Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kontrol muayenesi sonucunda emekli maaşı kesilirse tekrar başvurabilir miyim?

atipikpsikoz76

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bir sorum olacak, diyelimki kontrol muayenesi sonucunda emekli maaşı kesildi, tekrar sgk dan hastaneye sevk alıp yüzde kırk üzerinde rapor alırsak maaşı devam ettirebiliyor muyuz? Vergi indirimim sürekli bu arada.

G3221 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

atipikpsikoz76

Zor soru! Vergi indirim hakkı sürekli olduğu halde kontrol ile emeklilik iptal edildiğinde yeniden emeklilik başvurusu için vergi indirimini yenilemeniz gerek. Ama vergi indiriminiz teorik olarak hala var olacak! Muhtemelen vergi indirimine başvurunuz kabul görmeyecek... E bu durumda emeklilik süreci de kadük kalacak.

Nasıl olur bilemedim.

Teşekkür ederim cevabınız için

G3221 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Selam Bülent abi bu konu hakkında bilgi paylaşayım sürekli rapor ve süresiz vergi indirimim varken alakasız bir şekilde kontrol muayenesinde oran 40 altına düşürdüler maaş kesildi ve en son ödediği maaşı icra yoluyla tahsil etti benden ssk hiç bir şekilde dosya kapandı diyor maliye gidiyorum bilgi için onlarda bizim sana verdiğimiz indirim baki diyor yeniden giriş yapsam diyorum işe tekrar indirim için olmaz deniyor kabul etmeyiz diye ne yapacam nasıl olacak bilmiyorum bir fikir verirsen

Abim cevap için tşk inan saçma sapan işler konuya hakim kimse yok her kurum kendi içinde işini yürütüyor Şu an herşeyi denedim ama sonuç yok emekli iken yeşil karta geçtim neymiş sahte işlemlerden dolayı şu an mersinde 2013 2016 tümünü kontrole çağırdı iptal için Allah kabul etmesin

Sizin engeliniz neydi

Polio sökeli alt exremite 4-5 cm kısalık var çocuk felci 97 de aldım raporu 2003 de işe başladım özel sektör 2003 de vergi indrimi aldım. Nasipse 2022 de emekliyim
Benimde kontrol muayenesne çağırırlarsa yeni yönetmelğe göre %40 almam çok zor ne yapmam gerekli
Birde polip sekelilerden kontrole çağırılan oldumu hiç

Engelli52

Her ne amaçla olursa olsun düşük oranlı bir rapor almayın sakın. O rapor bir şekilde sgk'nın radarına girmenize neden olur.
Ama evet, bu da olsa sgk'Nın her an kontrole çağırması mümkün ve yeni oran düşük olursa emeklilik iptal edilir. Maalesef...

Teşekkür ederim sayın oturanboğa,
Sizden öğrenmek istediğim.
ÖTV li araç alımında engel oranı %20 çıktı
SGK beni kontrole çağırdığında raporun vergi indirimim sürekli Yeni yönetmeliğe göre %40 alamıyorum ama aynı engelim devam etmekte Yeni yönetmeliğe göre değil de vergi indirimini aldım tarihteki yönetmeliğe göre değerlendirmesi gerekmez mi Bir de dava açıldığında davayı kazanıyorum diye biliyorum siz ne dersiniz ve diğer arkadaşlar bu konuda tecrübesi olanlar yazarsa sevinirim

https://www.bilgilidenetim.com/saka...e-kontrol-muayenesi-ile-iptali-kosullari.html

https://www.engelliler.biz/forum/hu...igi-tarihteki-mevzuat-temel-alinir-hukuk.html

Engelli52

Maalesef sizin işinizi görecek olumlu bir yanıt yok

Bundan kastım "bilmiyorum" değil, 1997 tarihli raporla hiç bir zaman işlem yapamazsınız. Eğer o rapora istinaden emekli olmuş olsaydınız ve sonra kontrolde yeni raporla emeklilik sonlandırılsaydı, o zaman dava açarak "eski yönetmeliğe göre sakatlığım sabit. O gün geçerli oranla işlem görmeliydi sgk" diyerek hakkınızı arayabilirdiniz. Ama siz emekli değilsiniz. Yani buradan size olumlu bir hak çıkmaz.

Teşekkür ederim çok sağolun cevap verdiğiniz çin

Sevgili Bülent bey, ben yanlış anladım anlattım;
97'de raporu aldım rapor sürekli, vergi indirimimde sürekli.
Burada yazılanları okuduğumda ya başıma gelirse diye beni SGK kurumu kontrole çağırırsa aynı oranı yeni yönetmeliğe göre alamıyorum bu durumda ne yapabilirim

Engelli52

Emeklilikten sonra kontrole çağırılırsanız maaşı keserler. Dava açıp, "vergi indirimine temel olan sakatlığım aynen devam ediyor, hiç bir iyileşme yok" argümanını savunmak için uğraşırsınız. Sonuç ne olur kestirmek mümkün değil.
Ama şunu net olarak söyleyebilirim: Hiç bir şart altında ne amaçla olursa olsun yeni rapor almayın. Alırsanız sgk'Nın radarına girme olasılığınız çok çok yüksek.

Çok teşekkür ederim iyiki varsınız, çok faydalı bir site emeği geçen herkesden Allah razı olsun

Üst Alt