Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kontrol muayenesi sonucu yaşadıklarım..?

ersina

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhabalar Arkadaşlar
Öncelikle 32 yıllık raporlu ilaç kullanan astım hastasıyım.
08/10/2019 tarihinde bir yıllık vergi indirimi ile 12/12/2019 tarihinde emekli oldum maaş bağlandı.
Kontrol muayene tarihimin 30/04/2020 olduğunu ve Bursa Şehir Hastahanesinde kontrol muayenemi bu tarihten önce yaptırmam gerektiğini bildiren SGK yazısı adresime geldi.
Bursa Şehir Hastahanesine kontrol muayenesi için 13/02/2020 tarihinde başvurdum.
Buradan verilen rapordaki tutarsızlıkları aşağıda göreceksiniz. Orta obrüksiyon %40 verilip %20 yazılması
Bu rapor üzerine il sağlık müdürlüğüne itiraz ettim ve yine ekte göreceğiniz rapor verildi.

Şimdi sorunlar burada başlıyor.
Pandemi dolayısıyla raporlar uzatılmış maaşım kesilmemişti.
bu ay maaş durduruldu.
SGK ya gittiğimde SGK kendi gönderdiği kontrol muayenesindeki hastanenin yani ilk verilen raporunu tekrar Ankara ya gönderdiğini
söylüyor ( Sağlık Kuruluna veya Maliyeye net cevap alamadım)
itiraz üzerine verilen raporu dikkate almadıklarını söylüyor.
Şimdi ilk rapora göre maaaşım durdurulursa bana tekrar vergi indirimi başvurusu yapacaksın diyor.
diyelimki tekrar son raporla yaptım arada geçen zamandaki maaşı alamayacakmıyım.
bu durum hakkında bilgisi olan aydınlatacak arkadaşlardan çok rica ediyorum bilgi vermelerini benim ne yapmam gerekli
şu aşamadan sonra

Lütfen acil yardımlarınızı bekliyorum. Maaşımın devam etmesi gerekli :(

her iki rapor görsellerini ekledim

ersina

Rapora itirazı sgk'nın sevki ile yaptırmanız çok daha doğru olurdu. Şimdi yapmanız gereken, bu ikinci raporu sgk'ya vermek ve işleme konulmasını sağlamak. Bence bir ek dilekçe ile rapora itiraz ettiğinizi ve il sağlık müdürlüğü tarafından başka hastaneye sevk edildiğinizi, oradan verilen son rapora göre emekliliğin devamı için karar verilmesini talep edin.

OturanBoğa ,
öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.

keşke dediğiniz gibi yapsaydım ben itirazlar il sağlık müdürlüğüne yapılıyor diye bildiğim için öyle yaptım.
SGK ya mı ek dilekçe vermem gerekiyor.
İl Sağlık müdürlüğü bana SGK ya raporu gönderdiğini söyledi fakat SGK da biz ilk rapora göre işlem yaparız diyor.

Ben şimdi ek dilekçe yazıp itiraz sonucu aldığım raporla SGK emeklilik işlemlerine başvuracağım doğru mu anladım

ersina

Bursa SGK insanı canından bezdirir zaten!

Sizi kontrole çağıran evrakın üzerinde hangi birim yazıyorsa, dilekçenizi o birime yazın ve teslim edin. Son raporu işleme koymak zorundalar. Hatta siz yalvarsanız koymayın, ilk raporu koyun diye, yine de son raporu koymalılar. Son rapor her zaman belirleyicidir.

Eğer sgk'da birileri bunu kabul etmezse, CİMER'e şikayet edin. İl sağlık sevkli son raporu işleme koymaya mecburlar.

sayın OturanBoğa

Ayrıca SGK ya yazacağım dilekçeye örnek alabileceğim bir dilekçe örneği varmıdır ?
Yazdığım dilekçeyi elden mi teslim etmek gerekli (malum memurlar keyfine göre iş yapıp kabul etmemezlik yapabiliyor)
yada taahhütlü posta yoluyla yapmak daha mı doğru olur ?
OturanBoğa

