Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kontrol muayenesi sonrası emekliliğim iptal edildi! Ne yapabilirim?

zeynep su

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
4 Kasım 2012 Güncel:

mrb Bülent bey yüksek sağlık kuruluna yaptım itiraz kabul edildi,artık kontrol muayenesi olmadan emekliliğim devam edecek sanırım...

sgk kontrol muayene sonucunda emekli maaşım kesti maliyetim yokmuş artık.Benim L2 L3 KOMPRESYON KIRĞIM var sağ ayam düşük ayak ve nörojen mesaneyim 3 saat arayla tak yapıyorum.SGK itiraz etsem maaşım tekrar hak ederimi.

Sgk ya itiraz edin büyük ihtimal ile sizi tekrar rapor almanız için rapor vermeye yetkili hastaneye sevk ederler. 40% ve üzeri rapor alır iseniz emekliliğiniz devam eder.

raporunuz sürelimiydi yoksa kontrol muaynesini sgk kafasına göremi koydu

bilgi verdiğiniz için teşekkürler ama,benim raporum 60% vermişlerdi, 4 yıl emekli maaşı aldım 18.06.2012 kontrol muayeneden sonra kestiler, sgk aradaım maliyetim kalkmış, benim merak etiğim şu aslında tak yapmak yanı nörojenik mesane olmak zor benim için büyük bir engel neden böyle bir engelim varken kesiliyor maaşım sonuçta bu benim sosyal hayatımı çok etkiliyor,yanı yürüme engelim de var ama tak yapmak çok daha büyük sorun benim için bununla ilgili bilgi verir seniz çok sevinirim.

başka bir hastaneden aldım rapor 60% ve sürekli yazıyor ama sgk 2 yılda bir kontrol muayenesi veriyordu sgk sürekli saymıyor raporu ben kaza geçireli 5 yıl oldu.

Emekli olduğunuzda varolan durum aynen devam ediyor mu? Yani, bir iyileşme var mı?

Sakatlık oranı cetveli'ne göre % 60 ve üzeri rapor alabiliyorsanız, bu iptal kararına karşı dava açın mutlaka.

emekli olduktan sonra düzelme olmadı,2010 da yaptırdım muayeneyle 2012 de yaptırdım muayenede değişme olmadı ama 2012 de ki muayenede kesildi maaşım,yanı itiraz ederim kabul olmazsa son çare isteğe bağlı yatırıcam,sağlık sorunlarım var tak yapıyorum anal inkontinans bozuklukları var o yüzden çalışamam da.sanırım 7 yılım eksik sigortam başlangıcım 2002 pirim de 1597 günüm var 7 yıl ödemem yeterlimi acaba ?

bende omurilik felçliyim banada kontrol vermişler bakalım benim ne olacak bu kadarda saçma sapan bir kanun olmazki.bizim çektiklerimiz ızdırap yetmezmiş gibi birde hastanalerde rapor peşine koş daha nasıl kendimizi sgkya hasta olduğumuzu ıspat edelim.bizler öldükten sonra inanırlar belki

size de geçmiş olsun,sistem çok kötü,bakıyorum da dul maaşı alanlar yada yetim maaşı alanlar sgk onlara 900 gün yeterli diyor bizim gibi engeli olan ve de sağlık sorunu olan insanlar zor durumda bırakıyorlar ve bunlar sağlıklı insanlar ek işlerde çalışıyorlar çok büyük bir adaletsizlik bence...

