Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kontrol muayenesinde rapor oranım 3. dereceye düştü diye yeniden sevk..?

Konular
14
Reaksiyonlar
24
Mrb arkadaşlar %67 raporuyla eylül 2021 de emekli oldum.Raporum bir yıllık idi kontrol muayenesi vardı.10 gün önce raporumu yeniledim %54 olarak iki yıllık rapor, ssk dan aradılar daha önceki raporum 2 derece bu aldığım rapor 3 dereceye düştüğü için hakem hastanesine göndereceklerini söylediler.iki farklı hastaneden birini seç dediler.memura sordum benim ssk girişim 8 Nisan 2003 4590 gün toplam pirimim rapor 3 dereceden devam etsede şuan ki tarihe göre 3 derece rapor ile emeklilik sürem doluyor dedim.kanun böyle diyor.Derecen değişmiş mecbur tekrar gireceksin diyor heyete.Böyle durumla karsılasan oldumu arkadaşlar.2 derece rapor ile emekli hakkı 17 yıl 3940 gün,3 derece ile 19 yıl 4240 gün 8 nisanitjbsrı ile emeklilik hakkımı tamamlıyorum 3 derece rapor ile.şuanki 2 derece raporum temmuz ayında bitiyor vergi indirimi. Beni tekrar hast göndermeleri saçma deilmi.raporum %54 iki yıllık. Derece düştüğü için tekrar göndereceğiz diyor hastaneye

Olmaz öyle şey! %40’ın altına düşmediği sürece emeklilik devam eder. Derecenin değişmesi hiç bir şeyi değiştirmez.

OturanBoğa bugün ssk dan aradılar gittim. Şefidi konuştuğum memur.Brnim raporum %54, 3 derece emekliligime süre açısından bir ters durumu yok dedim. 3 derece ilede şuanda yıl bazında emekliliği hak ediyorum dedim.Olsun dedi derece düşerse yada %40altına düşerse hakem hastanesine göndeririz dedi.gitmezsen 7 ayda maaşın kesilir dedi.iki hastaneden birisine randevu alıp gel sevk yazısını verelim dedi.Nasıl bir sistem anlamak mümkün değil adamlar canı sıkıldıkça hastaneye sevk edecek belliki bizi.memura dedimki peki bu sevk ettiğiniz hadtanedende raporum 3 derece olursa dedim nasıl olacak dedim.Emekliligin 3 derece olarak devam eder dedi

Boş… yarın mevzuat ile anlatacağım

fenerliyizz

Hakem hastanesi ile ne alakası var, hastaneye sevk ederken oran yazmıyorlar, SGK sağlık kurulu değerlendiriyor...

Hadi diyelim oran arttı yada eksildi yada %40 altına düştü bu sitede yazan hiç kimse sizin yaşadıklarınızı yaşamadı.

Burada sanki asıl sorun SGK emeklilik günü olabilir mi ?

OturanBoğa peki benim nasıl bir yol istemem gerekiyor.Bana tekrar hastaneye sevk sl.wn gerekiyor diyen emrkli serisindeki yetkili şef

Açıkgoz2000 benimde böyle karşılaşacağımız aklıma gelmezdi.Memur bana dedigi senin %67 oranlı raporun kontrol muayenesinde %54 düşmüş diyor. Derecede düsme var diye beni tekrar hastaneye sevk edecek , ben ssk sevki almasam.17/07/2022 de 2 derece vergi indirimi ile bir yıllık raporumun süresi sona eriyor.yenikettigim iki yıllık raporumu vergi indirimi için Ankaraya göndersem ssk önceki raporum istisnadan vergi indirimi bitince emeklilik maaşımı sonlandırsa bende %54 yeni aldığım raporun vergi indirimi ile tekrar emeklilik için müracaat etsem bu vergi indirimi ile beni tekrar emekli yapmsyacakmı bu nasıl iştir anlamıyorum.suanda benim sigorta girişim ve toplam pirimim 3 derece vergi indirimi ile emekliliğe yetiyor.Memura dedimki sen sevk edeceksin beni ,yeni alacağım raporda 3 derece olursa nasıl olacak dedim.O zaman diyor 3 derece emekli olarak diyor maaşını almaya devam edeceksin diyor.Kontrol muayenesi ne gitmezsen maaşın kesilir diyor. Ben şimdi kimi kime şikayet edeyim bu nasıl düzen Kayseride girdim kontrol muayenesine ssk simdi muayene icin yozgat yada Sivas şehir hastanesi diyor ikisinden birini seç diyor.Konttol muayenesi sevk ettiğinde fakülte yada şehir hastanesi ikisi den birisi demişti.

Senin yaşadığın olayda hiç bir şey anlamadım.

Tekrar diyorum.

Kontrol de oran veren SGK sağlık kurulu, sağlık kurulunun verdiği kararada itiraz yine SGK yüksek sağlık kurulu

Senin dediğin olay nerede oluyor dersen; engelli raporu başvurusunda itirazlar da oluyor...

Bence sen SGK memurla sözlü değil de dilekçe ile konuş,

Şöyle bir şey yazabilirsiniz.