çok çok teşekkür ediyorum bilgilendirmeleriniz için , dediğiniz şekilde devam edeceğim , bakalım hayırlısıyla sonuç ne çıkacak
emekli maaşımın devam etmesi gerekli :(

ersina

Şu minvalde bir dilekçe işinizi görecektir:

xxx tarihinde kontrol muayenesi için kurumunuz tarafından xxx hastanesi'ne sevk edildim. Hastanede rapor sürecini tamamladım ve xxx tarihli xx numaralı raporu aldım. Verilen bu raporun hatalı olduğunu görüp hastaneye itiraz ettiğimde bu itirazın ancak il sağlık müdürlüğü'ne yapılabileceğini öğrendim. xxx tarihinde xxx il sağlık müdürlüğüne giderek xxx hastanesinden verilen sağlık kurulu raporuna itiraz ettim. İl sağlık müdürlüğü beni xxx hastanesi'ne sevk etti. Süreç sonucunda xxx tarihli ve xxxx sayılı %45 oranlı rapor tarafıma verildi ve raporun bir nüshasının il sağlık müdürlüğü tarafından kurumunuza gönderildiği bana bildirildi.

Sürecin bu son rapor ile tamamlandığını ve emekliliğimin devamının sağlanacağını beklerken Bursa sosyal güvenlik.... 'nce [bu birimin adı her neyse onu doğruca yazın] itirazım üzerine il sağlık müdürlüğü sevki ile aldığım 2. raporun değil düşük oranlı ilk raporumun işleme konduğunu tarafıma sözlü olarak beyan etti.

Yapılan bu hatalı işlemin düzeltilmesini, geçerli olan ve usulüne uygun olarak aldığım xxx tarihli ve xxx sayılı engelli sağlık kurulu raporumun işleme konularak kontrol muayenesi sürecimin tamamlanmasını ve emekliliğimin devamının sağlanmasını arz ederim.

@ersina Bey Allah sabır versin.Bu sıkıntılı süreci inşallah olumlu bir netice ile atlatirsiniz

@OturanBoğa abi iyi ki varsiniz.Allah sizden razı olsun.Yasadigimiz bu zor süreçlerde yanimizda olmaniz , bir abi , bir baba gibi yol gostermenizin değeri, gercekten paha biçilemez.

abi bende vergi indirimi ile emekli oldum. Bugun kontrol muayenesi için sağlık kuruluna başvurdum. Noroloji dokrotoru daha önceki raporumdaki gibi ağır osas için %35 oran verdi.Dahiliye uzmanı ise bulgular kısmına hipertansiyon ve raporlu (ilaç) geldi yazdı fakat oran (%10) yazmadı. Neden oran yazmadığını sordum. Heyette yazacağım dedi. Tabi ben huzursuz oldum. Bu haliyle formu memurlara teslim ettim. Memurlar raporu SGK'ya göndereceklerini söylediler. Sgk sevkli geldiğim için elden vermiyorlarmis.

Ben bu işi nasıl takip edebilirim? Rapordan ne zaman , nasıl haberim olacak? Eger bir yanlış degerlendirme olursa , bundan nasıl haberim olacak?İhtimal ki eksik oranlı raporu SGK ya gonderdiklerinde ve bundan benim haberim olmayacak. Bu raporu ben itiraz etmeden , edemeden Ankara'ya gonderseler iş daha bir çetrefil olacak @ersina Bey gibi @OturanBoğa abi Tavsiyelerinizi rica ediyorum.

Saglicakla kalın.

salim.t
Sizi heyete (sağlık kurulu) çağırmaları lazım, heyetten sonra raporunuzun çıkacağı gün belli olur sağlık kuruluna sorun. Raporu elden vermeyecekler, ama e devlette erişkinler için engelli raporu kısmında ve e nabız da raporunuz çıktığı gün görülecektir. Ben 2 ay önce emeklilik kontrol muayenesi yaptırdığım da bu şekilde oldu. Siz hergün e devletten kontrol edin.

atilla3500 Bey sordum fakat heyet toplantısını beklememe gerek olmadığını ve sonucu SGK ya göndereceklerini söylediler.Yarin arayıp tekrar soracağım?İlginiz ve bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim.

