Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kontrol muayenesinden haberdar olmadığım için emekli maaşım kesildi!?

mrt1972

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
raporumu 2013 yilinda %49 iskelet yapisi bozuklugu ve antisosyal kisilik bozuklugundan aldim 3cu derece vergi indirim yazimida aldim raporum kronik surekli 2015 ocak ayindan buyana emekliydim 2017 nin 10cu ayinda maasim kontrol muayenesine gitmedim diye emekli maasim kesildi bana hic bir sekilde ne bilgi nede bir evrak gelmedi hakkimi araya bilmek icin hukuken yapabilecegim bir sey varmi? yardim ve goruslerinizi bekliyorum

mrt1972,
Sgk ya müracaat ederek hemen kontrol muayenesi için sevk alın.. %40 ve üzeri rapor alır iseniz emekli maaşınız kesildiği günden itibaren devam eder. Toplu olarak maaşınızı alırsınız.

evet bunu yapıyorlar. kurum sevki ile tekrar rapor çıkaracaksınız.başka çare yok.

Emekli olurken Emekliliğiniz de süreklimi onaylanmıştı yoksa kontrollümü onaylanmıştı.

kontrol muayenesi katdiyyen yokdu surekliydi

o zaman hukuksal süreci başlatmalısınız sürekli ibareli raporun tekrar kontrol için çağarılması verilen hakkın geri alınması anlamına geliyor.

kontrol muayenesi sonucu aylık kesilme sorunu maalesef ortada öylece duruyor. Eski 506 sayılı Kanun'un 60'ncı maddesine göre "Sakatlığı nedeniyle vergi indiriminden yararlanması dolayısıyla yaşlılık aylığına hak kazanarak yaşlılık aylığı alanlar Kurumca kontrol muayenesine tabi tutulabilir" hükmü vardı ama yeni 5510 sayılı Kanun'un 94'üncü maddesinde bu tür bir ibare yok. Bu nedenle aslında SGK sizi 5510/94 gereğince kontrol muayenesine çağırmaması gerekir.

ne yapmam nasil bir yol izlemem gerekiyor tam anlamiyla yardimci olurmusunuz

yasalmi

sgk surekli ve kronik raporu olani surekli vergi indirimi almis bir engelliyi kontrol muayenesine gondermesi yasalmi bu hastane cilesi eziyeti niye?

mrt1972

Emekli olduktan sonra başka bir amaçla alınmış rapor oranı düşükse, sgk bir vesileyle bu düşük oranlı rapordan haberdar olmuşsa, kontrol muayenesine çağırıyor. Eğer oran düşük olursa, vergi indirimi sürekli olmuş dahi olsa, emekliliği iptal ediyor.

Geçmiş olsun,hastalığınız nedir?

Üst Alt