Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kontrol muayenesi süreci uzayınca emekli maaşım durduruldu. Ne zaman bağlanır?

emrahgunturkun

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, 2018 yılında ağır uyku apnesi ve hipertansiyona bağlı olarak heyete girdim ve 42 puan alarak emekli oldum.Raporum 2 yıl süreli olduğu için temmuz 2020 den 3 ay önce rapor yenileme için sevk almaya gittim ama pandemi sebebi ile temmuz ayında ancak sevk aldım.Hakem hastane olan Katip Çelebi üni. Hastanesinde tekrar uyku laboratuarı bölümünde yatarak ve değerlerimin 2 katına çıktığı sonucunda bu sefer raporum süresiz olarak yenilendi. Fakat 2 ay önce maaşım kesildi. Sizce maaşım tekrar ne zaman bağlanır?

Sanırım vergi indirimi ile emekli sin ve kontrol muayenesi yaptırdın. Seninle aynı durumdayız. Eylül ayında kontrole tabi bir çok emeklinin maaşı durduruldu.
Benimde Eylül 5 kontrol muayenesi vardı. 3 ay önce Haziranda yaptırdım. Temmuzda Ankaraya gitti. Maaşım Eylül ayında kesildi. Halen bekliyorum. Ankaraya raporun ne zaman gitti üzerine en az 4-5ay koy.
E devlet Dys ekranında evrak hareketlerini görebilirsin.

E devlet gir. Arama kısmına dys yaz. Çıkan ekrandan 2020 yılını seç. Burada kontrol muayenesi ile ilgili evrak hareketlerini görürsün. Hastane sgk ya sgk Ankaraya ne zaman göndermiş. Ankara dan Cevap gelincede bu ekranda da çıkar

Emrah inşallah Kasım sonu Aralık başı gibi gelir. Benimde 14 temmuz varış.

atilla3500
Sağol Atilla, inşallah kardeşim. Tek korkum eski raporun formatı farklıydı ve ıslak imzalıydı. Raporun altında çalıştırılamayacağı işler kısmında vardiyalı işlerde çalıştırılamaz yazıyordu. Son raporum e imzalı ve çalıştırılamayacağı işler kısmı boş bırakılmış. Bakalım negatif bir sonuç çıkmaz umarım. Öyle birşey olursa da değerlerim iki katına çıktığı halde çalışır gibi değerlendirme olursa mahkeme yoluna giderim. Dilerim gerek kalmaz

Aynı veya üstü oran aldıysan sıkıntı olmaz. Kontrol muayenesi hastalıkların sürüp sürmediği kontrol ediliyor. Diğer ibareler çok önemli değil.

emrahgunturkun

Onemli değil kardeşim.Ne çıkarsa çıksın önemli olan vergi indirimin. Sağlık raporuda düşmez zaten hastalık belli öykün bellidir skinti yapma

[FONT=sans-serif]Merhaba ,[/FONT]
[FONT=sans-serif]Bende hala beklıyorum .SSK emeklisiyim. Süresiz rapora rağmen Temmuz ayında hastane sevki yazısıyla kontrol muayenesine çağrıldım. 17 Eylül tatrihinde yüzde 70 engell rapor aldım.DYS den baktığımda 5 Ekim tarihinde emeklılık servisine gelmiş.Ama Ankara gitti yazmıyor. Eylül ayında durdurulan aylıklarım ne zaman tekrar ödenmeye başlar ?? SGK unkapanı müdür yardımcısı Cengiz Bey ekim ayı sonunda hallolur demişti ama bugün ıtıbariyle e-devlete baktıgımda aylık durdurulmuştur yazısı değişmedi hala.[/FONT]

Kontrol muayene sonucu raporum neden il sağlık kurulu sonucunda Hakem'e gidecek ???

