Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kontrol muayene sonrası hastane oran veriyor mu?

relaxla

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Konu hakkında cevap verecek yada Bilgi verecek biri varmi Kontrol muayenesi için hastaneye gittik bütün bölümlerden muayene olduk evrağıda sağlık kuruluna verdik gün geldi kurula girdik çiktik

1- kurul doktorları oran veriyor mu yoksa hastalık tanısını mı yazıyorlar
2-diyelim ki oran verdiler SGK ya gönderdiler SGK bu raporu kendi içinde mi değerlendiriyor yoksa raporu Ankara Kocatepe sağlık yüksek kuruluna mı gönderiyor

Konu başlığı açtık ama ne hikmetse hemen sildiler acaba hoşlarına mı gitmedi sorularım ve de alınan cevaplar

yeni raporun sonucuna göre sgk işlem yapar. %40 dan düşük oranlı rapor alırsa maaşın kesilir. %40 dan yüksek olursa sorun yok

Kontrol talebiyle sgk tarafından sevk edildiyseniz, hastane hekimleri ve saglik kurulu sadece hastaliklarinizin ilgili tanılarını ve açıklamalarını rapor halinde yazıp sunar, oranları belirtmezler.

Oranı SGK Saglik Kurulu belirler.

Ozaman SGK raporu Ankara yüksek sağlık kuruluna mı gönderiyor

SGK Yüksek Sağlık Kurulu, kurum saglik kurulu kararlarına itiraz olması halinde itirazı değerlendirir.

Son düzenleme:
Bunları yazmişsın iyi hoş güzelde kontrol muayene sinin yapıldığı hastanenin SGK ya göndermiş olduğu tıbbi muayene bulgularını vede tetkik sonuçlarını SGK nereye gönderiyorda emekliliğin devamı yada iptali sonucuna varılıyor

Sgk nın sağlık kurulu birimi var,yani sgk içinde doktorlarda denilebilir. İşte bu sağlık kurulu birimi hastanenin belirttiği bulguları inceleyip oran verir.

Anlaştık mı şimdi:)

Ben mi yanlış okuyorum, yoksa konu farklı mı?
2 yıl engelli raporu ve 2 yıllık vergi indirimi ile emekli olmuştum, 2 ay önce sgk'nın sevki ile hastaneye gidip heyete girdim. Hastaneden oran yazılı raporu aldım, aynı zamanda hastanede raporu yollayacağını söyledi. Sgk doktoru ne alaka anlamadım. Ankaradan gelen vergi indirimine göre sgk işlem yapar. Burada yanlış bilgiler var, benden söylemesi...

Tebrikler güzel konu olmuş.

Onca arkadaş vardı. Kontrolle çağırdı ama bir iki dışında yazan yok onlarda açık net değil....

Altı üstü verilecek cevap;

Ya; kontrole gittim herkes oran verdi, aldığım yeni engelli raporunu sgk ya verdim

Yada ; kontrole gittim. Kimse oran vermedi. Tani yazıp sgk verdim, sgk sağlık kurulu değerlendirdi.

Bu çok mu zor, artık burda yazılanlara güvenim azaldı malasef

yeni raporun sonucuna göre sgk işlem yapar. %40 dan düşük oranlı rapor alırsa maaşın kesilir. %40 dan yüksek olursa sorun yok

Soruda onu mu soruyor ? Konuyu dağıtma lütfen

SGK nın hastaneye sevk kağıdında hastaneye diyor ki tıbbi muayene bulgularının ve tetkiklerinin sistem üzerinden yazılması vede müdürlüğümüze gönderilmesi rica olunur diyor Eskiden oranları sağlık kurulu evrakının üzerinde örneğin nöroloji 10-ortapedi 5 gibi yazılıyordu şimdi sistem üzerinden yazıyorlar

1) Vergi indiriminin alinmasiyla ilgili durum.
Prosedur: kişi Hastaneden rapor alir ve defterdarliga goturur. Defterdarlik raporu Gelir Idaresi Başkanlığı Merkez Saglik kuruluna gönderir ve oran ile vergi indirimi GİB Merkez Saglik Kurulunca onaylanır.

2) Emekli olduktan sonra SGK tarafindan kontrole sevk edilenler var.

3) Emekli olunmadan önce çalışma gücü kayıp ve maluliyet tespiti için sevk edilenler var.

2 ve 3.te raporu hastane sgk.ya doğrudan kendi gönderir.
Hastane oranı raporda açıkça yazsın veya yazmasın son oran ve emeklilik kararı sgk.nin kurum saglik kurulundadır. Kurum sağlık kurulunun kararlarına itiraz olursa, dosya sgk.nin yüksek sağlık kurulu tarafindan değerlendirir.

SGK.nin Yüksek Sağlık Kurulu kararına ancak mahkeme yoluyla itiraz edilebilir.

relaxla

Sistem derken Medula sistemini kastediyorlar. Medula sistemi tam oturunca ptt yoluyla yazılı kağıt gönderme devri kapanacak. SGK sitesinde bununla ilgili bir duyuru var şu an.

relaxla

arkadaşım aşağıda yazılanları okudum yanlış bilgi vermişler kontrol muayenesine gidince tekrardan doktorları gezdin muayene oldun SGK sevkli gittiğin için raporu sana vermezler SGK ya gönderirler ama 2-3 gün içinde yeni raporun e-devlette görünür ve oranlarıda sürelimi süresizmi olduğuda belirtilir sonrasında SGK kendisine gelen raporu ankaraya GİB na gönderir ordan gelen cevaplada işlem yapar. eğer şuan emekli isen sonuca göre emekliliğin devam eder yada durdurulur

benimde kontrol muayenem vardı ilk raporum %47 idi emekli oldum ikinci raporum kontrol muayenesinde verildi ( e-devlette görünüyor ) %72 çıktı. 2 raporumda sürekli ve kullanabiliyorum.

Kontrol muayenesi için şehir hastanesine sevk edilen arkadaşımıza hastane raporunu elden aslını vermiş bir nüshasında SGK ya vermelerini sölemişler

Noting

Senin ikinci raporunu SGK gib e migönderdi

Raporun birde süreli miydi

relaxla

Yukarıdaki şekilde ise ; orana hastane karışmıyor.

Mantik yürütülürse hastane oran vereceği zaman sağlık kuruluna girilir. Eline Engelli raporu verilir.....

relaxla
yukarıda da yazmıştım iki raporda sürekli yani belli bir süreli değil ve ankara GİB na gönderildi

relaxla

Malulen emeklilik kontrolü ise oran veremez hastane heyeti

%40 ve üzeri orana karşılık yaşlılık emekliliği ise evet, hastane heyeti oran verir, ama son karar kurum heyetindedir.

Üst Alt