Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kontrol muayenesi hangi durumlarda isteniyor?

tremor

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar,kontrol muaynesi genellikle hangi engellere veriliyor,yada böyle bir genelleme varmı,,ben tremor dolayısı ile rapor aldım 3 yıllık,,tremorda düzelme şansım yok aksine aşama kaydeden bir engel,,

Teorisine baksanız işgücü kaybı zaman içerisinde ortadan kalkabilecek kişilere veriliyor. Ama pratikte bunun bir karşılığı yok! Kafalarına göre kontrol şerhi düşüyorlar!

Genellikle işin içine psikiyatrik değerlendiriler giriyorsa kontrol şerhi daha bir kolayca koyuluyor.

18,04,2016 bugün kontrol muaynem için raporu aldığım hastanenin sağlık kuruluna başvurdum 10,26,2016 ya gün verdiler,
vergi indirim raporumda kontrol şerhi yok sadece hastanenin raporunda 3.yıllıktı ve bu yılın 7.ayında doluyor
10,aya gün verdiklerine göre maaşım kesilirmi kesilirse 10.aydan sonra kontrol muaynesinden sonra geriye dönük ödeme olurmu,
,daha erken olma ihtimali için başka bir hastaneden kontrol için ikinci bir sevk alsam olurmu

tremor

Vergi indirim belgesinde ve ona istinaden elde edilen emeklilikte kontrol muayenesi konulmamışsa, raporun süreli olmasının emeklilik açısından hiç bir etkisi yok.

Vergi indirimi sürekli olduğu halde, rapor süreli diye emekli olurken sgk kontrol mü koydu açıklar mısınız?

vergi indirim belgesinde herhangibir süre yok sadece sağlık raporunun alt kısmında rapor geçerlilik tarihi 22,07,2016 yazıyor

tremor
Onu anladım da, sizi sgk emekli ederken şu tarihte kontrol muayenen var diyerek süreli emekli mi etti?
Yoksa siz rapor süreli diye kontrol gerektiğini mi düşünüyorsunuz, açık yazar mısınız?

hayır herhangi bir süre vermediler,ben sadece rapor sürem doluyor diye kontrol gerektiğini düşünüyorum,benim anlamadığım raporun süreli olması ve benim süre dolduğunda kontrol muaynesine gitmemem emekli maaşımı durdurmazmı?

[FONT=sans-serif]sgk emekli ederken şu tarihte kontrol muayenen var * diye herhangi birşey söylemedi ve raporumdada böyle bir ibare yok,,bu bir belgede uyarı olarakmı yazması gerek yada bunu nereden ögrenebilirim[/FONT]

@tremor

Vergi indirim belgesinde ve ona istinaden elde edilen emeklilikte kontrol muayenesi konulmamışsa, raporun süreli olmasının emeklilik açısından hiç bir etkisi yok.
emekliliğe kontrol muaynesi diye bir ibare yada buna benzer bir yazı ne vergi indirim belgemde nede raporumda yok,,sadece raporumun en alt kısmında rapor geçerlilik süresi bu yılın 7.ayı

tremor
Vergi indiriminiz sürekli ise ve sgk da sizi emekli ederken kontrol şerhi koymamışsa emekliliğiniz süreklidir, kontrole falan gitmeyeceksiniz.

selam hepinize iyi akşamlar ben 2sene önce emekli oldum 2 sene sonrasına kontrol muaynesi yazıyordu bende gittim muaynemi oldum
aydı tanıyı yazdılar ilaçla tedavi edilemeyen çalışma olanagı vermeyen kronik şizofreni tanısı konmuştu raporu hastane sgk gönderiyo
bu ayki maaşımı ögrenmek için e devlete girdim maaş bilgilerine bakmak için maaş durdurulmuş tur yazıyor maaş bilgilerim çıkmıyor
nedeni nedir açaba bilen varmı maaşıma daha 17 gün var hepinize selamlar

fatih2000
Kontrol süresi geçtii halde raporun kuruma ulaşmadığı durumlarda maaş kesilir. Raporunuz kuruma ulaşıp değerlendirme sonucu olumlu bulunduğunda maaşınız kaldığı yerden devam eder, biriken olursa toplu ödenir.
Aylığın kesilmesini önlemek için kontrol tarihinden 1,5-2 ay önce başvurup sevk almak gerekmektedir.

