Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kontrol muayenesi sonuçlanıncaya kadar emekli maaşı devam ediyor mu?

tehnician

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar benim %49 engelli raporum var vergi indirimine tabii olarak emekli oldum.Fakat 6 ay sonra kontrol muayenesi var.Merak ettiğim konu kontrol muayenesi sonuçlanıncaya kadar emekli maaşı kesiliyormu?
Birde benim 7000 günüm 270000Tl ödenmiş primim var.%65 maaş bağlama demiş sizce ne kadar maaş alırım.Daha ilk maaşı almadım ve sistemdede belirtmemiş.

Kontrol muayenesinden 2 ay önce sgk ya müracaat edin ve yeniden rapor almak için yetkili hastaneye sevk alın..
Kontrol muayenesi tarihinden sonraya sarkar ise emekli maaşınız kesilir.
Raporun incelenmesinden sonra bu hakkı tekrar kazanır iseniz o almadığınız maaşı toplu olarak alabilirsiniz. Ama bu hakkı kazanamaz iseniz emekli maaşınız kesilir.

sayin tehnicisan arkadasim emekli olurken raporunuzmu sureliydi yoksa ankaradan gelen yazidami sure vardi merak ettim sakincasi yoksa yazarmisin cunku bende ayni durumdayim hastaliginiZ ayni

kontrol muayenesi tarihinden sonraki ay itibarı ile sonuçlandırmaya bakın kontrolü. Aksi halde aylık durdurulur ve süreç sonunda ya yeniden bağlanır (kaldığı yerden birikenler de defaten ödenir) veya kesilir.

evet hem raporum süreli ve de ankaradan gelen vergi indirimim süreliydi

tehnician; kontrol verdıklerı gune kadar paranı oderler sıkıntı olmaz.yalnız verdırdıklerı kontrol tarıhınden 2,3 ay once gıt ıslemler uzun surdugu ıcin maasın kesılır

Geçen yıl çıkan yeni yönetmeliğe göre kontrol muayene tarihinden itibaren 4 ay daha emekli maaşınız devam ediyor.Eğer bu süre içinde tüm işlemlerinizi halledip de evraklar SGK ya ulaşır ve olumlu olursa maaşınız aynen devam eder,ama sonuç olumsuz olursa maaşınızı keserler..
Nitekim benim 2014 yılında öyle oldu.. Kontrol tarihim sanırım Ekim ayıydı.. Tam hatırlamıyorum.. SGK'yı aradım.Zahmet edip cevap verdiler.. Maaşım ne kadar süre ile devam edecek diye sordum.Şubat sonuna kadar dediler..Eskiden öyle değildi dedim. Yönetmelik değişti dediler..
Bunu ben de basından daha önce duymuştum.. Geçmiş olsun..

seranko dediği gibi:

SOSYAL SİGORTA İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİ
Madde 78:

"(5) Kurumun yazılı çağrısı üzerine, kontrol muayenesi tarihinden önceki en az 45 gün içinde sevk için başvuruda bulunmak kaydıyla gelir ve aylıkların kontrol muayene tarihine göre durdurulması dört aya kadar Kurumca ertelenir."

Ama bu uygulanmıyor çoğu zaman! SGK çalışanları hemen aylığı kesmeyi tercih ediyorlar

OturanBoğa

şerefsizlere ben de bunu anlattım ama sanki maaşı kendi ceplerinden veriyorlar... Hakkımı helal etmiyorum Devlet içinde Devletçilik oynayan bu zihniyette olan dangalak memurlara..