Heyet doktorlarını tek tek gezdikten sonra , heyet toplantisina cagrildiniz mi?

sayın OturanBoğa
ilginize tekrar teşekkür ederim. Süreç hakkında bilgi paylaşmak istedim.
SGK daki memur elden evrak kabul etmediklerini söylemişti. Bu söze istinaden bende
verdiğiniz tavsiyeler doğrultusunda dilekçemi yazdım. Ek lerinede
il sağlık müdürlüğüne vermiş olduğum itiraz dilekçesinin
il sağlık müdürlüğü sevk yazısının
verilen son raporun
fotokopilerini ekleyerek.
Taahhütlü posta yoluyla kontrol muayenesine sevk eden birime gönderdim.
Bakalım süreç nasıl işleyecek
dilekçemi kabul edecekler mi ? ve tekrar maaşı kaldığı yerden devam ettirecekler mi ?

Buradan süreç hakkındaki gelişmeleri aynı duruma düşen diğer arkadaşlara yardımcı olma anlamında aşama aşama paylaşacağım.

Saygılarımla

Vergi indirimi ile emeklilik kontrol muayenesi için geçen hafta sağlık kuruluna muayene oldum.
Rapor bugün e devlette göründü.
Bir de ne goreyim?Müracaat kısmı , (kurumsal) kontrol muayenesi yerine ilk rapor olarak işaretlenmiş.
İc hastalıkları bölümü teşhis sütununda hipertansiyon hastası ve raporlu ve düzenli ilaç kullanıyor şeklinde not düşmesine rağmen oran verilmemis.
İkinci sayfadaki açıklama kismi boş bırakılmış.2 sene önceki gibi vergi indiriminde yararlanır, 2022 sayılı yasadan yararlanır vesaire aciklama yok.
35 ağır uyku apnesi ve 20 hafif astım oranları ile toplamda %48 oran vermişler.
Raporu Ankara ya gönderdiklerin de yanlis tikleme ve işaretlemeden kaynaklı geri döner mi?
Göğüs hastaliklari astım için 20 oran vermiş ve bazı değerler yazmis fakat açıklamada sft de koopere olamadı yazmış.Yani sipirometreye doğru düzgün nefes alıp veremedi demiş.Ankarada çizik yer mi?
Nasıl olsa oran yetiyor diye itiraz etmesem astım oranını iptal etmeleri ihtimal dahilinde ve bu maaşın kesilmesi ve herşeye baştan baslamak demek.
Raporu Muğla Araştırmadan aldım.İldeki en donanımlı hastane yerine ilçelere mi sevk alırım yoksa Aydın İzmir gibi başka illere mi gonderirler bilmiyorum.
Nereden baksan tutarsızlık nereden baksan ahmakça diye Ahmet Kaya geliyor aklıma.Nerden baksan eziyet eziyet eziyet.2 gün oradan oraya cebellesmeden sonra , 8 doktor bilmem kaç memur iki sayfa raporun elle tutulacak tarafı yok.
Tavsiyeleriniz ricamdir.Saygilar.
ersina atilla3500 OturanBoğa

salim.t
Raporun sgk ya gönderilmiş mi hastane henüz göndermedi ise sağlık kuruluna başvur, düzeltme yapsınlar. Sonuçta kontrol muayenesi, kurumsal müracat, neye dayanıp raporu böyle çıkarmışlar.

İsmail YK Allah belanı versin de uyar bu sağlık kuruluna 😀
Ya nelerle uğraşıyoruz, bir işi de düzgün yapsınlar.

Merhabalar Arkadaşlar
sayın OturanBoğa gelişme hakkında bilgi paylaşımı yapmak istedim.
SGK elden evrak almadığını belirtmişti bildiğiniz gibi bende sizin tavsiyelerinize istinaden dilekçeyle birlikte taahhütlü olarak
posta yoluyla il sağlık müdürlüğü itiraz dilekçemi , il sağlık müdürlüğü sevkini ve son raporu SGK ya gönderdim.
DYS evrak takipte yaptığım sorgulamada aşağıdaki gibi bir bilgi var.

artık işleme aldıklarını gösteriyor sanırım bu bilgiye göre
umarım çözüm olur
bekleyip görücez sanırım sonucu

yada başka şekilde bir başvuru yapmam gerekli midir başka kanallardan

Saygılarımla

Rapor yenilemedeki gecikmeden benim maaşımı ve ayrıca sağlık provizyonlarımı durdurmuş sgk. Ne yaptıysam bu yaptıklarının insanı dolandırmak olduğunu kabul ettiremedim kendilerine. İdare mahkemesinde maddi manevi tazminatla birlikte yürütmeyi durdurma davası açtım.

