Tnrcan
E-devlete ve e-nabıza düşmesi ayrı. Hastane tarafından ptt aracılığıyla gönderilmesi, kurumda kayda alınması, ilgili birime gönderilmesi, değerlendirilmesi derken epey zaman alıyor.
19.09.19 tarihinde dilekcemi verdim.
Hastaneye sevk yazımı 03.10.19 tarihinde alabildim.
Tabii ki burası Ankara ve çok yoğun, diğer illerde daha hızlı ilerliyor olabilir.
metin-1970
Üç aydan fazla sürmesi sizden mi kaynaklandı?
182.den randevu alma tarihi, muayene tarihleriniz, sağlık kurulu huzuruna çıkma tarihiniz, raporun düzenlenme tarihi, ptt.ye verilme ve sgk.ya gelme tarihi belli. Süre sizden kaynaklanmadiysa geri istememeleri lazım.
Sgk.nin sevki üzerine çıkarılan raporların e-rapor şeklinde hazırlanması ve gönderilmesi hakkında duyuru yapıldı. Inşallah sistemin uygulamaya girmesiyle işlemler daha hızlı yürür.
13/01/2020
KURUMUMUZ İÇİN DÜZENLENECEK SAĞLIK KURULU
RAPORLARI VE E RAPOR HAKKINDA DUYURU
Bilindiği üzere Kurumumuz sigortalıları ve haksahipleri hakkında maluliyet, iş kazası ve meslek hastalığı tespiti, yetkili sağlık hizmeti sunucularınca düzenlenen ve kağıt ortamda ıslak imzalı olarak Kurumumuza gönderilen sağlık kurulu raporlarına göre yapılmaktadır.
Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğü Sağlık Yazılımları Daire
Başkanlığımızca; Sağlık Kurulu Raporlarının e-rapor olarak temini için Hastane Bilgi Yönetim Sistemi (HBYS) üzerinden elektronik ortamda e-imzalı olarak MEDULA uygulamasına entegrasyon yazılım çalışmaları tamamlanmıştır.
Bu nedenle, sözkonusu entegrasyon çerçevesinde, Kurumumuz adına düzenlenecek sağlık kurulu raporlarının (HBYS) üzerinden elektronik ortamda e-imzalı olarak MEDULA uygulamasına aktarımı 13/02/2020 tarihi
itibariyle başlatılacağından, HBYS ler de gerekli düzenlemelerin yapılması zorunludur.
Ayrıca raporlar e-sevk uygulaması devreye alınıncaya kadar
elektronik ve fiziki olarak da gönderilmeye devam edilecektir.
Konu ile ilgili sorun yaşanmaması ve ilgililerin mağduriyetine meydan verilmemesini teminen Sağlık Hizmet Sunucuları (Sağlık Bakanlığı hastaneleri ile Devlet Üniversite hastaneleri) tarafından gerekli çalışmaların yapılması ve tüm önlemlerinin alınması hususu;
Önemle duyurulur.