Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kontrol muayenesinde malulen emekliliğim sona ererse memurluğa dönebilir miyim?

baskan38

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
halen kamuda çalışıyorum..psikatriden malullük tespiti yaptıracağım..malulen emekli olabilirsem ben kontrole tabi tutalacağım. kontrolde maluliyetimin geçtiği ve yeniden %60 ve üzeri alamazsam emekliliğim iptal olacak.peki bu durumda ben yeniden kamudaki görevime dönebiliyor muyum.

baskan38, Tabiki görevine devam edebilirsin, zaten görevini bırakmış sayılmıyorsunki görevine döneceksin.

Hayır dönemezsiniz.
algaNihat
Nasıl görevini bırakmış olmuyor?
Emekli olmuş birinin işiyle hiçbir bağı kalmaz.

Ufukalp bey, ''halen kamuda çalışıyorum..psikatriden malullük tespiti yaptıracağım'' sorusuna cevaben yazdım ben. Tespit neticesinde %60 alamazsa malulen emekli olamayacağı için tekrar işine devam eder şeklinde. zaten diğerleri varsayımlar ''malulen emekli olmuş kişi'' hiç bir şekilde tekrar memurluğa dönemez.

Hayır, malulen emekliliğe hak kazandiktan sonra isyeriyle bi bağı kalmaz.
Malulen emekliliği ister 1 yıl sonra bitsin yine sonuç değişmez ve eski isyeriyle alakası biter.

Yanılıyorsunuz

Arkadaşlar yanılıyorsunuz.Malulen emeklilik müracaatı yapıp ta malulen emeklilik hakkı kazanmış memurlar.. Engellilik durumlarının çalışmaya elverişli olduğunu belgeledikleri takdirde kurumlarına "öncelikli" olarak atanırlar.. Siz ne derseniz deyin 657 sayılı dmk da bu hüküm durduğu sürece kimse Malulen emekli olan bir kişiyi sırf kontrol muayenesinden olumsuz sonuç aldı diye kamu görevinden men edemez. Müstafi lerin bile iki defa geri dönüş hakkı vardır. Dolaysıyla Malulen emeklilik bir istifa değil. Zaruret hali olduğndan geri dönüş hakkı tanınmaktadır..Kanundan hukuk tan bi haber arkadaşların yorumlarına kulak asmayn

[SIZE=2][FONT=arial]5335 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un 3'uncu maddesinde, "Cumhurbaşkanı tarafından atananlar, Bakanlar Kurulu kararı veya müşterek kararnameyle atanan veya görevlendirilenler, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nce yapılan seçimler sonucunda görev verilenler ile yüksek öğretim kurumlarının öğretim üyeliklerine yapılacak atamalar hariç olmak üzere, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı alanlar, genel bütçeye dahil dairelerin, katma bütçeli idarelerin, döner sermayelerin, kefa let sandıklarının, sosyal güvenlik kurumlarının ve bütçeden yardım alan kuruluşların kadrolarına açıktan atanamazlar" hükmü bulunmaktadır.[/FONT][/SIZE]

Ufukalp; emeklilik veya yaşlılık aylığı alanlar, yukarıda ki bahsi geçen maddelerdeki kadrolara atanamazlar. Lakin burada normal emeklilik değil malulen emeklik söz konusu ve bir kontrol muayenesine tabii durum var.kontrol muayenesi sonucu maluliyetinin kalkması durumunda yeniden kamuda ki görevine dönebiliyor mu?
Bilgi paylaşımlarında devam edelim.

Malulen de olsa isteğe bağlıdır. Tamamen kendi rızasıyla emekliliğe ayrılmak normal de olsa malulen de olsa bu konuda aynıdır düşüncesindeyim. Bilmiyorum bu benim fikrim.

Sıradan bir prosedürle geri dönelemez. Ama konu yargıya taşınırsa nasıl bir sonuç çıkar, bunu bilemiyorum. Oturmuş yargı kararları vardır büyük olasılıkla. Bir avukata danışmakta yarar var

Beni kurum her yıl kontrole gönderiyor şu anda 9 yıllık memurum beni zorla emekli ederlerse de aynı prosödür mü işleyecek sonuçta ben kendim emekli olmak istemiyorum kurum beni zorla gönderiyor kontrola doktor çalışamaz raporu verirse ve malülen emekli edilirsem ilerki yıllarda malülen emekliliğim iptal edilirse ne olacak sonuçta emekli olmak isteyen ben değilim

sokrates

Dediğim gibi, kurum normal yollardan almaz. Mahkeme sürecini bilemiyorum...

Üst Alt