100264533 Tahsis No için 4A Emekli Kaydı Bilgileriniz:

AdYUNUSSoyadKILIÇSicil No2601019662147Tahsis Kodu1100Aylık/Gelir DurumuAylık/Gelir durdurulmuştur.Aylık/Gelir TürüMalüllük Aylığı

hastaneye gideli 1 ay oldu şimdiye kadar hastane göndermemişmidir
muayne olalı 1 ay oldu aynı raporu verdi

edevlet kaç günde bir bilgileri güncelliyor herhangi birşey olsa sgk evrak ve belge gönderirmi

kontrol için sevki enaz 3 ay önceden almak gerekiyor,çünkü rapor sürenizin dolacağı tarihten bir kaç aysonraya bile heyet günü veriyorlar mesela benim 7, ayda dolan raporum için 4.ayda başvurdum 10.ay için heyet günü verdiler,,sgk ya gittim **maaşın kesilir veya kesilmez diye net birşey söyleyemem ama mevzuatta rapor tarihinden en az 3 ay önce başvuru yapmanız durumunda durdurulan aylığınız raporunuz yenilendikten sonra toplu halde ödenir veya raporunuz yenilendiği aya kadar kesinti yapılmayabilir diye bir cevap verdi**birde senin vergi indirim belgen sürelimi ,,oda önemli

tremor
Genel uygulama, vergi indirimi sürekli ise emekliliğin de sürekli olarak onaylanması şeklinde.
Ancak sgk nın, vergi indirimine rağmen emeklilikte kontrol şerhi koyma yetkisi var ve bu çok ender olarak uygulanıyor.
Genelde raporda psikolojik, obezite gibi rahatsızlıklar varsa ya da tedaviyle düzelebilen / kısmen düzelebilen gibi ibareler varsa vergi indirimi sürekli olsa da sgk kontrol koyabiliyor.
O kadar araştırmanıza gerek yoktu, zaten size gelen aylık bağlanma belgesinde emekliliğinizin süreli olduğu belirtiliyor olması lazım.

Ufukalp

vergi indirim belgemden dolayı kontrole gerek yok bunu bizzat vergi dairesine gidip sordum,,ama sgk süresi dolan raporumu yeniletmemem durumunda maaşımın kesileceğini söyledi

Hakkinizda hayirli olur insallah bir sorun cikmaz insallah

tremor
Yukarıda da belirttim, vergi indirimi sürekli de olsa sgk bazı durumlarda kontrol koyabiliyor, bu uygulama ender de olsa sizi süreli emekli etmiş demekki.
Eve gelen aylık bağlanma belgesinde belirtilmiyor muydu bu?

Yine geldik bir kontrol muaynesinin arifesine ,yine kararsızım yenilesem mi yoksa böyle devam mı etse, geçen seferde danışmıştım vergi indirimim sürekli fakat heyet raporumda süreli ibaresi var bu durumda emekliliğim riske girermi gerçi hastalık dahada ilerledi birde üstüne kas romatizması olduğumu teşhis ettiler yenilesem mi-yenilemesem mi?

tremor

vergi indirim hakkı süresiz ise, sgk sizi kontrol muayenesine çağırmamışsa, vergi indirimine temel olan raporu aldıktan sonra daha düşük oranlı bir rapor almamışsanız, herhangi bir sorun olmaz. Kontrol muayenesi yok demektir... Hele sgk davet etmeden zaten ne işiniz olur ki kontrolle ya da yeni raporla...

Banada kontrol muayenesi için sgk'dan yazı gelmiş raporumuzu aldığımız hastanedenmi olacağız kontrol muayenemizi bilen varmı?

Aykut bey sizin durumunuz nasıldı?
Emeklilikte kontrol tarihi koyulmuşmuydu?
Rahatsızlıklarınız neydi vs...

