Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kontrol muayenesinde rapor oranıma rağmen maaşım durdurulmuş görünüyor!?

Oskaan

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Kolay gelsin arkadaşlar.2018temmuz ayında%41 (suresiz kronik) engel organıyla vergi indiriminden emekli oldum. Takriben 1200 tl maaş alıyordum mayıs ayına kadar.
Ancak mayıs ayında sgk tarafından Ş.Ü tıp fakültesine kontrol muayesine cagiriliyordum.
Gittim.yapılan tetkikler ve1 aylık bekleyiş sonunda % 59 engelli raporu verildi. ancak 20 gün sonra sgk tarafından gelen tebligatta engel oranının tereddütlü bulunduğu ve hakem hastane sıfatıyla meram tıp fakültesi hastanesine kontrol muayesine çağrıldım yazıyordu.
oraya da gittim yapılan tetkikler sonunda %40 rapor verildi ama dün öylesine e devletten maaş bilgiden baktığımda maasiniz durdurulmuştur ibaresi ile karşılaştım.
Zaten aylardır bu stresle mahvoldum. Bide durdurulmuş olması acayip etkiledi beni.hemen son raporla sgk ya gittim.3 raporunuzda ankara ya gönderildi dedi memur..şimdi ne olacak bilmiyorum ve maaş kesilecek diye çok korkuyorum. 9 aydır issizim zaten. Tek geçim kaynağım bu maaş aylardır.raporlar hazine ve maliye bakanlığına gitmiş. Süreç ne kadar ve nasıl sürer. Beni bilgilendirin lütfen. Dünden beri şekerim tavan yaptı.

Oskaan
İşlemlerin uzamasından dolayı durdurulmuştur büyük ihtimalle. Raporlar incelenip karara bağlandığında maaşınız durdurulduğu yerden ödenmeye devam edecektir.

Ufukalp kardeşim cvb için teşekkür ederim. Zira iki gündür yazan olmadi. Şöyle bişey var nisandan beri bu sürecin icindeyim .iki rapor çıktı son 5-6 ay içinde ve son raporda sgk nın deyimiyle hakem hastane tarafından olduğu için değiştirilemez diye belirtildi.ki son rapor 28 agustosta onaylandi ve eylül 19 da son maaşım yattı.yani tüm işlemler bitmisken neye bu sefer ankara ya gönderildi ve madem gönderildi neden maaş durduruldu. .şimdi kaç ayda sonuçlanacak ve bu süre zarfında iş bulamazsam yandım yani..nedir bu engellilere yapilan zulüm. .

Oskaan

Kontrol muayenesinde aldığınız iki rapor da %40'In üzerindeyken maaşınızın devam ettirilmemesi mümkün değil. Kesildiği günden bu yana tüm maaşlar birikmiş olarak size ödenir. Bu açıdan kaybınız olmayacak.

Üst Alt