Sevgili Oturanboğa, Ben 30.10.2012 de başvurdum Malulen Emeklilik için 10.05.2013 te maaş bağlandı.süreden
haberim yoktu kurumdan hatirladigim kadariyla abime tlf'la bildirilmisti onun tlf verilmis SGK ya neyse uzatmayayım Ekim ayında hasteneye
gittim ayak baş parmagim battigi icin, Dr iltahaplı olduğu için bir hata sonra cekelim dedi.Bir hafta sonra gittik hastaneye giriş yaptirmak
icin sekreter sigortam olmadigini soyledi.Şaşırdım kaldım hastaneye 175 tl bayıldık tırnagı cektirdim.SGK yı ardik 30.10.2015 e kadar sureliymis
Emekliligim.Hemen tekrar yazı aldık Fakultede heyete girdim tabi iki gun ne cektik Allah bilir.Surec cok surermi kesilen maaslarimi geri alabirmiyim
Uzun oldu ozur dilerim

Son düzenleme:
Alo 170 ' in işi bitmiş arkadaşlar.. Haksız yere maaşımı kestikleri için bağlı olduğum sgk müdürlüğünü alo 170 e şikayet etmiş,haksız yapılan bu maaş kesintisinin derhal son bulmasını istemiştim.. Hatta bu konuda yönetmelik olduğunu söylemiştim. Ancak telefondaki bayan böyle bir yönetmeliğe ulaşamadığını belirterek şikayetimi aldığını söylemişti. bugün yine aradım.Daha cevap gelmedi dediler. Bakın bakayım yönetmeliğe dedim. biraz bekletti. Böyle bir yönetmelik yok dedi. Ben de bir güzel kaynadım. sonra yönetmeliğin tarih ve sayısını verdim mal gibi kaldı. Al bunu da sgk il müdürlüğüne gönder buna göre cevap iste dedim. Kız ne söyleyeceğini bilemeden alo 170'i aradığım için teşekkür etti ve telefonu kapattı. İşte böyle bir Ülkede yaşıyoruz ...

me.tin
Bir sorun olmayacaktır. İşte, geç maaş almanın eziyeti yanınıza kar kalacak!

seranko
Maalesef, bu kadar temel bir yönetmelik maddesinden bile bihaberler.

Aylık kesilmesi

Arkadaşlar bir sorunum var cevaplarsanız çok memnun olurum.
26/06/2016 tarihindeki kontrol muayene süremi geçirdim.Yeniden rapor alıp SGK ya vermem 28/08/2016 tarihini buldu.Ankara da 03/09/2016 tarihinde %50 oranla onaylayıp kuruma göndermiş olmasına rağmen 4 aydır maaşım kesik.Sizce maaşım ne zaman başlatılır?veya bu konuda ben ne yapabilirim?

Kuruma gönderdiğine gore cevabı SGK kurumunda SGK ne diyor

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Kasım ayında alırsın demişlerdi.Ama kasımda da vermediler.Tekrar gidip sormaya da çekiniyorum,kıllanıp işi iyice zora sokmasınlar.

eve gelen rapordami yaziyor kontrol muayenesi 28 orana kontrol yazarmi acaba yazmasa evrakta kontrol yoktur mu yazicak

Bizim maaşımız kont muayenesinde durduruldu ,3 ay aldığımız maaşı da geri ödedik.Şimdi dava açtım ,adalet inşallah tecelli eder.

67m

maaş durduruldu derken kastın ney ve maaşı geri niye ödedin. raporu neyden almış idin

Kontol şerhi vardiemekliliğinde,kontrol muayenesi 2 ay once muracaat etmeme rağmen 5 ayda sonuçlandi.
Bu yuzden de 3 ay verilen odemeyi geri iade ettik.
Dava açtim ,devam ediyor

Kontrol muayenesi yetişmezse günün dolmasına maaş niye geri isteniyor anlamadım. 4 ay öncesinde girsek muayeneye olmazmı

geri maaş ödemesini anlamış değilim ben ya..adam zaten 2-3 ay önceden gitmiş işlemlerini yaptırmış eksiksiz,sonuçlanması uzun sürüyorsa o bizim hatamızmıki ödediğin paranın tamamını istiyorsun,bu devlet olarak senin beceriksizliğin ve utanmazlığın!...ha sürekli söylediğimi söyleyeceğim..hakkettiğimiz gibi yönetiliyoruz bizlere de bu yakışır aslında!!

Üst Alt