İyi günler arkadaşlar benimde emekliliğim onaylanmış %92 raporum var.Şubatta SGK ya başvurdum okmeydanına sevk verdi hastaneye gittik raporu aldım sonra onu kabul etmediler sgk kendi sevk eti okmeydanına sevk etiği hastanenin raporunu kabul etmedi neyse bu seferde istanbul üniversitesinin fzk tedavi ve neroloji bölümlerine sevk etti aynı bölümlere okmeydanı araştırmadada gittim onlara güvenmemişler heralde yada bizi uraştırmaktan zevk alıyorlar.şubatta başlayan hastane serüveni temuzda bitti sağolsunlar sağlıklı iken çalıştıgım şirkette engelli oldugum günden beri ssk mı yatırdılar Agustos ayında çıkışımıyaptılar ALLAH onlardan razı olsun.
Bu gün SGK nın sitesinden baktım aylık bağlanmış tutarı yazmıyor kontrol muaynesi tarihi 01.08.2015 yazıyor %92 raporum var % 100 bakıma muhtacım.3 yılda bir hastane işkencesi çekecez anlaşılan nasıl bir sistem 3 yılda türkiyenin şartlarında dar gelirli engelli yada hasta malül emeklinin düzenli tedavi görüb ileşmesi ne kadar mümkün.

Benim engelim sürekli ve kalıcı bir engel rapor oranım % 49 raporumdada süreklidir yazıyor, bende emekli olduktan sonra 2 yılda bir sgk tarafından kontrolmü edileceğim böylemi prosedür?

bende %92 raporluyum bu gün sgk dan baktım 3 yıl sonra muayne diyor
Aylık Bağlama Oranı0.00
Göstergesi0
Kontrol Muayene Tarihi01.08.2015
Hisse Oranı TAM
Aylık Başlangıç Tarihi01.09.2012
Aylık Miktarı
Birikmiş Aylık Miktarı
Ek Ödeme Miktarı
Kesinti Miktarı
Belediye Başkanı Tazminatı
Durum Kodu
Sigortalının Çalıştığı En Son Sektör Özel

Suna, ben olsam dava açarım. O süreç devam ederken isteğe bağlı ya da çalışan statüsünde prim ödemenizde bir sakınca olmaz. Davayı açarken .ptal kararına karşı açın ve kesilen maaşınızın kaldığı yerden devam etmesini talep edin. Böylece aradaki boşlukta kaybınız az olur.

TAK yapıp tuvalet kontrolünde eksiklik olan birinin malulen emekliliğinin düşürülmesi akıl alır iş değil. 10 yıl sigortalılık süreniz ve 1800 gün priminiz tamamsa, malulen emekliğinizin yeniden bağlanacağını düşünüyorum.

çok teşekkür ederim Bülent bey. Ben yüksek sağlık kuruluna itiraz dilekçesi yazdım,raporumun tekrar incelenmesi için eğer tekrar red cevabi gelirse.bundan sonra ki süreç de dava açarım.sonrada isteğe bağlı ödemeye başlarım artık.

İnşallah süreç lehine sonuçlanır. Lütfen gelişmelerden haberdar et bizleri de

inşallah devam eder etmezse de canım sağ olsun,cevap gelirse olumlu yada olumsuz sizleri de bilgilendiririm...

mrb Bülent bey yüksek sağlık kuruluna yaptım itiraz kabul edildi,artık kontrol muayenesi olmadan emekliliğim devam edecek sanırım...

zeynep su; Sağlık kuruluna yazdığınız dilekçenin bir örneğini burada paylaşrsanız sevinirim.! Teşekkürler

Ali bey sgk gittim itiraz dilekçesi yazmak için çalışan memur bana orda mevcut olan dilekçeyi verdi, .Raporumun tekrara incelenmesini yüksek sağlık kurulu tarafından talep ve arz ederim yazılıydı dilekçede, boş olan yerlere de kendi kimlik bilgilerimi doldurdum ve iletişim adresimi yazdım yaklaşık iki ayda tekrar maaşım bağlandı.

Zeynep hanım çok teşekkür ederim, bu durum bir çoğumuzu ilgilendiriyor! Bende ilk kontrol muayenemi oldum rapor Ankaraya gitti bakalım ne karar verecekler, merakla bekliyorum...

Rica ederim. Ali bey inşallah her şey gönlünüze göre olur...

Üst Alt