Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kontrol muayenesi raporunu bize vermezlerse diğer haklardan nasıl yararlanacağız?!

timegoesby

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba
Ilk defa Sgk emekli olduktan sonra kontrol muayenesi istedi.eski rapor ve vergi indirimi bu Haziran da bitiyor çünkü. Benim sorum hastane sağlık kurulu raporunu direkt kendisi Sgk ya gonderecekmis. Bu şekilde bizde rapor olmadan engelli kimliği ve ucretsiz istanbulkart i nasıl yenileyecegiz?
Bilgisi olanların yardımcı olmasını rica ederim

Bende de durum aynı. Hastane Sgk'ya yollarız diyor, sgk hastaneden alacaksın diyor. Hastane vermem diyor. Ne yapacağız bilmem. Sgk en son gelen raporun fotokopisini veririm gider hastaneden aslı gibidir yaptırırsın dedi. Başka da çare yok gibi.

Sayın yesilsy cevap için teşekkürler
Peki hastane raporu Sgk ya gönderiyor. Sgk o raporu Ankara ya vergi indirimi için tekrar gönderiyor mu yoksa hastanenin raporu Sgk için yeterli olup başka bir yere göndermiyor mu?

Bende kontrol muayanesi sonucu raporu ne hastaneden ne sgk dan alamadım. Dilekçe verdim olmadı. CİMER'e yazdım olmadı. 6 ay sonra aynı hastaneden şahsi başvuru ile tekrar rapor almak zorunda kaldım. %86 olarak geldi. Kontrolde onaylanan vergi indirimi oranım %77 idi. Yani %77 vergi indirimi hakkım var elimde de %86 şahsi basvuru aldığım rapor. Ulaşım kartı v.b. gibi haklardan bu şekilde yararlanıyorum.

serkan1976
Uygulama gerçekten tuhaf.6 ay beklediniz yeni rapor çıkarabilmek için. O sürede ilgili haklardan yararlanamadiniz.
Daha vahimi peki oldu da 6 ay sonra alınan rapor % 40 ın altına düşse bu kez emekliliğin tehlikeye girme riski yok mu?

Sayın oturanboga officer deathless ve bilgi sahibi arkadaşlar bir şey sormak istiyorum:
sureli vergi indirimiyle emekli olmustum. Sgk geçen hafta kontrol muayenesi için hastaneye sevketti.3 bölüme gorundum şimdiden balthazarda göre 80 in üstünde puan aldım.
Ilk başvuruda psikiyatri ve fizik tedavi rahatsizliklarim da olduğu için o bölümleri de kağıda yazdirmistim.Ama onlara Nisan sonuna randevu verdiler.Şimdi ben desem ki bu bölümlere görünmek istemiyorum,bu şekliyle raporu kurula teslim edebilir miyim.sorun olur mu acaba?
Eğer bu şekilde teslim edersem daha mi iyi olur.psikiyatriden de iyi bir oran alabilirim ama ihtiyaç yok;ayrıca o işin içine girince oldu ki bu sefer sürekli verecekleri raporu psikiyatri var diye süreli verebilirler mi?
Ne onerirsiniz?
Teşekkürler

Bu arada tiroid kanseriyim. Sadece kanser ve venoz yetmezlik varis ten 80+20+10 aldım.
Nisan sonuna randevu veren bölümlerde de psikiyatri bipolar bozukluk hastasıyım arada tekrarlıyor.
Fizik tedavidede bel fıtığı ve diz kireclenme sorunları var.
Sayın OturanBoğa ve Ufukalp ne dersiniz bu bölümlere de goruneyim mi yoksa bu şekilde teslim mi etsem daha iyi olur?

kontrol muayenesi

timegoesby

merhaba 2016 sgk günüm vardi meme ca 4. evreyim %80 rapor aldim 18 ay malulen maas aldim kontrol muayenesi için sağlık kuruluna girdim 3 ay oldu halen bir gelişme yok un kapanı sgk iyilesme varsa maas kesilir dedi doktorum kemik metastas var tedavin devam kesilmez diyor sağlık kurulundan halen bir ses yok iletişim için bir tlf yok ne yapmam lazım haftada 1 kere 170 danışma hattını arıyorum halen incelemede deniyor

sultanduru85
Geçmiş olsun.Burada doktorunuzun,hastanenin verdiği görüş ve rapor önemlidir. Hastane yakınsa gitme imkanınız varsa direkt sağlık kurulu birimine giderek sorabilirsiniz.Ya da internetten telefonunu bulup sağlık kurulu birimini baglatarak sorabilirsiniz.
Bende de tiroid kanseri var.4 yıl oldu ancak halen tamamen yok edilemediği için 2 yılda bir % 80 oran veriliyor.

sultanduru85
Sgk yı arayıp neden durdurulduğunu sorun.Hangi Sgk ya bagliysaniz telefonda durumunuzu anlatınca bilgi verirler.Belki de henüz rapor onaylanma süreci sizin raporun son geçerlilik tarihine kadar tamamlanmadığı için durdurulmuştur.

