Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kontrol muayenesinde rapor oranını düşürdüler!?

buzluçay

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
Merhabalar arkadaşlar 2011 yılında göz ve bel fıtıgından %40vergi indirimi aldım 2 yıl engelli kadrosunda çalıştım 2013 yılında emekli oldum 8 yıldır emekli maaşı alıyordum geçtiğimiz haziran ayında sgk dan aradılar hastaneye sevk ettiler yeni raporum maalesef %33 çıktı bu durumda ne yapmalıyım tecrübeli başına böyle bir iş gelen arkadaşların yardımına ihtiyacım var

buzluçay

avukat bulup dava açmalısın bu konuda bir çok dava açıldı forumda bilgilere ulaşabilirsin.

buzluçay İtiraz süresi içinde itirazını yapmanı öneririm.(1 ay içerisinde)Bu yaşadıklarını bire bir yaşamış birisi olarak sürecin çok zor geçeceğini söyleyebilirim.İtiraz sonrası gönderileceğin hastaneden yeni raporun yüzde 40 üzeri olsa bile hakem hastaneye sevk edileceksin.Bence Yargı süreci için erken.Bu yolun daha kısa sürede neticeleğini düşünüyorum.Bahsettiğim süreç sonunda eğer alacağın rapor oranı yeni yönetmeliğe göre %40 altında kalırsa ve eski raporu aldığın yönetmeliğe göre %40 ise o zaman yargı yoluna gitmeni öneririm.Yargı yolu uzun bir süreç olduğunu burada ki arkadaşlardan biliyoruz.İYİ ŞANSLAR.

buzluçay

İtiraz edip yeniden değerlendirilmesini isteyebilirsiniz. Muhtemelen sonuç değişmez.
Sizin emekli olurkenki rahatsızlıklarınız değişti/düzeldi mi?

İtiraz etmeden dava açılmıyor önce onu değerlendirme yapın , sonra ya bekleyip tekrar baştan müracaat edersiniz ya da dava açarsınız

Tam emin değilim ama sanırım; sizin kontrolde sizin oran aldığınız yılki engelli yönetmeliği yerine yeni yönetmeliğe göre oran vermişler...
Bu yönden dava etseniz kazanırsınız diye düşünüyorum. Burada emsal karar bulabilirsiniz. Yada, Google araştırın...

Eski yönetmeliğe göre göz :%50
Yeni yazılan yönetmelikte:%35

Doğal olarak oran düşüyor...

Şöyle düşünün, eski yönetmeliğe göre engelli raporu alan 1000 kişi yeni yeni yönetmeliğe göre oran alsa yarısı %40 oranı geçer mi ?!

Üst Alt