Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kontrol muayenesinde oranın %50'den %46'ya düşmesi ile emekliliğim devam eder mi?

ihsan21

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İLK RAPORUMDA KALP TANSIYONDAN: %37 ŞEKERDEN: %20 TOPLAM %57 PUAN ALDIM KESİNTİ YAPILDI NET 50 PUAN VERDI. 2 YILLIK RAPOR VERILDI.

SSK YA BASVURDUM ENGELLİ RAPORUMLA EMEKLILIK KABUL EDILDI.
2 YIL SONRA SSK KONTROL İÇİN YAZI GONDERDI ARAŞTIRMA HASTANESINE SEVK VERILDI.
DOKTORLARI GEZDIM HEYETE GİRDİM PUAN ALAMADIM 40 ALTINA DÜŞTÜ.
SONRASINDA BASKA BİR HASTANEYE HEYETE GİRDİM.
KALP: %30 ŞEKER: %20 FİZİK: %7 TOPLAM: %57 PUAN ALDIM KESİNTİ YAPILDI NET 46 PUAN VERDİ. SÜRESİZ VERİLDİ.

RAPORDA YENİLEME YAZIYOR.EVRAKLARI SSK TESLİM ETTİM

ACABA KABUL EMEKLILIGIM DEVAM EDERMİ

@ihsan21, Merhaba merakını gidereyim engelli oranım %82'ydi daha sonra 65'e düştü 2 yıl süreli raporla birkaç gün sonra maaşım bağlanacak

BENIM SINIRSIZ CIKTI 46 PUAN

DAHA ONCE 50 PUANDI

AKLIMDA SORU ŞU: SSK KONTROL ICIN ARASTIRMA HASTANESINE GONDERDI HEYETI GEZDIM RAPOR PUANI 36 VERDI VE BEN BASKA HASTANEDEN YENILE RAPORU ALARAK 46 PUAN ALDIM ACABA KONTROL RAPORU YAZMASI GEREKMIYORMU?

@ihsan21,

Eğer ilk sigortalılık 1 ekim 2008'den sonra idiyse ve emeklilik de 5510'a göre olmuşsa, hangi oranla Yaşlılık emekliliğinden yararlanmış olursa olsun kontrolde oran %40'ın altına düşmediği sürece emeklilik devam eder...

yönetmelik:

"Yaşlılık aylığının başlangıcı, kesilmesi ve yeniden bağlanması
MADDE 57
6.
c) Çalışma gücünün %40 ile %59 arasında kaybedilmesi nedeniyle yaşlılık aylığı alanların yapılan kontrol muayenesi sonucu, çalışma gücündeki kayıp oranının %40’ın altına düştüğünün anlaşılması hâlinde, bu durumun tespitine esas tutulan raporun tarihini, [...] takip eden ödeme dönemi başında yaşlılık aylığı kesilir."

Eğer ilk sigortalılık 1 ekim 2008 öncesi ise ve ssk'lı olarak emekli olunmuşsa, bu durumda sgk -BENCE HUKUKSUZ VE HAKSIZ ŞEKİLDE- emekliliği keser ve sigortalılık süresi ve prim açısından yeniden değerlendirip emekliliğe karar verir. Bu konudaki tartışma:

SİGORTA GİRİŞİM 21.03.2003

19 YIL DORDURDUM 4253 GÜN

@ihsan21 sgk nın sizi sevk ettiği hastane vermiş olduğu %37 raporu zaten Sgk ya yollamıştır. Sgk bunun üzerinden işlem yapıp emekliliği durdurabilir. Siz farklı bir hastaneden almış olduğunuz %46 süresiz olan raporunuz ile Sgk ya müracaat edin bence

EVRAKLARI TESLİM ETTİM 3 GÜN ÖNCE

E DEVLTTEN TAKIP EDIYORUM:)

