgöz, Koç Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Dekanı

09:45-11:15 TÜRKİYE'DE YOKSULLUK VE SOSYAL DIŞLANMA (BİRİNCİ OTURUM)
Moderatör: Emrah Göker, Koç Üniversitesi
"Türkiye'de Yoksulluk Profilleri", Oğuz Işık (Orta Doğu Teknik Üniversitesi) and Ela Ataç (Gazi Üniversitesi)
"Ekonomik Kriz Dönemlerinde Ailelerin Karşılaştığı Sorunlar", Banu Kavaklı Birdal (İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi), Işık Aytaç (Boğaziçi Üniversitesi) ve Bruce Rankin (Koç Üniversitesi)
"Nesilden Nesile Aktarılan Bir Adaletsizlik Olarak Eşitsizlikler", Ayşen Candaş (Boğaziçi Üniversitesi)
"Sosyal Koruma Harcamaları", Nurhan Yentürk (Bilgi Üniversitesi)
"Yoksullukla Mücadelede Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğü’nün Rolü ve Faaliyetleri", Aziz Yıldırım (Sosyal Yardımlar Genel Müdürü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı (ASPB))
Tartışma

11:15-11:30 KAHVE ARASI

11:30-12:45 TÜRKİYE'DE YOKSULLUK VE SOSYAL DIŞLANMA (İKİNCİ OTURUM)
Moderatör: Murat Yüksel (Koç Üniversitesi)
"Türkiye’de Çalışan Yoksullar", Recep Kapar (Muğla Üniversitesi)
"Şartlı Nakit Transferi Kadını Güçlendirmede Nerede Duruyor? Mersin, Adana, Antep, Mardin ve Diyarbakır'dan Bir Saha Çalışmasının İlk Bulguları", Bediz Yılmaz (Mersin Üniversitesi)
"Toplumsal Cinsiyet Bakış Açısından İstihdam - Sosyal Dışlanma-Yoksulluk İlişkisi Üzerine", İpek İlkkaracan Ajas (İstanbul Teknik Üniversitesi)
"Sosyal Yardımlarda Paradigma Değişimi: Asgari Gelir Desteği Modeli", Samet Güneş ve Ahmet Fatih Ortakaya (Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü, ASPB)
Tartışma

12:45-14:30 ÖĞLE YEMEĞİ
14:30-14:45 RESMÎ AÇILIŞ
Umran İnan, Koç Üniversitesi Rektörü
Martin Raiser, Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü
14:45-15:45 ONUR KONUŞMALARI
Ayşe Buğra, Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Politika Forumu Direktörü
Fatma Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı
15:45-16:15 KAHVE ARASI

16:15-17:30 ÇOCUKLAR VE GENÇLERE YÖNELİK SOSYAL POLİTİKALAR VE ÖNERİLER
Moderatör: Sami Gülgöz (Koç Üniversitesi)
"Çocuğun İyi Olma Hali Çerçevesinden Çocuk Yoksulluğunu Değerlendirmek", Pınar Uyan Semerci (Bilgi Üniversitesi)
"Toplumsal Cinsiyet ve Mesleki Eğitim", Fatoş Gökşen, Deniz Yükseker ve Ayşe Alnıaçık (Koç Üniversitesi)
"Çocuklara ve Gençlere Yönelik Sosyal Politikalar ", Bengi Semerci (Bakanlık Müşaviri, ASPB)
Tartışma

17:30-18:30 ENGELLİLERE YÖNELİK SOSYAL POLİTİKALAR VE ÖNERİLER
Moderatör: Aylin Küntay (Koç Üniversitesi)
"Kent Vatandaşlığı, Yerel Yönetimler ve Sakat Hakları", Dikmen Bezmez (Koç Üniversitesi)
"Engelli Hakları Konusunda Sivil Toplumun Rolü", Bülent Küçükaslan (Engelliler.biz Platformu)
"Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri", Aylin Çiftçi (Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü, ASPB)
Tartışma

18:30 RESEPSİYON

İKİNCİ GÜN:
09:00-09:30 KAYIT

09:30-11:00 KADINLARA YÖNELİK SOSYAL POLİTİKALAR VE ÖNERİLER
Moderatör: Çiğdem Kağıtçıbaşı (Koç Üniversitesi)
"Eşi Vefat Etmiş Kadınlar için Nakit Sosyal Yardım Programı", Şebnem Avşar Kurnaz (Araştırma Geliştirme Daire Başkanı, ASPB)
"Devlet, Aile ve Piyasa Kıskacında "Erkeksiz Kadınlar"", Şemsa Özar (Boğaziçi Üniversitesi) ve Burcu Yakut-Çakar (Kocaeli Üniversitesi)
"Afet, Kadın ve Sosyal Politika", Zozan Özgökçe (Van Kadın Derneği)
"Siyasette Eşitlik Mümkün", Çiğdem Aydın (Kadın Adayları Destekleme Derneği)
"Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun Tasarısı", Özlem Bozkurt Gevrek (Kadının Statüsü Genel Müdürü, ASPB)
Tartışma

