Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kontratımızın bittiğinde ev sahibi istediği zaman bizi evinden çıkarabilir mi?

mehmet_ea

Üye
Konular
96
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. Evi ilk tuttuğumda 1 seneliğine kontrat imzaladık. 1 sene dolunca yenilemedik . Galiba iki tarafta birşey demezse 1 yıl daha otomatik uzuyomuş kontrat süresi.
Şuan evde oturalı 2 seneyi geçti. Ev sahibi müşteri arıyo evi satacakmış. Eğer sattığı zaman yeni ev sahibi bize zaman tanımadan hemen kapının önüne koyarmı.

Hazirandan önce taşınamam o zamana kadar kanunen hakkım varmıdır

MEHMET Sözleşme bitimine en az bir ay kala resmi yollardan evi boşaltmanızı istemeliydi. yapmamışsa otomatik 1 yıl uzatmış sayılır ki, tekrar kontrat zamanı gelinceye kadar hiç bir şekilde sizi evden çıkaramaz.

Sözleşmenin yenilenme tarihine kadar sizi çıkaramaz. Ama aranızda anlaşıp uygun bir tarih belirlemenizde de yarar var. Yeni ev sahibiniz kiranızı bile değiştiremez. Mevcut kiranız kaç liraysa aynı rakamdan devam edersiniz.

Bence de... ev sahibiniz uyuzluk yapıyorsa biri huzursuz olmanıza değmez. Yerinizde olsam biran önce kendime uygun bir ev bulur çıkarım, en azından kafanız rahatlar.

Kardeşlerim cevaplarınız için çok teşekkür ederim.internette de araştırdım ben ayriyetten sizin dediğiniz gibi öyle keyfiyetten hemen boşaltamazmış. Hazirana kadar inşallah bir sorun çıkmazsa kalcam. Kalma sebebim şu haziranda başka ile geççem ailemin yanına. Eğer şimdi başka bir eve geçersek bir sürü kontrat 1 yıllık sözleşme ve taşınma parası vb gibi sıkıntılar çıkcak o yüzden hazirana kadar kalmak istiyorum

Üst Alt