Kontrol muaynesi

Burada bazı arkadaşların kontrol muaynesi ile karşılaştığına şahit oluyoruz benim merak ettiğim konu 1 ekim 2008 öncesi rapor ve sürekli vergi indirimi olanlar kontrole tabi tutulduğunda hangi engelli oran çizelgesine göre değerlendiriliyor tşk ederim

kurufasulya

SGK yeni cetvele göre değerlendirecek. Emeklilik kesilirse kişi konuyu mahkemeye taşıyacak ve kazanacak.

Ben ayın 27 sinde raporumu yenileteceğim.Vergi indirimim 9 Nisanda bitiyor.Alacağım yeni raporu nereye götüreceğim acaba.

Ya da SGK beni sevk etmeden yeni rapor almayayım mı.

Bilgi rica edeceğim.

Eksik

Iyi aksamlar 2006 yılında epilepsi tanili yuzde 40 oraninda sürekli raporum ve bu rapora ait sürekli vergi indirimim var, emekliligim doldu, emeklilik talebinde bulunursam bu yeni cetvele gore sgk emeklilik talebime kontrol şerhi düşer mi? Iyi aksamlar....

Son düzenleme:
Emekliliğim süreliymiş.Yani vergi indirimim bitince sonlanacakmış.170 den öğrendim bunu.
@Ufukalp

Sugaremro

Slm, siz vergi indiriminizin süreli olduğunu bilmiyormuydunuz? 170 den raporumuzun veya vergi indirimimizin süreli olup olmadığını öğrenebilirmiyiz?

emir79

Merhaba herkesin faydalanabilmesi için konu açmayı düşünüyordum fakat bu başlıkta yazacağım.

Ben vergi indirimimin süreli olduğunu biliyordum ama emekliliğimin süreli olduğunu bilmiyordum ve bana emekli olduktan sonra hiç bir belge ulaşmadı SGK dan.Yinede şüphe edip 170 i aradım ve vergi indirim süremde emekliliğiminde biteceğini söylediler.Forumdan cevap alamayınca emekli olduğum İl SGK müdürlüğünü aradım(İstanbul da oturuyorum ama son iş yerim gebze olduğu için oradan emekli oldum mecburen)Ben durumumu anlattım ve Kocaeline gidip sevk almam gerektiği söylendi.İstediğim bir hastaneden rapor alabilirmişim.Bu esnada maaşım kesilecekmiş çünkü yeni raporun SGK ya ulaşıp maaş başlaması 3 ayı buluyormuş.Ben bunu bikmediğim için 3 ay maaş alamayacağım. Muhtemelen de geriye dönükte alamayacağım.Ben zaten 27 Mart tarihine Sağlık kurulu raporu almıştım.O sevk ile Sağlık kurulu randevusu almadan gidilebiliyormu hastaneye diye sordum hayır dedi.Allahdan ben 27 Mart a kadar gidip sevkimi alacağım da bir de sağlık kurulu sırası beklemeyeceğim.

Bu arada alacağım yeni raporu hastane doğrudan SGK ya göndereceği için ve bana diğer sosyal haklarımda(Su indirimi,toplu taşıma v.b) yararlanabilmem için hastane raporun fotokopisini verecek mi diye sordum SGK yetkilisine onu hastaneye sorarsınız dedi.Şimdi bir konu daha var diyelim ki hastane raporun kopyasını vermedi ve benimde diğer işlemlerim için bu rapora ihtiyacım var .Ben şimdi gidip tekrar sağlık kurulundan sıra alıp 2 hafta sonra yine mi kurula gireceğim?Bu kadar saçmalık olmayacağını umut eder bilenlerden cevap rica ederim.

Sugaremro

Önecelikle geçmiş olsun diyorum. Üstadım aynı durumda bende varım ve nisan başında sevk almak için SGK ya gideceğim yalnız banda herhangi bir yazı gelmedi. SGK aradım ve kontrollerimi olduğum hastaneye sevk alabilirmiyim diye sorduğumda bana hayır biz nereye gönderirsek oraya gideceksin cevabı verdiler moralim bozuldu. sana bu bilgiyi kim verdi istedğin hastanden raporu alabilirsin diye acaba?

Üst Alt