Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kontrol muayenesinde emekli maaşı kesilirse yaştan (normal) emekli olabilir miyim?

braveheart01

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar öncelikle.

bu yıl nisan ayında başvurdugum engelli raporum 1 ay önce süresiz ve yüzde 42 olarak geldi. kısmetse yarın başvuru yapacagım emeklilik için.
forumda sgk nın bugunlerde sürekli raporlara bile kontrol muayenesi istediği söyleniyor. merak ettiğim şu ; diyelim ki emekli oldum ve sgk 3 yıl sonra kontrol muayenesine çagırdı ve raporun oranı 40 ın altına düştü ve emekli maaşım kesildi ve itirazdan da bi şey elde edemedim.
benim normal emekliliğime şu an 9 yıl var.9 yıl sonra normal emekliliğim geldiğinde sgk bana "senin yıllar önce rapor oranın düşmüş ve emekli aylıgın kesilmiş,bu yuzden maaş baglayamayız falan.." tarzı bi şey diyebilir mi..?
ha diyeceksiniz ki "alakası yok sonuçta normal emekli günün gelmiş mecburen bağlarlar" diye (ki bende böyle düşünüyorum zaten). forumda o kadar saçma sgk uygulamaları okuyorum ki insan korkuyor işte..bir diğer sorum da emekli olunca aynı işyerinde devam edecegim kısmetse. bugun çıkışım yapılıyor yarınki başvuru sonrası perşembe günü tekrar işe başlayabilir miyim. yoksa tekrar giriş için belli bi süre gerekiyor mu..?

İş çıkışından 1 gün sonra tekrar sgdp li olarak çalışabilirsiniz
Normal emekliginiz geldiğinde de SGK sizi emekli etmiyorum diyemez.

Sayın moderatörler
Başlığı siz mi düzenlediniz bilmiyorum ama hatalı.
"Yaştan emeklilik" tabirinden anlaşılan kısmi emekliliktir. Arkadaş ise burada normal emekliliği sormaktadır.
Kafa karışıklığı olmasın.

Ufukalp

Küçük bir düzeltme yaptım ama bana sorsanız anlaşılmaz değildi gibi...

Üst Alt