Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kontrol muayenesi uzarsa emekli maaşım kesilir mi?

Tnrcan

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Benim %47 raporum 2 yıl süreliydi,Kasım ayında SGK kontrol muayenesi için tekrar hastaneye sevk etti bu arada raporum Mart 2020 tarihine kadar geçerliydi.Sevk neticesinde yeni raporum da %47 ile süresiz hale geldi.10.01.2020 tarihinde SGK tekrar Ankara Maliye sağlık kuruluna göndermiş.E devlette yeni raporum görünüyor acaba maliye Mart ayına kadar yetiştiremezse maaş kesintisi olur mu?

SGK.nin raporunuzu tekrar Ankara Maliye sağlık kuruluna göndermiş olduğunu nereden öğrendiniz?
Yanılmıyorsunuz değil mi, hastaneden gelen raporunuz SGK Saglik Kurulunda olmasın?

Tnrcan
kontrol muayenesinde ankara GİB çok bekletmiyor en fazla 2 ay tarihleri takip edersen maaşın kesilip kesilmeyeceğini anlarsın bende aynı işlemleri yaptım 15 gün kadar sarkınca maaş durduruldu sonra tekrar açıldı 2 maaş birden aldım.

Ankyra
SGK evrak takip sisteminden görebiliyorsun hangi tarihte ne işlem yapıldığını

Sgk evrak takip sisteminde rapor Maliye sağlık kuruluna gönderildi diye mi yazıyor?

Sorumun nedeni şu: SGK.nin Kurum Sağlık Kurulu var, Maliye GIB.nin ise Merkez Saglik Kurulu var.
Emekli eden SGK olduktan sonra SGK, GIB.nin merkez sağlık kuruluna niye ihtiyaç duysun?

Benim anladığım şu. Süreli olan raporların kontrol muayene sonucu SGK tarafından maliyeye gönderiliyor. Sürekli olan raporların kontrol muayene sonuçları SGK kendi bünyesinde değerlendiriyor yanlişmi anlamışım

Şimdi herkesin verdiği bilgiler doğru ama herkesin işlemleri farklı olduğundan kafa karışıklığı yapıyor

Ayrica yönetmeliklerde ve genelgelerde yazılanlarla fiilen uygulamalar uyuşmuyor :(

SGK ya gittiğimde onlar Ankara'ya yolladıklarını söylediler.

Tnrcan

bizim 8 ay sürmüştü yenileme, maaş kesilmedi fakat, 3 ay içinde rapor ellerine ulaşmadığı için, ödedikleri maaşları faiziyle geri istediler...şu an maaştan her ay kesinti uyguluyorlar...

Şimdiki raporlar e rapor olduğu için e devlete ve e nabıza düşüyor.Bence ulaşması o kadar uzun sürmemesi lazım.

Tnrcan

E-devlete ve e-nabıza düşmesi ayrı. Hastane tarafından ptt aracılığıyla gönderilmesi, kurumda kayda alınması, ilgili birime gönderilmesi, değerlendirilmesi derken epey zaman alıyor.

19.09.19 tarihinde dilekcemi verdim.
Hastaneye sevk yazımı 03.10.19 tarihinde alabildim.
Tabii ki burası Ankara ve çok yoğun, diğer illerde daha hızlı ilerliyor olabilir.

metin-1970

Üç aydan fazla sürmesi sizden mi kaynaklandı?
182.den randevu alma tarihi, muayene tarihleriniz, sağlık kurulu huzuruna çıkma tarihiniz, raporun düzenlenme tarihi, ptt.ye verilme ve sgk.ya gelme tarihi belli. Süre sizden kaynaklanmadiysa geri istememeleri lazım.

Sgk.nin sevki üzerine çıkarılan raporların e-rapor şeklinde hazırlanması ve gönderilmesi hakkında duyuru yapıldı. Inşallah sistemin uygulamaya girmesiyle işlemler daha hızlı yürür.