BANA ŞU SORUYU SORDU MEMUR BEY:EMEKLIGIIN IPTALINDEN SONRA SIGORTALI BIR YERDE CALISTINMI BEN İSE HAYIR DEDIM

ZATEN BUHALDE CALIŞAMIYORUM

Son düzenleme:
@ihsan21, SSK kontrol icin seni gönderdiği hastaneden %37 oran aldıktan sonra emeklilginiz otomatik iptal olur süreli raporunuz bitince. DAHA sonra kendiniz bireysel olarak farklı bir hastaneden %47 rapor alıbda bunuda ssk ye elden götürüb verdiysen BU vermiş olduğunuz rapor icin ssk emeklilik icin işlem yapar lakin eski emeklilikden bağımsız. 15.01 2025 yılında yürürlüğe giren yeni emeklilik statüsüne göre.Nedenini soracak olursan ssk seni kontrol muayenesi icin hastaneye sevk ettiğinde %37 oran rapor aldığınızda bu rapora 1 ay icinde itiraz hakkınız var. bulunduğunuz il saglık müdürlüğüne dilekce ile yaparsınız.ve il saglık müdürlüğü seni hakem hastanesine sevk eder orada aldığınız oran geçerli sayılır.Ssk ya hastane resmi kanaldan sonucu gönderir.Rapor üzerinde kontrol muayenesi yazar. yada itiraz yazar Kontol muayenesinde rapor oranının %50 den %46 ya düşmesinin bir farkı yok ikiside zaten 3 dereceye girer.İnşallah ssk seni kontrol muayenesine gönderdiginde %37 rapor alınca kendi kafana göre farklı hastaneye kendin bireysel olarak müracaat edipte ve buradan aldıgın yeni raporunu ssk ya götürüp emeklilik icin elden vermemişsindir ben yanlış onların olayım.Çünkü kontrol muayenesinde %37 rapor alınca emeklilik iptal olur ama bu orana itiraz hakkın var bunun içinde il saglık müdürlüğüne dilekce yazarak farklı hastaneye sevk alarak yeni rapor alırsın ve bu rapor geçerli sayılır. ( %40 ve üzeri alacagın rapor )Mevcutta daha önce süreli raporla emekli oldugun emekliligin devam eder.Aksi durumda %37 raporun verildiği tatihden 1 ayı geçmesi durumunda rapora itiraz hakkın olmaz.

Son düzenleme:
@Nihat12, ssk kontrol muayenesine gönderdiginde almış oldugun oran geçerlidir.Dahq önceki emrkliliginin devamı icin.Örnegin kontrol muayenesinde yenilerinin rapor %40 altına düştü Bu durumda rapora itiraz hakkın vardır.Bulundugun il ssglık müdürlüğüne 1 ay icinde gider dilekce yazarsın ve itiraz?ederdin seni farklı bir hastaneden sevk eder iş sağlık müdürlüğüne buna hakem hastanesi denir yönetmeliğe göre.Burada %40 üzetinde oran alırsan emrkliligin devam eder rapor yenilemek sürecinde gecen hakkında kaybolmaz.Ama sen düşük rapor aldım diye bireysel olarak farklı bir hastaneden kendin müracaat edibde rapor cıkartıb bunu ssk ya götürürsen ssk bunu emeklilik icin alıp yeni baştan emeklilik müracaatı gibi işleme alır.15.01.2025 tarihinden sonra yeni mevzuata göre rmeklilik değerlendirmesi yapılıyor.Eski mevzuata göre emekli olanlar kontrol muayenesinde eski sisteme göre baltazar formülünü göre alacagı oranlar toplanıyor.ssk da kontrol muayenesi olupta ssk hastaneye sevk ettiğinde oradan aldıgın oran %40 altında kalırsa bunun udülen yolu il sağlık müdürlüğüne müracaat ederek farklı bir hastaneye sevk alarak orada yeniden heyete girmek.BUNADA HAKEM HASTANESİ DERLER MEVZUATA GÖRE Bu hastaneden aldıgın oran geçerli sayar ssk ve eski emekliligin devam eder.

@ihsan21, %37 rapor aldıgında bu rapor icin bulunduğun il ssglık müdürlüğüne itiraz dilekçesi yazarak farklı bir hastaneye sevk slmadınmı. BU kontrol muayenesi icin aldıgın %37 oranlı raporu akalın keç gün olduki bireysel olarak farklı bir hastaneye müracaat Edib aldıgın %47 raporu ssk ya rlden teslim Edib emrkliligin idevamı icinmi yoksa mevcutdaki emekliligin yani iptal olan emrklilihinin devamı icinmi bu yrni raporu ssk ya verdin. GÖREVLİ MEMUR YENİ ALMIŞ OLDUGUN RAPORU ALIP SİL BAŞTAN YENİDEN EMEKLİLK İCİN İŞLEMMİ BAŞLATTI.cünkü yukarıdaki açıklamada 2 yıllık raporla emekli olmuşsun eski baltazar formülünü göre. Ve ssk seni kontrol muayenesine göndermiş %37 rapor almışsın bu durumda zaten ssk mevcuttaki emrkliligini iptal eder.Bu %37 rapora itira icin raporun verildiği tarihten itibaren 1 ay süresi var il ssglık müdürlüğüne %37 alınan raporla gidib müracaat edersin ve seni farklı bir hastaneye sevk eder Alacagın rapor %40 ın üzerinde cıkarsa mevcuttaki emekliligin devam eder.Ve kontrol süresinde gecen süredeki haklarınız da yanmaz .

Üst Alt