Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kontrol muayenesinde rapor oranım düşürülür diye emekli olmaktan çekiniyorum!?

burrak

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar
Benim bir yıl kontrollü sakatlık idirimim var günlerim tamam emekli olmak istiyorum fakat geçici emekli olunca daha sonra hakkımı kaybederim diyede olamıyorum normal emekliliğime 12 yıl var
Geçici emeklilikte SGK nın 3-5 yıl sonra sürekli olur gibi bir kanunu varmıdır yoksa hiç riske girmeyeyimmi?

burrak bir kaç kontrolden sonra SGK sürekli çevirdiği oluyor
Sizin rahatsızlığınız nedir.

Lösemi (KML) %30 oran var ve bipolar iyileşmeyen %60

burrak

Evet, kontrol muayenesinde emeklilik iptali riski maalesef var. Bu konuda yapılabilecek bişey yok. Ama bunu dert etmeyin bence. Eğer şu andaki işinizden memnunsanız ve emeklilik sonrası yeniden işe dönmekte sorun yaşayacağınızı düşünüyorsanız, bence yine de emekli olun ve/fakat aynı yerde sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışmaya da devam edin.

iş yerim emekli olunca çalıştırmıyor benimde kanser ilacımı alabilmem için sigortalı yada emekli olmam gerekiyor 3 aylık ilaç masrafım 9000 tl civarı

Ayrıca sizin dediğiniz işlem normal emekli oluncaya kadar devam mı edecek

normal emekliliğime 12 yıl var ve varsayalım bana her yıl kontrol verdiler bu işlem 12 yıl sonunda bitecek mi

@burrak

şuan emekli olmanız ve kontrol zamanında düşük rapordan dolayı emekliliğinizin iptal edilmesi sizi zarara sokmaz ve sonraki haklarınızı etkilemez. sadece iş yerinden çıkış alacağınız için kurumsal firmada çalışıyorsanız tekrar iş bulma sıkıntınız olabilir.

1. kontrolde yine aynı oranlı rapor alırsanız emekliliğiniz devam eder. bir ihtimal ile süresize çevrilir.ama 2. kontroldede aynı oranı alırsanız çok büyük bir ihtimalle süresiz olur.

cevaplarınız için çok teşekkür ederim :)
o zaman her şey tam oluncaya kadar çalışmaya devam edeyim ki sorun yaşamayayım

ben sadece vergi indirimi için başvurumu yapıp zamana bırakayım

burrak
doğru karar. belki kontrolde süresize çevrilir. sonrasında gönül rahatlığı ile emekli olursunuz.

burrak[FONT=sans-serif] @ Arkadaşım bende % 58 Psikiyatrik engelliyim bende de Bipolar ve OKB Obsesif bozukluk var ilk raporu aldığımda % 58 ruhsal duygusal sürekli idi raporum vergi indirimine başvurdum bana da vergi indirimini 1 yıl kontrollu verdiler 1 yıl sonra tekrar vergi dairesi sevki ile sürekli tedavi gördüğüm hastaneye sevk aldım tekrar kontrol raporu için başvurdum bu sefer raporum yine % 58 sürekli idi fakat bu sefer raporum da süreğen kronik ve sürekli yazıyordu ve vergi indirimimde sürekli geldi umarım seninki de öyle olur
[/FONT]

Üst Alt