13/01/2020
KURUMUMUZ İÇİN DÜZENLENECEK SAĞLIK KURULU
RAPORLARI VE E RAPOR HAKKINDA DUYURU
Bilindiği üzere Kurumumuz sigortalıları ve haksahipleri hakkında maluliyet, iş kazası ve meslek hastalığı tespiti, yetkili sağlık hizmeti sunucularınca düzenlenen ve kağıt ortamda ıslak imzalı olarak Kurumumuza gönderilen sağlık kurulu raporlarına göre yapılmaktadır.
Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğü Sağlık Yazılımları Daire
Başkanlığımızca; Sağlık Kurulu Raporlarının ’’e-rapor’’ olarak temini için Hastane Bilgi Yönetim Sistemi (HBYS) üzerinden elektronik ortamda e-imzalı olarak MEDULA uygulamasına entegrasyon yazılım çalışmaları tamamlanmıştır.
Bu nedenle, sözkonusu entegrasyon çerçevesinde, Kurumumuz adına düzenlenecek sağlık kurulu raporlarının (HBYS) üzerinden elektronik ortamda e-imzalı olarak MEDULA uygulamasına aktarımı 13/02/2020 tarihi
itibariyle başlatılacağından, HBYS ler de gerekli düzenlemelerin yapılması zorunludur.
Ayrıca raporlar e-sevk uygulaması devreye alınıncaya kadar
elektronik ve fiziki olarak da gönderilmeye devam edilecektir.
Konu ile ilgili sorun yaşanmaması ve ilgililerin mağduriyetine meydan verilmemesini teminen Sağlık Hizmet Sunucuları (Sağlık Bakanlığı hastaneleri ile Devlet Üniversite hastaneleri) tarafından gerekli çalışmaların yapılması ve tüm önlemlerinin alınması hususu;
Önemle duyurulur.

Ankyra

bizden kaynaklı değil...sgk bize sevk verdi, aynı gün hastaneye gidip heyet randevusu aldık, taaaa 3 ay sonraya verdiler...o gün heyete grdik, hastalıklar arasında psikiyatride vardı, psikiyatri de bize detaylı inceleme için yine 3 ay sonraya randevu verdi...onuda hallettik, onay için ankaraya yolladılar 2 ayda orda bekledi ve sonuç bu oldu...itiraz ettik, kabul etmediler...ayrıca sgk bizi kontrole yollarken bir uyarıda yapmadı, tüm işlemlerin 3 ay içinde halledilmesi gerektiğinide belirtmediler...keşke maaşı kesselerdi 3 ay sonra, onuda kesmeyip ödediler, şimdi faiziyle geri alıyorlar...
açıkçası bu borçtan hangi yolla kurtulurum bilmiyorum, banada yol gösteren olursa sevinirim...işlemlerimi katip çelebi hastanesinde yaptırdım...aşırı yoğun ve çok geç tarihlere veriliyor randevular...cimere yazdım, cimerde sgk ya yönlendirmiş, gelen cevap aynıydı...
işelmleriniz 3 ay içinde bitmmeiştir, kesinti o yüzdendir diye....

Bana muayeneler tamamlaninca 2,5 ay sonrasına heyet huzuruna çıkma tarihi verdiler.
Önceliği mahkeme kararıyla gelenlere, emniyet ve silahli kuvvetler mensuplarına, askere g8deceklere, gazi dul ve yetimlerine veriyorlarmış imiş.

Demek ki bundan böyle çok sonrasına tarih verdiklerinde hastaneden yazılı açıklama evrakı talep etmeli ve sgk.ya gidip ibraz ederek aylığın durdurulmasını yazılı dilekçeyle talep etmek gerekir.

Rapor çıkmış ve kuruma gönderilmişse zaten Şubat ayı içerisinde kontrol süreci tamamlanır. Mart'a kalması mümkün değil.

sistemsizlikten dolayı işlerin ağırdan yürümesi devlete ait ...aaaa sana fazla maaş vermişim kesiyorum diyen gene devlet??...ama hata her zaman halktadır devlet baba hata yapmaz hiç bir zaman!!

@Tnrcan
benimde kontrol muayenesinde maaşım durduruldu merkez heyet ekim ayına bakıyormuş benimki aralıkta ankaraya varmış olmalı maaşım geriye dönük yatar mı

@OturanBoğa

bülent bey ben kontrol muayenesine girdim kasım 15 te dys ankaraya yollandıgı gözüküyor maaşım durduruldu merkez heyet ekim ayının raporlarına bakıyormuş benim rapor çıkınca geriye dönük maaş toplu alırmıyım cevap verirseniz çok sevinirim

kesintiden sonra ilaçlarımı yazdırabilirmiyim hastanede

potkal

Emekli maaşı kontrol muayenesi nedeniyle kesilen emeklilerin maaşları durduruşdukları tarihten itibaren ödenmeye devam edilir. Yani bir maaş kaybı olmaz.

Üst Alt