Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kontrol muayenesi ile emeklilik sonlandığında engelli hakları da iptal mi olur?

Mutlu678

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
İyi akşamlar OturanBoğa

Benim sorum farklı, musadenizle sormak istiyorum.
1. Sgk engelli emekli kontrolüne çağırıyor. +Ardinda hastaneye sevk ediyor + ardinda sgk sağlık kurulu karar veriyor. %40 altina düşüp dusmedigine, düştüyse emekli maaşı kesiliyor.
Sorum; en son engelli raporun güncel geçerli olani mi oluyor?
Bence olmuyor çünkü; engelli raporunda itiraz yada ek hastalıkta kişi tam teşekküllü hastaneye gidiyor orada heyete girip oran alıyor. Sonrasını bildiğimiz gibi bu raporu maliye ve sgk sağlık kurulu bazen onaylıyor bazen oran düşürüyor. Bu durumda engelli raporu iptal olmuyor.

Burdada SGK tam teşekküllü hastane yerine geçip engelli raporu verme yada bu oran düşürme veya artırma yetkisi olduğunu düşünmüyorum.

Diyeceksiniz ben neyi öğrenmek istiyorum. Öğrenmek istediğim şu; bazı arkadaşlar engelli raporunda oran düştüğünü ve engelli haklarıni kaybettiğini söylüyor. Bu dogru mu?

Mutlu678

Bu bir muamma bence. Kurum sevki ile hastaneye gidildiğinde verilen raporlar sisteme işlenir mi, emin değilim. Sanmıyorum. Kişisel başvurular neticesinde alınan raporlar sisteme işlenir.

OturanBoğa

Bu sorunun cevabını kontrol sonrası emekliliği iptal olanlar bilir ? Maşallah onca kişiden bir kişi yazmamış!!!

Mantık yürütülürse etkilememesi gerekir. Etkilerse e devlette o zaman yetişkin Engelli raporu olarak sisteme işler, o da itiraza tabi olur, o zaman 2 hastane daha dolaşır...

Bakalım emekliliği iptal olan arkadaşlardab bu konuda bilgi ve tecrübelerini yazarlarsa iyi olur...

bence sisteme işlenmiyor çünkü elinde mevcut engelli raporun var sistem ikinci bir engelli raporunu kabul etmiyor

SGK da rapor oranın düşse bile engelli raporun emeklilik hariç her yerde geçerlidir

Net olayda SGK.nin sadece emeklilik üzerinde yetkisi var. Emekli etmez veya emekliliği iptal edebilir. Sgk emekliligi iptal etti diye kisi engelli olmaktan cikmaz. Sadece calisma gucu kayip orani emekli edilmesi icin yetersizdir anlamina gelir.

Diğer engelli haklari Aile Çalışma ve Sosyal Haklar Bakanlığının Engelli ve Yaşlı Hizmetler Genel Müdürlüğünün yetkileri kapsamında ve hastanelerin verdikleri Engellilik Sağlık Kurulu Raporundaki orana bağlı.

E-devlette ve e-nabizda Erişkinler Içın Engellilik Değerlendirme ve Cözger Raporu görünür. SGK talep ederek aldırdığı kurumsal başvuru raporu ulu orta sergilemez, o sadece kendisini ilgilendirir bence.

Sgk konturol muaynesi sonucu engeli oranini dusurur ve emeklilik iptal eder ve sonuc tum itiraz ve hakem hastane sonucu kesinlesirse engeli saglik raporu sonucu kazanilmiş haklar yeni belirlenen engeli orani ùzerinden gūncelenir yůzde kirkin altinda olursa tūm engeli hakkini kaybeder cůnki yeni oran e rapor ůzerinden sisteme işlenir ve en son alinan rapor gecerli olacagindan kişi yūzde kirkin altina důşerse tūm haklari resmi kurumlarca istenecek engeli raporu işlemlerinde engeli hakkini kaybetmiş olur verilen son rapor e rapor olarak tum devlet kurumlari gőrebilir ve ona gore degerlendirir

Herkes beyin fırtınası yapıb düşüncesini paylaşmış, teşekkür ederim herkese

Burda bunun cevabını bunu yakın zamanda tecrübe etmiş Arkadaşlar verebileceğini düşünüyorum.