Arkadaşlar aşağıdaki konuda bilgisi olan varsa cevaplarsa sevinirim.
Süreli Vergi indirimiyle emekli oldum.Rapor süresi yaklaşınca Sgk dan hastaneye sevk alarak doktorları dolaştım.Sorum şu; bu çıkacak raporu Sgk kontrol muayenesi istediği için alıyorum.
Ancak ücretsiz ulaşım kartı için bu raporu kullanabilir miyim diye sorunca hastane sağlık kurulu görevlisi olumsuz cevap verdi ve onun için 182 den randevu alarak kişisel başvuruyla tekrar rapor çıkarmam gerektiğini söyledi.
Öte yandan Sgk yı aradığımda kontrol muayenesi raporu kendilerine ulaşınca işimi halletmem için kısa süreliğine bana verebileceklerini ilettiler.Peki bu kontrol muayenesi raporuyla da ücretsiz ulaşım kartı alınabilir mi yoksa onun için ayrıca 2.kez rapor mu cikarmaliyim ki bu aklıma yatmıyor : sistemde alınmış rapor görünürken 2.rapor alınabilir mi.Ayrıca kontrol muayenesi raporu ile sonradan çıkaracağım diğer rapor arasında (doktorların değerlendirmesine bağlı olarak) oran farkı olursa da bu sefer de Sgk tekrar bir muayene vs.ister de onla uğraşmak istemiyorum.
Bilgisi olanlardan rica ederim.

timegoesby

Kurum sevki ile alınan raporda oran verilmiyor diye biliyorum.Ben ilk önce malullük için rapor aldım sonra da normal rapor için başvuruda bulundum sıkıntı çıkmadı.Kontrol muayenesinde de elimdeki engelli raporumu dikkate alan bile olmadı.Raporu soran bile olmadi

Arkadaşlar şu konuda bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim:
Çalışırken engelli raporu alıp vergi indirimi için Ankara ya Maliye doktorlar heyeti ne gönderilmişti.
Daha sonra vergi indirimiyle emekli oldum.Sgk şimdi kontrol muayenesi istedi.Hastanenin verdiği raporu Sgk yine Ankara ya aynı yere mi gönderecek.
Yoksa Istanbul vs olabilir mi?Sayın oturanboga deathless
Cevap için teşekkürler.

Ankara ya gider, Başka ilde komisyon kurulmuyor.
timegoesby

Ben de kontol muayenesine çağırıldım, heyete girdim heyetde bana siz gidebilirsiniz biz raporunu SGK ya göndereceğiz dediler ben de bir nüshasını alabilirmiyim dedim hayır dediler, aradan 2 ay geçti yine aynı hastanede işim vardı sağlık kuruluna gidip 2 ay önce heyete girdiğimi heyet raporumu almak istediğimi söyledim kimliğimi istediler T.C. numaramdan raporumu bulup bana bir nüshasını imza karşılığı verdiler.

karizmatikmen
Bilgi için teşekkürler. Kontrol muayenesi raporunda da oran yazılıyor ve bunu biz dediğiniz gibi hastaneden veya Sgk dan alabilirsek engelli kimliği,seyahat kartı vs.çıkarabiliyoruz sanırım di mi?

Merhaba yazacağım konuda bilgisi olan arkadaşların cevabını rica ederim.
Vergi indirim ve raporum 1 Haziran a kadar sureliydi.Ben 12 Mart ta Sgk ya sevk için başvurdum (yani 3 aydan daha az bir süre kala raporun bitmesine)
Hastane süreci uzun sürdü ve Haziran itibariyle maaşım durduruldu.
Sorum şu : Haziran ayı itibariyle, rapor Ankara dan onaylanıp Sgk ya ulaşma süresi 3 ayı geçerse eğer -yani 1 Eylül e kadar tamamlanmazsa,işlem tamamlandıktan sonraki aylıkları alabiliyorum;kesilen süredeki aylıkları alamıyorum diye duydum.Bu doğru mudur. Eğer rapor bitimine 2,5 ay değil de 3-4 ay öncesinden başvurup sevk alsaydım fark eder miydi.
OturanBoğa Ufukalp

Üst Alt