garciaguitar
Benim de süresinde yaptırmış olduğum halde, hatta sürenin bitmesine 50 gün varken Ankara gib e ulaşmasına rağmen maaş durduruldu. Fakat sağlık provizyonu alıyorum, sağlık durdurulmadı. Sana sağlık durumunu ne şekilde açıkladılar. Gecikmeden dolayı mı sağlık provizyonu nu durduruyorlar. E devlette spas müstehaklık durumunu kontrol ettin mi. En azından gss ödemeden sağlık provizyonu alabilmen lazım.

Emeklilik durdurulunca sağlık provizyonları da durduruluyormuş. GSS den 108.6 tl borçla açtırdım şu an için. Bu arada şu raporlar uzatıldı muhabbeti bizi kapsamıyormuş. Hiç sigortası olmmayan yaşlılar garibanlar varmış onlara yardım ediyormuş çalışma bakanlığı. Onların raporlarıymış uzatılan. Ama bueada kesin vatandaş dolandırma ve kandırma var. Bu arada 2 haftadır tek tek her şeyi hasta hasta takip edip raporumu çıkarttım. Raporu hastane sgk yayolluyormuş. Allah bilir ne zaman gider. İşlemlerime 26 şubatta başladığım halde 17.09.2020 yazmışlar başvuru tarihi olarak. Şimdi sgk buna da gıcıklık yapacak eminim. Sen şubattan beringitmemişsin yeni gitmişsin diyecek. Sağlık kuruluna aöyledim durumu. Başvuru tarihi en fazla 1 ay öncesi yazılabiliyormuş sistemde. Benim raporum çıktığı için de artık depiştirilmiyormuş tarih. İlçe sağlık müdürlüğüne itiraz o zaman dediler. Önce bir sgk ile konuşayım. Ona göre itiraznedicem sevhen hataya. Gene iş başa düşecek. Küfürün biri bin para.

Atilla sen aynı zamands çalışıyorsun ya heralde ondan.

Benim de raporumu yanlış düzenlediler. Sağlık kuruluna başvurdum rapor düzenlendikten sonra kesinlikle düzeltilmiyor deyip il sağlık müdürlüğü ilçe rapor itiraz birimine başvuracaksın dediler. Ankarayı aradım kontrol muayenelerinin bize gelmesine gerek yok diyorlar. Bizim SGK 2. karar raporu Ankaraya göndereceğiz ordan cevap gelecek. Bu altı ay sürer diyorlar ve bu arada maaş ödeneğim de yapılmayacakmış. Kafayı yemiş heralde bunlar? Mahkemeye başvurdum bu saçmalık bir son busun diye. Daha hakim dosyanın yüzüne bile bakmadı. Bu ülkede bslık bsştan kokmuş arkadaşlar. Yemin ediyorum. Allah kimseyi bunlrın eline düşürmesin.

ersina

Geçmiş olsun dostum kontrol neden gittin vergi indirimin mı kontrolluydu raporun mu emekli olurken vergi indirimini ön planda sanırım surekliyse sorun olmuyor sanırım.tesekkurler

samedo99
sağolasın
evet vergi indirimi kontrollüydü 1 yıllık idi.
OturanBoğa

cimer'e de yazdığımda bursa sgk ya sevk etmiş bursa sgk dan gelen cevaba bakarmısınız ?

-------------------------------
Başvurunuza istinaden yapılan tetkiklerde 30.04.2020 tarihindeki kontrol muayenesine istinaden daha önce sağlık raporu aldığınız eski Bursa Devlet Hastanesi yeni Bursa Şehir hastanesine sevkinizin yapılmış olduğu ve gelen raporun 28.02.2020 tarih 3654668 sayılı yazımız ile Gelir İdaresi Başkanlığına gönderildiği fakat henüz sonuçlanmadığı tespit edilmiştir.

Ekteki raporun müracaatınız üzerine İl Sağlık Müdürlüğünün sevkine istinaden Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından düzenlenen rapor olduğu, Kurumumuz sevkine istinaden düzenlenen rapora göre işlem yapılmıştır. Gelir idaresi Başkanlığından gelen sonuca göre işlem yapılarak tarafınıza bilgi verilecektir.

