Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kontrol muayenesi sürecinde emeklilik devam eder mi?

kaptan116

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba

ben basit usul vergi mükellefiyim ayrıca sigortalıydım
24.12.2014 de %49 bir yıl süreli engelli raporu ile emekli oldum.
15.11.2015 de sigortaya kontrol için başvurdum. beni devlet hastanesinden önce üniversite hastanesine gönderdiler ordaki işlemler yeni bitti.
tekrar rapor yenilemem için devlete gönderceklermiş fakat aramalarını bekliyom. bu arada rapor yenileme tarihi geçdi.

acaba vergi dairesinede gitmem gerekiyor mu. işlem devam ederken emeklilik devam eder mi. birde kontrolde yeni hastalık % deside yazıldı. gecerli midir

kaptan116

Vergi indirim hakkınız süreliydi, ama kontrol şerhi ile emekli olmuştunuz. Kontrol zamanı geldiğinde sigorta müdürlüğüne başvurdunuz... Hastaneye sevki onlar mı yaptı yoksa sizi vergi dairesine yönlendirdiler, hastaneye vergi dairesi mi sevk etti?

Hastaneye sigorta sevk etti vergi dairesine hiç gitmedim kontrol için

Kontrol şerhini vergi dairesi değil sgk koymuştu o zaman? Eğer öyle ise, vergi dairesine bir bildirime gerek yok.

Yalnız, bu ay maaşınız durdurulur büyük olasılıkla. Kontrol muayenesi sonrası raporunuz yeniden onandığında ise kaldığı yerden devam eder. O arada biriken aylıkları toplu olarak öderler...

merhaba bülent bey:aynı sorun bende de var.benim vergi indirimi bir yıllık raporda biryıllık ve bununla şartlarım uyduğu için emekli oldum.sgk gönderdiği kağıtta 25,03.2016 kontrol ve 45 önceden sevk alın hastaneye diye yazı geldi.ben şimdi sgk ya mı gitcem sevk için yoksa vergi dairesine mi.

kaptan116 sizede bi sorum olcak.sevk i sgk aldınız o sevki aynı gün veriyorlar mı ve sevkin süresi varmı yani sevki alıp iki üç gün sonra gitsem hastaneye bi sorun olur mu.ayrıca istediğim hasteneye mi yoksa onlar mı belirliyor hastaneyi

şimdiden teşekkürler

Sevk için sgk ya başvuracaksınız.

Üst Alt