SGK il müdürlüğü....

1)- ... Tarih ve ... Nolu yazınız ile kontrol muayenesine gönderildiğim ..... Hastanesinde %... raporundan anlaşılacağı üzere %40 üstünde bir orandır.

2)- Yeniden isteğim ve talebim dışında başka bir hastaneye bilmediğim bir sebepten dolayı yeniden gönderilmek beni mağdur etmektedir.

Yukarıda arz edildiği üzere oran %40 üstündedir. Emeklilik işleminin bu yönden yeniden incelenmesini ve mağduriyetimin giderilmesini saygılarımla arz ve talep ediyorum.

Kardeş beni tekrar hastaneye sevk edecek servis ssk nın maluliyet engelli servisi yönetmelik bu şekil diyor.raporundaki derecenin düştüğü için usulen hakem hastanesine sevk alman gerekiyor diyor.bu alacağın rapordaki oran 3 derece olsada emekliligim 3 dereceden devam eder diyor. Asıl saçma olan burası kontrol muayenesinde aldıg %54 oran üzerinden neden devam etmediği.

öncelilikle cok gecmiş olsun kardes cok zor bir durum şurda bir anlaşmazlık var sen emeklı olurken vergi indirimi alıpmı emekli oldun yoksa maluliyet yazmişsin iş kazası ve hastalık sonucu %60 oranlamı emekli oldun eger vergi indirimle olduysan normalde sevk yapmamaları lazım ve emeklilik devam eder maluliyetse oran düştüğü için seni sistem iyleşme var gibi görür ve sevk isteyebilir ama SSK erken emekli olanları istediği anda cagır ve hastaneye sevk etme hakkı var zor bir sürec allah kolaylık versin

fenerliyizz

Aşağıdaki yönetmelik maddesinin çıktısını alıp görevli memura gösterin:

SOSYAL SİGORTA İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİ

Yaşlılık aylığının başlangıcı, kesilmesi ve yeniden bağlanması
MADDE 57 –
[...]
(6) Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten sonra ilk defa sigortalı olan kişilerden yaşlılık aylığı bağlandıktan sonra;
[...]
c) Çalışma gücünün %40 ile %59 arasında kaybedilmesi nedeniyle yaşlılık aylığı alanların yapılan kontrol muayenesi sonucu, çalışma gücündeki kayıp oranının %40’ın altına düştüğünün anlaşılması hâlinde, bu durumun tespitine esas tutulan raporun tarihini,
[...]
takip eden ödeme dönemi başında yaşlılık aylığı kesilir.

OturanBoğa bilgilendirme için teşekkürler. Yanlız benim emekli olduğum rapor bir yıllık idi vergi indirimi oran %67 idi raporum kontrol muayenesinde %54 düştü..Derece kayi olduğu icin hakem hastanesine sevk edeceğiz diyor.bununla olgili bir yönetmelik varmı acaba

fenerliyizz

Bence bu ilettiğim madde açık ve rapor oranı %40'ın altına düşmediği sürece emeklilikte bir işlem yapmamaları gerek

Ben en iyisi cimere yazayım detaylı şekilde konuya nasıl cevap verecekler.Aynı memurun yanına gitsem yine bildiğini söyleyecek.

fenerliyizz

cimerden önce aynı memura gidin ve bu yazdıklarımı iletin. İnat ederse şefine çıkın ve izah etmeye çalışın. Olmazsa cimere yazarsınız.

fenerliyizz

Bence yazdığım yönetmelik maddesine göre yeniden değerlendirmesi için yine şefe çıkın

başlığı tam bulamadım buraya yazıyorum. ben sürekli raporumu yeniledim sonrasında 2 yıllık süreli verildi ( hangi mantıkla bilmiyorum) emeklilik başvurusu yaptım oanylandı ama henüz maaş almadım ve evime de yazı gelmedi.bu yazıda sürekli mi değil mi yazarmış .vergi indirimi de 2 yıllık onaylandı . yazı gelmedi büyük ihtimal süreli olur. ben 2 yıl dolmadan kendim mi rapor yenileme süreicni başlatcağım yoksa sgk mi beni yönlendirecek? kesintisiz olması açısından ben 2 yıl değil de 1.5 yıl sonunda gidip rapor yenilesem ve sürekli olursa aynı vergi indirimi sonra sgk ya mı gideceğim? süreç nasıl ilerliyor?

hanifeaydin öncrlie emekliliğini hayırlı olsun.Senin vergi indirimi iki yıl süreli olduğu için iki yıl sonra kontrol muayenesi olur Yazı ssk tarafından ikamet adresine gelir.yogunluktan dolayı geç gebilir. İki yıl süre dolmadan 3 ay kala maluliyet emeklilik servisine gidip ssk dan sevk kağıdı ile direk hastaneye gidip kontrol muayenesi ne girersin.ikamet adresinde sevk için bilgrndirmr yazısı gelir 3 ay kala ama sen yazının gelmesini beklemeden direk ssk ya gidip sevk alırsın.Ben sevkyazısı ile direk hastaneye gittim randevu almadan işlemleri başlattım.

