Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kontrol muayenesinde ödenen emekli maaşlarının geri istenmesi mümkün mü?

dirhem

Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,şimdi bu emekli olanların kontrol muayenesinde büyük bir ihtimal kurumca yapılan yanlışlıklar da ortaya çıkacaktır,kurumca yapılan yanlışlıklarda ödenen emekli maaşları geri istenecekmidir.

dirhem

Kurumun yaptığı yanlışlardan dolayı geçmişe yönelik bi ceza/tahsilat olmaz. SGK bunu yapmak istese dahi mahkemeden döner bu girişim.

Yok arkadaş Böyle belirsizlikler varken erken engelli emeklisi de olunmaz

Acil cevap lütfen...

Merhaba evrakları memura teslim ettim ve heyet günü verildi,heyet günüm gelmeden tekrar hastalık ekletip doktora muayene olabilirmi yim olabilirsem ne yapmam gerekir.
Acil cevap lütfen...

Sevk kağıdını aldım hastaneye gittim 3 doktora muayene oldum tahlil tetkik hepsi bitti teslim ettim,sevk kağıdında kontrol muayenesi için yazıyordu.

Hayır onu sormadım şaibe veya ilk rapor kontrolü veya rutin kontrol ne yazıyordu sevk evraginda

Şaibe falan yazmıyordu sadece kontrol muayenesi diye yazıyordu

O zaman istediğin her bölüme muayene olabilirsiniz
Ama yinede siz sevk evraginda yazanı buraya yazar mısınız

Ama dedim ya evrakları memura teslim ettim ve heyet günü verdi.

sadece içeriğini hatırlıyorum detay yok aklımda

Bu işin bir de şaibeli olanları da mı varmış ki öyle bir şey yazsın anlamadım

Eğer varsa öyle bir şey kim şaibeli rapor aldı ise onları bulsunlar bu kadar insanın suçu günahı ne ki.

Şimdi vergi indirimi ile emekli ilken kontrol muanesinde rapor oranı yüzde 40 altına düşerse emekli olduğun dönem de aldığın paraları geri istiyorlar

03AFYOK..hocam ne alakası var ya milleti yanlış yönlendirme geri ödeme diye bir şey yok,sadece emeklilik iptal edilir o kadar!

deathless

Arkadaş 3 senelik maaşı geri aldılar diyor,bu işte ya bir yanlışlık ya da usulsuzlük olabilir mi acaba.

Normal kontrol muayenesi sonucu raporun yetersiz olması durumunda sadece emeklilik iptal edilip maaş kesilir, geri ödeme diye bir şey söz konusu olamaz.
Ancak usulsüzlük soruşturmaları kapsamında kontrole çağrılıp, başka hastalık eklenmeksizin sadece emekliliğine konu olan rapordaki rahatsızlık yönünden incelenmesi istenen kişide, şayet yeterli oranı sağlayacak rahatsızlık tespit edilmez ve raporun usulsüz bir şekilde alındığına kanaat getirilirse o zaman geriye dönük olarak ödenmiş olan emekli aylıklarının iadesi istenir.

Şimdi arkadaşlar hastalıklarım kornea nakli iki gözden hipertansiyon şeker bu üç hast aynen 2011 de neyse şimdide öyle bu işte benim araştırdıma göre beni 2014 de emekli yaparken bir yeni rapor istemeyişleri bir ikinciside kontrollü emekli yapmayışları uzun süredir araştırma içerisindeyim bu sonuçlara çıkıyor kapı

03AFYOK
Hiç alakası yok. Çünkü sizin sürekli vergi indiriminiz varmış, bu durumda emekli olurken neden yeniden rapor istesinler ki ?
Sürekli vergi indirimi olandan zaten emekli olurken rapor istenmez, sebep bu olamaz

Şimdi ufukalp arkadaşım SGK diyor ki raporun da vergi indiriminde sürekli veya süreli olsun benim kanunumda madde var ben tekrar dan rapor isterim bu bir ben 2018 de rapor aldığımda SGK bana tekrardan vergi indirimi alacaksın diyor maliye gerek yok diyor senin rapor %40 ila %60 arası yeni vergi indirimine gerek olmaz dediği halde SGK tekrardan emekliğe başvuru yaparsan ben kabul etmem diyor ve rapor Ankara’ya gönderdim sonuç aynı vergi indiriminden sürekli yararlanır yazısı geliyor şimdi sana anlatacağım SGK kanunları çok karışık ve inanın bu yazdıklarım hepsi başımdan geçti

Şimdi ufukalp arkadaşım SGK diyor ki raporun da vergi indiriminde sürekli veya süreli olsun benim kanunumda madde var ben tekrardan rapor isterim...

03AFYOK
SGK'nın öyle bir kanun ya da kuralı yoktur.
İlk sigorta başlangıç tarihi 1 Ekim 2008 öncesi olan 4A lıların erken emekliliği vergi indirimi şartına bağlıdır.
Bu tarihten önce sigortalı olup sürekli vergi indirimi bulunan birine SGK yeni rapor alacaksın diyemez.
Ne yaşadınız bilmiyorum ama sizde mutlaka farklı bir durum vardır.

Üst Alt