11:00-11:15 KAHVE ARASI

11:15-12:15 SOSYAL HİZMET VE SAĞLIK POLİTİKALARI
Moderatör: Murat Ergin (Koç Üniversitesi)
"Kamu Reformu ve Sosyal Hizmetler", Berna Yazıcı (Boğaziçi Üniversitesi)
"Türk Sağlık Sisteminde Son Dönem Reformları", Sabahattin Aydın (İstanbul Medipol Üniversitesi)
"Türkiye'de Sağlık Sisteminin Dönüşümü: Fırsatlar ve Tehditler", Volkan Yılmaz (İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi)
Tartışma

12:15-13:30 ÖĞLE YEMEĞİ

13:30-15:00 EĞİTİM, İSTİHDAM VE BARINMA ALANLARINDA SORUNLAR VE SOSYAL POLİTİKALAR
Moderatör: Lemi Baruh (Koç Üniversitesi)
"Eğitim", Batuhan Aydagül (Eğitim Reformu Girişimi)
"Eğitimde Mükemmelliği Yakalamak: PISA Türkiye Sonuçları Işığında Değerlendirme", Naveed Hassan Naqvi (Dünya Bankası)
"İstihdam", İnsan Tunalı (Koç Üniversitesi)
"Mülkiyet Transferi Araçları Olarak TOKİ ve Kentsel Dönüşüm Projeleri", Tuna Kuyucu (Boğaziçi Üniversitesi)
"Aile Sosyal Destek Programı", Gazi Alataş (ASPB, Bakanlık Müsteşar Yardımcısı)
Tartışma

15:00-15:15 KAHVE ARASI

15:15-17:00 SOSYAL POLİTİKA ARAŞTIRMALARINDA SORUNLAR (YUVARLAK MASA TARTIŞMASI)
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı
Türkiye İstatistik Kurumu
Kalkınma Bakanlığı
Koç Üniversitesi Sosyal Politika Merkezi
Ankara Üniversitesi Sosyal Politika Araştırma ve Uygulama Merkezi
Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Politika Forumu
Bahçeşehir Üniversitesi Toplumsal Araştırmalar Merkezi
İstanbul Şehir Üniversitesi Şehir Araştırmaları Merkezi
Hacettepe Üniversitesi Nüfus Etütleri Enstitüsü
Koç Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi
Eğitim Reformu Girişimi
Dünya Bankası
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP)
Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı
Kamu Harcamalarını İzleme Platformu
Anne Çocuk Eğitim Vakfı
Genç Hayat Vakfı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi
Sarıyer Belediyesi

Bu konferans kaçmaz valla:) Katılmayı istiyorum.
İlk gün 4'ten sonraki programa katılabileceğim ama.
09.00- 14.00 arası zorunlu eğitim seminerimizden dolayı büyük ihtimalle dörtten önceki programı kaçırmış olacağım. Saat 2'de çıkarsam 4'e kadar ancak yetişirim çünkü. Napalım sağlık olsun.

Ama en önemlisi 17.30'daki programa yetişebileceeğim:)

Bülent bey Merhaba
Beni ilk günkü programa dahil edebilirseniz çok sevinirim.

Sezersin, kaydını sen de yaptırabilirsin:CONFERENCE PROGRAM

Kaydını yaptırınca ister ilk gun katıl, ister 2. gün.

Bir kere kayıt yeterliymiş yani.

Sen de Küçükçekmece'desin. nasıl gideceksin otobüsle mi?

izmirde yaşıyorum. seyahat sorunum yok. Katılmayı çok istiyorum bana nasıl yardımcı olabilirsiniz :)

Kalem'İn dediği gibi, katılacak arkadaşlar kendileri kayıt yaptırabilir. Ben yarın (cuma) saat 15:00 gibi orada olmayı planlıyorum.

Konferans kamuya açıktır. Kayıt için isminizi, kurum ve görevinizi, iletişim için tercih ettiğiniz e-posta adresini şu adresimize göndermeniz yeterlidir: kocspm@ku.edu.tr

Kalem ben arabamla gidicem gelirsen birliktede gidebiliriz. Sen K.çekmecenin neresinde oturuyorsun.?