Merhabalar ,
Bugün sgk unkapanından geldim. 6.5 yıldır sgk emeklısıyım Suresiz rapora rağmen aylıklarım durdurulmuştu.Eylül ayında kontrol muayenesi sonucunda almış olduğum yuzde 70 oranında engellı raporum il sağlık kuruluna gitmiş .ve kuruldan çıkan karar 2002 yılındakı yüzde 43 oranındaki raporumu çelişki bulmuş. Yani dosyada eskı ve yenı olarak 2 raporum var.Ilk raporla emeklı olmuştum. Şmdi SGK ya gidip HAKEM HASTANESI ne sevk yazısı almaktır. Zaten daha 2 ay once almış olduğum yenı raporum var. Neden yenıden hastaneye gıdeceğim ? Benım kafam karıştı . sgk HAKEM olayı nedir ? Hakem hastanesinde ne yaparlar. Yenıden muayeneye mı sokacaklar anlıyamadım.

Astronot merhabalar,öncelikle geçmiş olsun.bende aynı sorunları yaşadım,bana denilen Ankaraya rapor gönderilmemesi için 2 hastane raporu istiyoruz denildi.bu şekilde bir yol izleniyorsa çok iyi olur kanaatimce,aylarca Ankaradan haber gelsin diye beklemekten iyidir diye düşünüyorum.benim maaşımda 2 hastaneden rapor almama rağmen kesildi.170 i aradım bir dilekçe oluşturdum,3 iş gününde dönüş olacakmış.Bakalım artık bekliyoruz.

@Gakgo merhaba. size de geçmiş olsun. Umarım aylığınız tekrar bağlanır. Benım konu hakeme gidilmesinin nedenı eskı ve yenı rapor arasındakı buyuk oran farkı sanırım .

Astronot
Çok teşekkürler.Zannetmiyorum,yeni başvurularda hemen hemen herkesi 2.bir hakem hastaneye gönderiyorlar.Bağımsız olarak çıkan raporları karşılaştırıp hakem hastanenin verdiği raporu baz alıp işleme koyuyorlar.

Gakgo
verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. .Pekı kararı ne kadar sürede verıyorlar ?

Gakgo
Anladım .Son olarakta hakem hastanesınde yenıden muayene mı oldunuz? Oraya gitmeden randevu almak gerekıyor mu?

Astronot

Hakem hastaneden randevu aldım evet.Sadece kontrol olacağım bölümleri yazdırdım ve öğlene kadar bitirdim.14 gün sonraya kurul için gün verdiler,kurula girdim süreli raporum süresize çevrildi.yaklaşık 15 gün sonra kurul raporu il sağlık md.lüğüne gönderdi bekliyoruz şimdi.

Gakgo Hayırlı olsun.Benden önce halletmışsınız. Umarım istediğiniz gibi sonuçlanır. Bende hastane bellı olduktan sonra bu ay randevu alırsam Aralık ayında maaşa kavuşurum herhalde

Arkadaşlar benim maaşım açılmış. Mesaj geldi. Fakat yeni çıkardığım rapor süresiz olmasına rağmen tekrar 27.10.2022 de kontrol muayenesi yazıyor. Anlamadım nedenini, sağlık olsun. Dilerim maaşını bekleyen tüm gerçek engelli arkadaşlarımız da acilen cevap alır. Herkese sevgiler.

CLT-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

[FONT=sans-serif]Merhaba Bugun SGK ya gittim.Eylü ayında maaşım durdurulmuştu. 2.kez kontrol muayene için Hakem hastanesi sevk yazısı almak için . Bana bir yazı verdıler. Hastaneden vazgectık dedıler. Maaşım bağlanmış çok şaşırdım sevındım..Darısı sizin başınıza.[/FONT]

Astronot

Kardeşim peki sen maaşını hesapta gördün mü? Benim bağlandı çekebilir mesajı geldi ama hesapta yok. Bir de geriye dönük hepsini mi aldın?

CLT-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

emrahgunturkun

Selam. Hesaba hemen yatmaz. Baglandıysa ertesı ay ödeme gününde farklarıyla birlıkte yatar.Ama hesapta göremezsenız. Kımlık kartınızla bankaya giderek maaşınıza hasabınıza aktarabılırsınız. Yanı ılk maaş baglanıyormuş gibi işlemler olur.

atilla bey özelden yazdım rica etsem bakabilirmisiniz.teşekkür ederim

Üst Alt