Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kontrol muayeneli malulen emeklilikten vazgeçebilir miyiz?

rivotril

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
0
Merhabalar ben bu cuma maluliyet tesbiti için heyete gireceğim.şu an psikiyatri kliniğinde yatarak tedavi görmekteyim.Benim sorum ise sgk bazı emeklilikleri mesela 2 yıl sonra kontrol diyerek tekrar muayeneye gönderiyor.Mesela benim de bu şekilde olursa illa emekli olmak zorundamıyım çünkü bu şekilde emekli olmak istemem.Ayrıca benim %70 engelli ve vergi indirim hakkım var.ilk işe giriş 25.10.2004 diğum tarihi 12.02.1983 prim ise 2300 eğer kontrollü emeklilik olursa ben olmak istemem 18 yıl 4000 gün ile olmayı tercih ederim beni aydınlatırsanız çok memnun olurum.

Kardeş siz istemedikten sonra kimse maluleen emekli etmez etmez sayet basvurupta malulen emekli olursaniz istediginiz zaman sgkli olarak işe başlayıp emekliliginizi iptal ettire bilirsiniz ayrica vergi indiriminden emekli olursanız onada kontrol şerhi koya bilir sgk yani sadece maluliyet te oluyor diye bir sart yok kontrol şerhi icin kurumun insiyatifinde surekli rapora bile bazen kontrol isteye biliyor

allakasi kardeş; Belirlenen süre içerisinde iyileşmezse işten haklı olarak atılabilir. Dolayısıyla seçenekleri iyi düşünmesi lazım...

-sürekli- olan rapora da kontrol istemeleri hangi mantığa sığıyor acaba, adı üzerinde süreklidir..
böyle bir durum yaşayan varsa paylaşabilir mi? bize de çıkabilir!

Malulen emekliliğinizi sonlandırmak için istediğiniz zaman sigorta müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz.

Diyelim ki malulen emekli oldum ve atıyorum 2 sene sonra sonlandırmak istedim. %70 olan vergi indiriminden 18 yıl sigortalılik süresi ve 4000 gün ile emekli olmamda bir sıkıntı olur mu.

Hayır sorun olmaz sonlandırıp erken emekli olabilirsiniz.

Üst Alt