Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kontrol muayenesi sonucunda emeklilik sonlanırsa memurluğa geri dönebilir miyim?

Özgüç

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Sayın Bülent bey öncelikle siteniz ve yardımlarınız için emeği geçenlere çok teşekkür ederim.

Ben 1994 girişli 23. yılını çalışmakta olan bir memurum.
iki yıldır tedavi ile kısmen iyileşen majör depresyon + hipertansiyondan %47 engelli raporum vardı ve 3.dereceden 1 yıl süreli vergi indiriminden yararlanıyorum.
Emeklilik için başvurmak durumundayım çünkü normal çalışamıyorum ve çalışma stresi intahar riskimi önemli ölçüde arttırıyor, bu konuda doktorum da hemfikir.

Şu anda çalışamadığım için emekli olmak zorundayım ama varsayalım 2 yıl sonra iyileştim yada vergi indirimi süremi uzatmadıkları için maaşım kesildi. Bu haksızlık değil midir? Çalışacak durumdaysam beni işe geri almaları daha adil olmaz mı? ki iyileştiysem bende çalışırım zaten. Bunun için yargıda yada başka yollardan hak aranabilir mi?
Saygılarımla.

Memurken geri döneceğini umarak istifa etmek çok riskli zira kurumun takdirinde sizi geri alıp almamak.

Şu şartlara sahipseniz;

üniversite mezunuysanız, engelli statüsündeyseniz ve 1. dereceye düştüyseniz emekli olmakta bir sakınca da göremiyorum yani ben olsam hemen olurdum.

@cicikıs

Sanırım istediği için değil de kontrol muayenesinde emeklilik iptal edilirse diye tereddüt yaşıyor. İstemediği halde emekliliği sonlanırsa geri dönebilir mi diye soruyor...

Peki Bülent bey engellilikten emekli oldum ve birkaç yıl sonra bir sebepten maaşım kesildi diyelim. Normal emeklilik yaşımı (kademeli geçişe göre 51) doldurunca tekrar emekli maaşım verilmeye başlar değil mi? Mantıken öyle olması lazım ama genede bilginize danışmak isterim. Saygılar ve teşekkürler.

Özgüç

Evet, emeklilik şartları yeniden oluştuğunda tabii ki yeniden emekli olabilirsiniz.

Bu konuda herhangi bir endişeniz olmasın, bir hastalık veya engelden dolayı emekliliğe sevk edilenlerin durumları öyle ince ayrıntısına kadar incelenir ki bir daha geriye dönüş neredeyse imkansızdır. Sizi emekliliğe sevk etmeden önce epey bir rapor kullandırırlar bu sürede hastalığınızdaki gelişmeler sağlık kurulu raporu ile belli aralıkta takip edilir. Memurluğu devam ettiremeyeceğinize kanaat getirildiğinde emekli edilirsiniz. Rahat olun emekliliğin keyfini çıkarın.

Üst Alt