Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kontrol muayenesinde sevk olunacak hastane seçimi mümkün mü?

enginy

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba arkadaşlar,

vergi indiriminden emekli oldum. 1 yıl süreliydi. SGK dan kontrol muayenesine girmem gerektiği
yazısı geldi. Ben önceki raporumu atıyorum A hastanesinden almıştım. Fakat SGK beni B hastanesine sevkediyor.. Benim bütün
raporlarım,teşhislerim,hastalıklarım A hastanesinde kayıtlı. Ayrıca ben siroz hastasıyım ve B hastanesinde siroza bakan gastro
enteroloji bölümü yok...
Benim hastane seçmem mümkün mü yoksa illede SGK nın belirleyeceği hastaneye mi gitmek zorundayım.

enginy

SGK isterse istediğiniz hastaneye sevk eder aslında. Ben olsam şefle ya da müdürle konuşup durumu izah ederim. Çok makul, gerekçesi anlaşılır bir talep zira.

Ben de başvurduğum zaman SGK'daki görevliye "İzmir'deki hastaneyi kendim seçmek istiyorum" dedim.

"Seçebilirsiniz ama bizim önereceğimiz hastanelerin birini seçebilirsiniz" dedi ve 2 tane hastane söyledi, birini seçmemi istedi.

Bu ikisinin dışında başka hastane olmaz mı dedim. Olmuyormuş. Sgk nereden istiyorsa oradan alacaksınız demişti.

(Başka yerlerde farklı mı bilmem).

peki arkadaslar,itiraz hakkımız varmı?il sağlık müdürlüğü veya baska bir kurum.

Vaktin kısıtlı buraya yazana kadar SGK gidip, şefi yada müdürü ile görüş gerekirse dilekçe ile başvursaniz daha iyi olmaz mı?

Burada gidebilirsiniz deyince gidecekmisin yine SGK gidip soracaksınız.

kontrol muayenesine girecem.Raporumu A hastanesinden aldım fakat SGK Bye sevk edşyor.

Selamlar,atıyorum A hastanesinden %50 siroz %20 nörolojiden sürekli raporum var.Fakat SGK beni B hastanesine sevk ediyor.
B hastanesinde herhangi bir teşhis,tanım yok bu durumda B hastanesi neye göre yüzde verecek?İlk Rapor oranlarımıdüşürürlerm.

merhaba bir sorum olacak kontrol muayenesine gittiniz rapor işlemleri uzun sürdü yada düşük rapor verildi itiraz ettiniz . bu geçen sürede alamadığınız emekli maaşları geriye dönük alınıyor mu ? süreç nasıl oluyor

enginy

Elindeki epikriz ve ilaç raporları ve mr, tomografi ne varsa sunarsiniz. Dr uygun görürse yeniden istiyebilir.

kontrol muayenesine girecem.Raporumu A hastanesinden aldım fakat SGK B hastanesine se

Selamlar,ilk sağlık kurulu raporumu üniversite hastanesinden Aldım. gastroeenteroloji(KARACİGER SİROZU) bana 60 puan verdi bu rapor %55 olarak geldi.Kontrol muayenesi zamanı yaklaşiyor..Fakat SGK beni üniversite hastanesi yerine Devlet Hastanesine sevkediyor ama orda da Gastroenteroloj bölümü yok.Bu durumda benim puan kaybım olacak.Sizce ne yapmalıyım?

enginy

Sevk eden memura değil de şefe veya müdüre çıkıp durumu izah edin. İsterse uygun hastaneye sevk eder.

Üst Alt