Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Kontrol muayenesi ile emekliliğimi iptal ettiler! Ne yapmalıyım?
2016 da emekli oldum ve o gun bugundur sigortam yok. yani calısamiyorum. bu sgk benimle oyun oynadi ve kontrol muayenesinde emekliligimi iptal etti. halbuki ben ilaclarimi kullaniyorum ve beni sevk ettikleri ilk hastaneden 'bu kişinin emekliliginin surmesi uygundur' kararı cıktıgı halde bile.kazanılmıs hak nasil geri alınır. nasil sigortam olmadigi halde benim kazanılmıs hakkımı geri alırlar.
şimdi zor durumlardan cıkma cabasinda olan zaman zaman aklına gelen kotu dusunceleri itelemeye calısan bir vatandasim.ama bu sekildeki bi sgk sistemi olmasi benden daha da zor durumda olanlar icin endişe verici.
ankaraya maluliyetim icin bolge saglıktan gelen karara red dileksi gonderdim ankaraya.onlarda dilekceme red kararı almiş.
aslında eylulde mayenem ama ben bu itirazlari oncesinde yaptım.
benim sorum su: eyluldeki yani 6 aylık gozlem raparu ile karar alınacaktır ,kararı benim icin hala gecerli mi.eylulde heyete girebilecek miyim.yada nasil bir yol izlemem gerekiyorr
Öngörülmediği halde kontrole çağırıldın ve kontrol muayenesinde emekliliğin iptal edildi. İtiraz ettin, sonuç değişmedi. 6 aylık takibin ardından yeniden değerlendirilecek. Doğru mudur?
evet beyefendi.konuyu biraz detaylandırmak istiyorum.2018 subat ayına kontrol muayenesi verilmişti bende bu tarihten once yonlendirilmelerimi yaptırıp izmir bozyaka arastırma hastanesinde heyete girdim.ardından sevgili sgk beni baska bir arastırma hastanesi olan ege universitesine yonlendirmiş.(cunku bozyaka devlet bu kişinin emekliligi devam etmelidir kararı almıs.)bende ege de heyete girdim. cıkan sonuc ise 6 aylık doktor gozlemi karara ulasılacaktır gibi bir ifade raporu.benim hayat sartlarim yasamama engel tesgil ettiginden,calısamadıgımdan dolayı once bolge kurula itiraz ardından da ankara genel kurula itiraz dilekceleri yazdım.ikisinden de red geldi.
nedeni ise maluliyet yuzdesini bulamadigim icinmiş.balcova sgk bana bu sekilde bir acıklama yaptı.ama ortada sonuclanmiş bir olay yok.egenin soyledigi 6 ay sonra karar vericez.balcova sgk ise bana diyor ki sizin dosyanız kapandı.yani bir sevk alıcaksınız ve yeni sevk ile yeniden heyet kuruluna girmeniz gerekmektedir.Cok sacma geldi bana.cunku subat ayından itibaren alamadıgım maaslarım ne olucaktı.?konu hakkında yardımcı olursanız cok sevinirim tesekkurler...
editör abi daha iyi bilir ama benzer bir soruya daha önce tanık oldum.
kontrol muayenesinde size verilen oran düşürüldüyse her şey mümkün.
yüzde 60 ve üstü raporunuz olmalı ki 10 yıl çalışmayla malulen emekli olabilesiniz.
sağlık durumunuzu bilmiyorum ama çalışmaya uygun olmadığınızı dediklerinizden anlıyorum.
eğer malulen emeklilik durumunuzda sorun yaşanırsa ve siz çalışabilecek güce erişirseniz (varsa) 6 7 yıl daha çalışmanız halinde erken emekli olabilirsiniz.
öncelikle geçmiş olsun bozyaka hastanesi hakem hastane aslında ve karara uymalıydı sgk ama her zaman istediği gibi davrandığı için 2 sevki ünüversiteye sevk etmiş bu 6 aylık gözetim kararı işleri iyice karıştırmış
Bir hastaneyle görüşseydiniz bu kararı belki düzelte bilirler
En kötü ihtimal 6 ay boyunca bu hastaneye gidip kerekli kontrolleri yaptırıp süre sonunda sgk gidip tekrar sevk alıp bu hastaneye gitmek
Davada aça bilirsiniz ama bu süre 6 aydan daha fazla sürer
cok tesekkur ederim ilginize.peki benim eylulde olan heyetime girmem mumkun mu yoksa dosyam gercekten kapandı mı? tesekkurler
bende psikiyatri hastasıyım.malulen emekli idim.fakat beni Allah bagıslasın devletin bu kadar onemli bir kurumu olan kahpe ruhlu sgk raporumun 6 aylık gozlem sonucu karar verilecektir kararı almasına ragmen dosyamı kapatmıs ve geriye donup paralarimi cukka yapmıstır.efesle kınıyorum. eger hakkımı alamassam hakkımı helal etmiyor ve lanetleniyorum.bana yasal haklarım konusunda aydınlatma saglarsanız sewinirim tesekkurler arkadaslar.
maalesef eziyet... 6 aylık tedaviyi aksatmadan tamamlamalı ve sonra SGK'ya raporu ileterek emekliliğin devamını istemelisiniz.
Bu arada geçen süreye ait maaşlar maalesef ödenmeyecektir. Ama siz yine de dilekçe ile "maaşım durdurulduğu tarihten itibaren başlasın" diye dilekçe vereceksiniz. Eğer kabul görmezse dava süreci başlatırsınız...