fenerliyizz

hastaneyi biz mi seçiyoruz ? herhangi bir sgk olur mu yoksa engelli sgk mı olmalı bu işlemlerle uğraşan?

hanifeaydin ssk nın belirlediği hastanelerden birini seciyorsun bulunduğu ilden.Girecegin ildeki hastanelerin hepsi olur muhtemelen saglık raporu veren

fenerliyizz

bence burada asıl mesele 3.derece emeklilik hakkı 20 yıl 4400 gün meselesini baz alıyormemurlar herhalde siz gününüz dolmuş ama 20 yıl dolmamış gibi benim anladığım

iscev 19 yıl 3 derecede, 8 nisanda yıl bazında da doldu.vergi indirimim temmuzda bitiyor.Ssk daki şef yönetmelik böyle diyor Hakrm hastanesi ne sevk edeceğiz diyor.oradan çıkan sonuç ne olursa ona göre devam eder diyor.

fenerliyizz
6/8/2003 tarihindeki sigortalılık süresi/başlangıcı
Üçüncü derecede sakatlığı (% 40 - %59 arasında) olanlar en az 20 yıl sigortalılık süresi ve en az 4400 prim ödeme gün sayısı,

şartlarıyla yaşlılık aylığı bağlanabilmektedir. buna istinaden dedim kardeş

iscev doğrudur kardeş benim ssk girişi 08/04/2003 ,2021yılında 10 ayda emekli oldum ikinci derece vergi indirimi ile temmuz 2022 de bitiyor ssk kontrol muayesine koymuştu.sevk ile hastaneye gittim.%54 oran ile iki yıllık yeni rapor aldım üçüncü dereceye düştüğü için hakem hastanesine sevk edeceklerini söylediler.Ssk daki emeklik servisindeki bölüm şef ile konuştum prosedür böyle dedi derece düştüğü için dedi.Dedimki rapor %40 üzerinde şuan itibari ile benim şartların 3 dereceden emeklilik için toplam primin ve yıl süresi açısından kaybım yok.ne farkaderki 2 derece yada 3 derece olması raporun.hakem hastanesine gitmezsen maaşın kesilir dedi.peki dedim heyette 3derece çıkarsa yine raporum dedim nasıl olacak dedim hakem hastanesini kesin karar 3 derece olarak emekliliğin devam eder dedi.Bu kadar saçma keyfi bir yönetmelik olurmu

iscev sağolasın kardeş hakem hastanesine için randevu aldım Nisan ayı sonunda farklı hastanede gireceğim.Buradan alacağım %40 üzeri rapora tekrar kontrol muayenesi isteyeceklermi bakalım.
hanifeaydin aynı hastaneye gide bilirsin tabiki ikanet ettigin ildeki

OturanBoğa hayırlı akşamlar ssk nın ikinci kez hwkrm hastanesi sevkinden sonra raporumu %65 oran ile iki yıllık yenilettim.Gecen seneki raporum %67 idi bir yılık emekli ol olmustum.kontrol muayenesi gönderdiklerinde %54 iki yıllık ile yenilemiştim ssk oranım %67 den ,%54 düştü diye tekrar hakem hastanesine sevk etmişti. Yeni raporunda %65 yine ikinci derece iki yillik olarak aldım. Ssk acebs tekrar kontrol muayenesi istermi şerk kormu iki yıl sonra bu konuda tecrübeli arkadaşlar yorumlarsa sevinirim.iki yıl sonra tekrar aynı şeyler sitresi yasak istemiyorum. 1 ay içinde iki sefer heyete girdim farklı illerde.

ben de bu konuyu araştırıyordum .ne yaptınız @fenerliyizz ben 1. dereceden emekli oldum eğer 2 ye düşerse yıl ve prim sorun yok yalnız 3. dereceye düşürülürse 20 yıl dolmamış oluyor ne yapmalıyım bilemiyorum.size 2 yıl süreli verilen rapor için kontrol koymuşlar mı yoksa emeklilik artık sürekli mi? memurlardan neler öğrendiniz detay bilgi paylaşır mısınız?

hanifeaydin ssk tekrar hakemhastanedine sevk etti farklı hasteneye.%64 olarak iki yıllık aldım.iki yıl sonra kontrol muayenesi var.benim daha önce aldığın %50 3 derece olan raporum toplam pirimim sigorta girişi toplam yıl sürem de 3 derece emekliligin devamı içinde yetiyordu buna rağmen ikinci kez heyete gönderdi ssk.gerekce olarak raporun 2 dereceden 3 dereceye düşmesi dedi.heyete ikinci kez girdigimde raporum 3 derece çıksa emekliyim 3 dereceden devam edecekti.memurun dediği bitkeydi bana nihayi karar hakem hastanesinden alacağın oran ne olursa o sonuçtan devam eder demişlerdi. Senin rapor oranın 2 derece düşerse belki tekrar hastaneye gönderirler belkide göndermezler.bu ssk daki yetkili memura kalmış bence.Ama gönderirlerse ikinci kez hakem hastanesinde aldığın rapor oranı emeklik için devam eder

Üst Alt