Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Konjenital adrenal hiperplazi ile askerlikten muaf olan var mı?

memur0606

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. Bugün edevlet üzerinden asal yoklama başvurusu yapıp aile hekimine gittim. Sistem çalışmadı ama doktor bana kronik konjenital adrenal hiperplazi rahatsızlığımdan %40 raporum olmasına rağmen sen askerliğe elverişlisin dedi. Bu şekilde kah hastası olup askerlikten muaf olanlar var mı. En azından bi emsal olurdu benim için.

Benimde aynı rahatsızlığım var. KAH var ve eksik olan 21 hidroksilaz. Nasıl %40 rapor aldınız ? 2010’dan beri ilaç kullanıyorum. Varikosel ve penis eğriliği ameliyatı oldum. Kalıcı dikiş var. Birde aile hekimine inanmayın. Askerlik şubesinin gönderdiği hastane karar vermiyor mu ?

Konjenital adrenal hiperplazi hastalığım var ve eksik olan 21 hidroksilaz. 2010’dan beri ilaç kullanıyorum. Bazı sebeplerden ötürü literatüre geçebileceğimi söylemişlerdi. Varikosel ve penis eğriliği ameliyatı oldum. Kalıcı dikiş var. Yanımda özel iğne taşımam da gerekiyor. Gözlük de kullanıyorum. Askerden muaf sizce olabilir miyim ?

Mert4544

Şimdi öncelikle bulunduğun şehirdeki tam teşekküllü bir hastaneye gitmelisin. Heyete girecegini soyleyip ona göre seni yonlendirecekler. Sonrası gelir zaten . Şimdi Kah in çok. Çeşidi var . 22 yıldır ilac kullanıyorum. Bakalım askerlik ne olacak

Gerçekten askerliğe elverişlidir kararı mı verildi? çok şaşkınım bana kesinlikle olmaz tsk yönetmeliğince belli bir maddenin 'D' bendine göre olmaz dedi özelden mesaj atar mısınız ?

Siz sadece endokrin den mi muaf oldunuz. Yoksa başka hastalığını Z var miydi askerlik muayenesine girdiginizde

Sadece Kah, başka hastalığım yok askerlik yapıp yapmamayı engelleyecek.

Üst Alt