Esenlikler dileriz.
----------------------------------------

halen eski raporla işlem yaptık diyorlar. Benim anladığım itiraz üzere aldığım son raporu kabul etmiyorlar.
Bursa sgk ya posta ile gönderdiğim dilekçede halen DYS Evrak takipten baktığımda beklemede görünüyor.

bunlar adama kafayı yedirtecekler.
ne yapacağım ben bu konuda çıldırmaya az kaldı.
Konuyu ;
Kamu Denetçiliği Kurumu (Ombudsmanlık) Şikayet Başvuru Sayfası na taşısam mı ?
yoksa mahkemeye mi taşımam gerekiyor ?

Saygılarımla

ersina

Senin durumunu anlamadım dostum raporun mu düştü hastalığın mı düzeldi ?kronik olanlar düşmüyor cunki birde uzun yıllar tedavi var ise zor ihtimal düşmesi

samedo99

benim zaten 32 yıl önce teşhisi konulmuş kronik astımım var. ve sürekli her yıl ilaç raporu yenileyip ilaç kullanıyorum ve rapor dediğin gibi iyileşmiyor zaten , aksine yıllar geçtikçe akciğerlere verdiği hasar fazlalaşıyor.

düşme yok ilk rapora bakarsan orada doktor %40 veriyor heyette %20 yazılıyor ve ben buna itiraz ettim ,
SGK da o hatalı raporu işleme alıp Ankara'ya gönderiyor. İtiraz sonucu aldığım raporu göndermiyor.

Ankara'dan henüz gelen cevap yok. Ankara düzeltir mi hatayı bilemiyorum (gerçi sanmıyorum ama)

Sorun son raporda oranda yeterliyken doğruyken işleme almamaları

ersina

Anladım kasti birşey yok ozaman yanlislik söz konusu ins düzelir bir sekilde

samedo99

valla sabırla bekliyorum ama nasıl düzelecek bilmiyorum maalesef

konu hakkında bilgi paylaşacak yol gösterecek arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum

Merhabalar arkadaşlar ,

Bugün itibarı ile e-devlete girdiğimde emekli maaşımın durdurulmuştur ibaresinin "maaş kesilmiştir" olarak değiştiğini gördüm.
konuyu takip eden bilgisi olan arkadaşların yardımına ihtiyacım var.

Şimdi nasıl bir yol izlemeliyim,
- Kamu Denetçiliği Kurumu (Ombudsmanlık) şikayet sayfasına mı başvurmalıyım ?
- Cimer e mi yazmalıyım ? Cimer de SGK ya gönderiyor hiç bir işlem yapmadan SGK klasik daha önceki gibi cevaplar yazıyor
- Mahkeme yoluna mı gitmeliyim ?
- Yoksa tekrar vergi indirimi için başvurup yeniden emeklilik işlemlerini mi başlatmalıyım ? böyle yaparsam çok kaybım olacak aradaki zamanda ki maaşı kaybedeceğim ?

Lütfen böyle bir durumla karşılaşanlardan ve bilgisi olan arkadaşlardan acil yardımlarını tavsiyelerini bekliyorum.

Saygılarımla

Tekrardan Merhabalar arkadaşlar

SGK ya gittim ve kesildiğini ve son geçerli raporla işlem yapamayacaklarını belirttiler.
Kendi sevklerine istinaden verilen raporla işlem yaptıklarını ve oranın orada düştüğünü , itiraz sonucu aldığım aldığım raporu onların bağlamadığını söylediler.

Dolayısıyla son raporumla tekrar vergi indirimi için başvuru yapmamı ve gelecek sonuca göre tekrar emeklilik başvurusu yapmak gerektiğini belirttiler.

her yaptığım işlem kanuna kurala göre olmasına rağmen .... böyle adaletin .............

tekrar vergi indirimi başvurusu dışında sanırım yapacak birşey kalmadı malesef

Saygılar

OturanBoğa

ilginize teşekkür ederim. Cimer'e başvurmuştum , Ombudsmana da başvuruyorum.

Bakalım hayırlısıyla ne olacak.

Üst Alt