Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kontrol muayenesi sonucu durdurulan emekliliğimin yeniden bağlanma süreci..?

nazendem

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
ben 19 yıllık sigortalı olarak çalışmaktaydım % 70 psikyatris raporuyla 2011 yılında emekli oldum 1 yıl sonra kontrol istediler fakat kontrole gittiğimde doktor başka bi doktor altı aylık tedavi verdi bana ve emekliliğim durdutuldu altı ay sonra tekrar gittiğimde % 79 olarak raporum onaylandı şu anda ankara postaya atmış sgk ya ulaşmadı ama
1 yıl sonra tekrar kontrol istediler.Benim öğrenmek istediğim bu kontroller har zaman istenecekmi. ve 6 aydır alamadığım maaşımı alabilecekmiyim bu konuda yardımcı olursanız çok memnun olurum.Teşekkürler

Emekli maaşınız kontrol muayenesi nedeniyle durdurulduğunda, kontrol sonucu maaşın devam etmesi gerektiğine karar verilmişse, kesilen maaş kesildiği tarihten itibaren ödenmeye devam edilir. Yani, ödenmeyen aylıkları tolu olarak verirler.

Kontrol muayenesi mevzuu ise verilen rapordaki doktor görüşüne ve SGK'nın tutumuna bağlı. Genelde bir sonraki kontrol muayenesini 2 sene sonraya atıp, ondan sonra bir değişim yoksa süre kısıtlaması olmadan emekliliğe devam ederler.

Üst Alt