Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Konjenital adrenal hiperplazi hastalığım var. Askerlikten muaf olur muyum?

Mert4544

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Konjenital adrenal hiperplazi hastalığım var ve eksik olan 21 hidroksilaz. 2010’dan beri ilaç kullanıyorum. Bazı sebeplerden ötürü literatüre geçebileceğimi söylemişlerdi. Varikosel ve penis eğriliği ameliyatı oldum. Kalıcı dikiş var. Yanımda özel iğne taşımam da gerekiyor. Gözlük de kullanıyorum. Askerden muaf sizce olabilir miyim ?

Konjenital adrenal hiperplazi bu hastalıkta ilaç ve düzenli tedavi şart. adrenali krizi varsa askerde muaf tutuyorlar.

Cevap için teşekkürler. Peki bunla ilgili engelli raporu alabilme şansım var mı ? Varsa yada öğrenmek için nerelere başvurmam gerekir ?

Konjenital Adrenal Hiperplazi askerlikten muafiyet sağlar mı?

Konjenital adrenal hiperplazi hastasıyım. 21 hidroksilaz eksikliği var. Engelli raporu almak istiyorum ve askerden muaf olmamın daha uygun olacağı söylendi. 2 ameliyat oldum. Varikosel ve penis eğriliği. Peniste kalıcı dikiş var. Ama benim 3 sorum var.

Üniversite öğrencisi iken askerden muaf olabilirmiyim ? Çünkü şuan otomatik olarak erteleniyor.
Doktorum bana 3. sefer geldiğimde ancak muaf olabileceğimi söyledi. Bunu tek seferde yapamazmıyız ? Çünkü bu sefer üniversite bitse dahi işe girerken sorun olmaz mı ?

Mert4544

1- hayır
2- hayır (çok şansın varsa olabilir)
3- İş açısından sorun olabilir. Durumu işverene izah edip ikna etmelisiniz.

Bilgiler için teşekkürler.

Endokronoloji %40 oran verdi. Üroloji %10 oran verdi. Gözlerime herhangi bir oran verilmedi ve son olarak zorunlu olduğu söylenen Fizik Tedavi Ve Rehebilitasyon bölümü muayenem kaldı. Ondan sonra belgelerimi teslim edeceğim. Heyette oran düşürme gibi bir durum söz konusu olabilir mi ?

OturanBoğa

Mert4544

Evet, teorik olarak heyet oran düşürebilir ama cetvelde karşılığı net olan konularda bu çok istisnadır.

Üst Alt