Bu arkadaşlardan çıkıp;

Ya diyecekler; sgk hastaneye sevk etti, sonra tek tek muayene olduktan sonra raporu sgk verdim. Sgk sağlık kurulu raporu inceleyip oranımi düşürdü yada artırdı diyecek, böyle derse; engelli raporu iptal olmaz.

Yada diyecekler,: yeniden engelli raporu alır gibi dolaşıp sonra hastanenin heyetine girdim yeni engelli raporu verildi. Bu oran doğrultusunda SGK engelli maaşı mi iptal etti.

BU SİTEYE ŞÖYLE DOĞRU DÜRÜST, EKSİKSİZ YAZILSA BU KONULAR AÇILMAZ, NE HİKMETSE HEP KAFA KARIŞTIRMAYA YÖNELİK İSTEYEREK YADA İSTEMEYEREK BUNUN YAPILIP YAPILMADIĞINI BİLMİYORUM AMA BU DURUM İNSANLARA ZARAR VERİYOR. VEBAL ALIYORLAR

Aytektek

İstersen 2019 şubat ayında yürürlüğe giren yönetmeliği bir oku derim çünkü kazanılmış haklar geri alınamaz kanun maddesi var elindeki mevcut raporun ile emekliliğin iptal olduğunda engellilik durumunda bir kaybın olmuyor yani isdihtam eğitim sosyal yardımlar gibi gibi haklardan yararlanılır

relaxla@ o yönetmelik kendinden ōnce ki yōnetmelikte var olan oranlari ve haklari bir nebze korumak icin oyle soylenmiş yani sgk seni konturole gonderemez orda oranin dűşerse důşen oran sayilmaz işte oranin dűşsede sen sen eski yōnetmelige gore hale engelisin dememiş yani arkadaslar eger engeli oraniniz důser itirazlariniz sonucu hakem hastane size yuzde kirkin altinda bir oran verirse bu kesinlesmis karar demektir ve oranlar e sisteme işlenir ve siz devlet kurumlarinda engeli hakki talep ettiginizde e sistemde kayitli olan en son engeli oranina gore degerlendirme yapilir raporunuzun sgk tarafindan konturol sonucu duşūrmesi demek devlet kurumlarindan isdiyeceginiz engeli haklariyla ilgili talebiniz en son verilen engeli orani uzerinden engeli sayilip sayilmayacaginiz degerlendirilir e sistemde yuzde kirkin altinda bi oran engeli haklarinin iptali demektir zaten en son hakem hastanenin verdigi oran kesin kabul edeilecektir

Bunları birebir yaşadın mı yoksa bildiklerin mi bu

Sgk.nin sevki sonucu hazırlanan sağlık kurulu raporu e-devlete işleniyor mu?

Kesin olan:
1. Sgk emeklike kontrole çağırma yetkisi, ( Engelli raporunda yok diye biliyorum)

2. İkincikez engelli raporu için koşul;

A- rapora oran eklemek için kişinin talebi ve doktor sevki

B- Raporda şaibe varsa kurum sevki

Onun dışında mantık yürütülürse;

Çok sonuç çıkar...... Bunda birşey çıkmaz...

Burda en net cevabı kontrole çağrılanlar bilir. O süreci yaşadığı için...

@Ankyra

Malasef öyle, kontrole çağrılanlar tecrübelerini paylaşırsa iyi olcak

Bu konuya bir cevap yazılmadı, önemli bir konu olmasına rağmen

Mutlu678

SGK emekliliği hastanenin verdiği düşük oranla iptaş ediyorsa, bu düşük oranlı rapor her hak için risktir. Yok eğer sgk hastane %40 üzeri oran vermesine rağmen oranı düşürüp emekliliği sonlandırdıysa, o zaman bu durum diğer hakları etkilemez.

Bir de, "diğer haklar" derken ne kastediliyor, o önemli. Oran %40'ın altına düşmüşse 2022 maaşı kesilir mesela. Araç alınmış ve mtv muafiyeti varsa, bu iptal edilir.

Mutlu678
sizin başınıza gelmiş bir olaymı bu maaşınız kesildimi ? tekrar kontrolemi çağrıldınız ? raporunuz süreklimiydi ?

Üst Alt