Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kontrol muayenesinde rapor oranlarının değişmesi emekliliğimi etkiler mi?

oytung

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
2
merhaba arkadaşlar ,bir sorum olacaktı Annem 2 sene once 2 yıl surelı yuzde 63 oran (kbb %57 ve norolojı % 15 ) ıle 2.sınıf derece ıle vergı ındırımınden emeklı olmustu,
sımdı suresı eylul de doluyor,sgk da bize 3 ay onceden ıslemlere baslamalısınız demıstı ve bende ıslemlere basladım hastaneye gıttım sevk olaylarını hallettım ve saglık kurulu bana 5 bolume gıtmene gerek yok ıkı bolumden oran almıs ıkısıne gıtmenız yeterlı olur dedı ,bızde kbb ve norolojıye gıttık ve norolıjı 15 verdıgı puanı 0 yaptı ama kbb de 57 olan oranı 60 yaptı ,sorum şu lütfen yardımcı olun,
saglık kurulundakı kadın bıze bır bolumden %60 alması yeterlı emeklılıgı eylulde kesılmeden devam eder dedı ,dogrumudur tesekkur ederım..

@oytung,

Oran %40'ın altına düşmediği sürece emeklilik devam eder.

Ama SGK sizden kontrol istedi mi de siz kontrol için hastaneye gittiniz? Vergi indirimi süreli diye kendinizce rapor mu yenilemek istediniz.

abi merhaba ,sgk 2 sene once demıstı eylul 2024 de bıtecek emeklılık kesılmemesı ıcın 3 ay oncesınde basvuru yapmanız lazım demıstı ,bende sgk bagcılara gıttım oraya baglıymısız ordakı gorevlı de evet 9 eylulde bıtıyor hazıran bası gıbı basvurunuzu yapın bıze saglık kurulundan cıkan raporu getırın demıstı ,insanlar saglık kurulundan cıkan raporu getırmıyorlar sonra maasları kesılıyor demıstı,ama saglık kuruluda gerek yok goturmene bız sıstemden gonderıoruz ankaraya gıbı konusmustu ,bız sımdı butun ıslemlerı tekrar hallettık abı rapor tek bolumde kbb de %60 olarak işleme gırecek gıbı yıne 2.sınıf emeklılıkden devam edermıyız abı tesekkurler

Hah, tamam, o zaman her şey doğru yapılmış.
Bence wgk'ya gidin ce hastaneden rapor aldığınızı ve onların raporu wgk'ya gödnerdişklerinni söyleyin. Kontrol etsinler. Hiç bir sorun omadan maaş devam edecektir.

@OturanBoğa,
abi cok saol ama burda ne demek ıstedın sgk bızden ıstemedı dıyelım bızde vergı ındırımı surelı dıye garantıye alalım dıye tekrar bu ıslemlerı yaptık dıyelım o zaman ne olur abı.

Üst Alt