İstanbul'da yaşıyor olsaydım kesınlıkle orada olmak ıster sızlerlede reelden tanısmak isterdim... şimdiden başarılar dilerim...

Sezersin, inan bundan memnun olurum. Tabi ki birlikte gidebiliriz. Birkaç arkadaşla gitmeyi planlıyorduk onların işi çıkınca yol sorununu dert etmiştim. valla bu teklifin ilaç oldu:)

Ben Sefaköy'de oturuyorum. Ancak yarın 14.00'e kadar seminerimiz var. Erken de bitebilir ama bitiş saati bu. Seminerimiz Sekaföy Kültür Merkezi'nde.
Telefonlaşalım, sen de müsait olursan çıkışta orada buluşur hareket ederiz.

Konferans benim açımdan çok çok çok zevkliydi:)

Ersin tekrar teşekkür ediyorum. Sayende güzel bir İstanbul yolculuğu gibi oldu. sen olmasan valla otobüs metro sürünürdüm.

Konferansta onur konuşmalarına katılabildik. Sonrasında "çocuklar ve gençlerle ilgili sosyal politikalar" a katıldık. İçeriğine girmeyeceğim.
Ama ben Bengi Hanım'a (Bakan Müşaviri) bayıldım:)
Dönüşte yolda Bengi Hanım'ın bol bol kulağını çıtlatmışızdır Ersin'le.
Daha sonra da "engellilerle ilgili sosyal politikalar ve öneriler" programına katıldık:)

Sonrasında ise resepsiyon:)
İşte burada "keşke şu sıcacık ortamdan bütün engelli arkadaşlar gelip yararlansaydı" dedim.
O ortam anlatılmaz arkadaşlar yaşanır:)
"kaçırdınız" diyorum tek kelimeyle.

Şimdilik bu kadar:) Böyle bir organizasyon oldugunda gidin kendiniz görün, tanık olun:)

Rica ederim Melek. Ben zaten gidecektim konferansa yalnız gitmektense iyi yol arkadaşı oldun bana, ben sana teşekkür ederim.

Konferans; Bakan Fatma Şahinin konuşmasının protesto edilmesi her ne kadar tatsız bir hava yaratmış olsada benim açımdanda faydalı geçti diyebilirim. Engellilere yönelik sosyal politikaların ve haklarının neler ve nasıl olması konusunda güzel şeylerin söylendiği ve önerilerin getirildiği fakat zamanın kısıtlı olması sebebiyle daha birçok konununda yarım kaldığını düşünüyorum. Bu bağlamda yaptığı güzel konuşmadan dolayı sitenin Genel yayın yönetmeni Bülent Bey'e teşekkür ediyorum.
Meleğin dediğine katılıyorum, Keşke çok sayıda engelli arkadaşımız katılabilseydi bu konferansa :( umarım bir dahaki sefere katılırlar :)
Benimde konferansla ilgili izlenimlerim bunlardı. :)

içeriğin taslak / üstünkörü haliyle de olsa buradan paylaşılması mümkün müdür? Mümkünse eğer, herhangi bir sebepten ötürü katılamayan kişiler de faydalanabilir. :) Saygılarımla

Konferans videoları yayınlandı: Koç Üniversitesi Sosyal Politika Merkezi - YouTube

İlk gün 4. oturum: Engellilere Yönelik Sosyal Politikalar
"Kent Vatandaşlığı, Yerel Yönetimler ve Sakat Hakları", Dikmen Bezmez (Koç Üniversitesi)
"Engelli Hakları Konusunda Sivil Toplumun Rolü", Bülent Küçükaslan (Engelliler.biz Platformu)
"Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri", Aylin Çiftçi (Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü, ASPB)

Açılış: Koç Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Sami Gülgöz'ün konuşması ve Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Politika Forumu Direktörü Ayşe Buğra'nın onur konuşması

Açılış: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'i onur konuşması

İlk gün 1. Oturum: Türkiye'de Yoksulluk ve Sosyal Dışlanma
İlk gün 2. Oturum: Türkiye'de Yoksulluk ve Sosyal Dışlanma
İlk gün 3. Oturum: Çocuklar ve Gençlere Yönelik Sosyal Politikalar
İlk gün 4. Oturum: Engellilere Yönelik Sosyal Politikalar

İkinci gün 1. Oturum: Kadınlara Yönelik Sosyal Politikalar
İkinci gün 2. Oturum: Sosyal Hizmet ve Sağlık Politikaları
İkinci gün 3. Oturum: Eğitim, İstihdam ve Barınma Alanlarında Sorunlar ve Sosyal Politikalar
İkinci gün Açık Tartışma:

Üst Alt