Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Konjenital (doğumsal) kalp hastalığı olan askerden muaf olmaz mı?

MesutYildirim

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamünaleyküm;

11/12/2014 yılında yapılan Mr incelenmesinde; Solda persistan SVK mevcuttur.Ayrıca sağda ayrı olarak SVK izlendi. 17mm çaplı anormal vasküler yapı izlendi. ( Parsiyal Venöz Dönüş Anomalisi )

13/10/2017 tarihinde yapılan TORAKS BT ANJİOGRAFİ incelenmesinde ise ; Pulmoner Venöz Dönüş Anomalisi izlendi.

Ve ayrıca da 24/03/2015 tarihinden itibaren de ASTIM tanısıyla takip edilmektedir. diye raporum da var.

-----------------

Engelliler.biz ailesi benim bu yukarıdakilere göre bu parsiyel ve pulmoner anomalileri doğumsal yani konjenital olarak mı geçmektedir ? Cevap EVET ise bana neden askerlikten Muaf verilmedi ? Muaf olabilmem için ne yapmam gerekmektedir ?
Ben sağlık yönetmeliğine baktığımda 42 D12 ve D13 maddeleri bana uyuyor. Fakat Kardiyoloji doktoru bana 42 A maddesinden elverişli raporu verdi.

Bu teşhisi koyan kalp ve damar cerrahisi ve kardiyoloji doktorları benim bu hastalığımın çok nadir görülen doğumsal bir kalp damar hastalığı olduklarını söylemektedirler. Ameliyatımı ise yine Türkiye'de bir elin parmakların sayısını geçmeyecek 4 - 5 doktorun yapabildiklerini söylemektedirler. Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi gibi Yüksek İhtisas hastahanelerinde ameliyatımın yapılmasını söylemektedirler.

Parsiyel Pulmoner Venöz Dönüş Anomalisi: Nadir Rastlanan Bir Konjenital Kalp Anomalisi

Örnek Olgu Sunumu; http://medicaljournal.gazi.edu.tr/index.php/GMJ/article/viewFile/1550/1250

Son düzenleme:
üfürümler şiddet bakımından 1/6 dan 6/6 ya kadar derecelendirilir. 3/6 ve üzerindeki üfürümler şiddetli üfürümler olup, genellikle bir kalp hastalığının mevcudiyetini gösterirler. hafif üfürümler ise (1/6-2/6) bir kalp hastalığına bağlı olabileceği gibi masum üfürümde olabilirler. kardiyologlar tarafından yapılacak muayene ve tetkikler sonrasında MUAF VERİLMESİ GEREKEN BİR HASTALIK

yeni doğanLarın önemli bir bölümünün erişkin yaşa gelmeden ölmesi olduğu düşünülmektedir. Ayrıca KKH'na eşlik eden ekstrakardİyak anomalilerin olması, bu hastalardan en azından bir kısmının KKH açısından değerlendirilmeden, daha ön planda olan diğer hastalık nedeniyle askerlik hizmetinden muaf tutulmasına sebep olmuştu

Bugün askerlik şubesine gittim bilgisiyardan bakıldığında bana kardiyoloji dr. nun verdiği 42 A7 maddesiymiş.
2rm5mbl.png

Bende askerlik şubesindekilere benim bu rapordaki teşhise göre doğumsal kalp hastalığım bulunmaktadır ve bana 42 D12 - 13 maddelerinden biri verilerek muaf olmam lazım dedim. Şubedekiler sende doğumsal kalp hastalığı varsa direk dediğin maddelerden muaf vermeleri lazım dedi.
2rn8y0h.png

Bu konu hakkında bir bilgisi görüşü önerisi uyarısı olan varsa yardımcı olsun. Samsun'da eğitim araştırma hastanesinde ya da gazi devlet hastanesinde de tekrardan muayene olabiliyormuşum askerlik için kardiyoloji doktoru bilen varsa sana şu doktor muaf verir diyenleriniz varsa yardımcı olun lütfen.

MesutYildirim Mesut kardeşim,Askerliğe elverişsiz raporu parayla alınan yada doktora rica etmeyle alınan bir rapor değildir.
Gerekli fiziki muayene ve tetkikler yapılır buna göre karar verilir,özellikle kalp hastalıkların da hekimler titiz davranır, çünkü askerde yaşayacağın bir sağlık sorunun da elverişli raporu veren hekim sorumludur...
Dolayısıyla buradan hekim önermek bizi suçlu duruma düşürür, çünki muaf verecek doktor aradığını yazmışsın,size sadece Hastane olarak gazi devleti önerebilirim.gazi devlet yoğunluk bakımından daha sakin.
Geçmiş olsun....

Kağan55
Bilgilendirmen için teşekkürler öncelikle. Bende biliyorum parayla alınmadığını ya da doktor ricasıyla alınmadığını fakat eğitim araştırma hastanesinde ben ilk askerlik kontrolü için gittiğimde bayan bir kardiyoloji dr. elimdeki raporlara bakarak 2 dk. sende bişey yok askere gidersin dedi önemsemeden kontrol muayene etmeden. O kadar da söyledim sıkıntılarımı ( nefesimi zor aldığımı koşamadığımı vs. ama nafile)

Onun için diyorum haldan anlayan anlayışlı işi bilen bir kaldiyoloji ya da kalp damar cerrahisi dr. da olur varsa tanıdığınız da bildiğiniz onun yanına gideyim. Ben direk muaf verecek doktor aramıyorum ya da arıyorum :) çünkü sağlık yönetmeliğinde madde belli 42 D13 yukarıda da resimi mevcut.

HOŞCAKAL
Bilgilendirmeniz için teşekkürler.Herhangi bir kontrol muayene yapmadan direk bendeki teşhis sonucuna göre 42A7 maddesi verdi.Bakalım tekrar itiraz edip tekrar muayene olucam bu sefer muaf olurum umarım. Bana bayan kardiyoloji dr. diyor ki; sen eğer kalp ameliyatı olmuş olsaydın düzelseydin diyor muaf olacaktın diyor ama olmadığından dolayı diyor askere gideceksin diyor. .s.s.s.s.s ne alaka yani ?

MesutYildirim
Samsun özellikle araştırma hastanesi 5 para etmez.
Siz samsun'damı sınız ?
İlla gazi yada araştırma şartmı?
Bafra devlet hastanesi olmazmı ?
Bafra devlet hastanesi Ali özyol ile bir görüşün,size yardımcı olacaktır ...

Üst Alt