Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kontrol muayenesinden sonra iş göremezlik maaşım kesilebilir mi?

barisvan

Üye
Konular
36
Reaksiyonlar
7
arkadaşlar ben 2008 yılında iş kazası sonucu omurilik felçli oldum ve 2011 yılında 0/062 ile sürekli iş göremezlik ile emekli oldum ve 2012de kontrol yazılmış ve tekrar heyete girdim.ve sgk gönderildi sürekli iş göremezlik kesilirmi yoksa tekrar kontrol muyenesi verirlermi .zaten ben yürüyemiyurum bu çile niye eğer tekrar kontrol verilirse veya maaşım kesilirse ne yapmalıyım arkadaşlar bana bir yol gösteriniz lütfen şimdiden cevaplayan herkese teşekürler lütfen konuyu bilenler cevaplasın

kontol muyanesi

ben iş kazası sonucu omurilik felçli oldum.ve 2010da sürekli iş göremezlik bağlandı %62 oranında meslek hastalığı iş göremezlik bağlandı ve 2012de kontrol muyanesi verildi ve günümde raporumu sgk ya gönderildi. bana gelen sgkdaki cevap ise şöyle kazayı yaptığım.özel şirketin avukatı itiraz etmiş.sgkya ne için itiraz etiğini bilmiyurum sgknın yazdığı cevap falan şirketin isimli avukatının itiraz dilekcesine istinaden dosyanız tarih ve sayılı yazımız ile yuksek sağlık kuruluna gönderilmiş olup alınan bu tarih ve sayılı karar ile sürekli iş göremezlik derecenizin değişmediği %62)kontrol muyanenizin gerekmediği kararına varılmıştır.araştırma hastanesince tanzim olunan sağlık kurulu raporu işleme alınmamıştır.bilgilerinize rica ederim. nden gönderdiğim sağlık raporu işleme alınmamıştır ve neden kaza yatığım şirketin avukatı itiraz etmiş lütfen beni aydınlatısanız çok sevinirim. bülent bey ve ne anlama geliyur .anlayamadım

Barisvan;
Güzel bir gelişme bu.
Şirket avukatının itirazı sonucu dosyan yüksek sağlık kuruluna gönderilmiş.
Yüksek sağlık kurulu işgöremezliğe konu engelinizin sabit olduğuna ve dolayısıyla kontrole de gerek olmadığına karar vermiş.
Buna istinaden de sgk kontrol amaçlı gönderdiğiniz raporu işleme koymaya gerek görmemiş çünkü artık kontrol muayenesi istenmeyecek sizden.
Benim bu yazıdan anladığım bu.

çok teşekür ederim ufuk alp benim anlamadığım konu şirket avukatı niye itiraz etmiş çünkü ben şirketle anlaştım tanzimatımıda aldım neden avukat itiraz etsinki anlamadığım bu

barış sürekli iş göremezlik geliri bağlandığında iş yerinden devleti zarara uğrattığı gerekçesiyle para alınır benim için 230,000 lira ceza gelmişti avukatta o paradan kurtulmak için itiraz etmiştir

teşekürler demir ç öyleyse sgk bana önce haber vermesi gerekmezmiydi neden kontrol muyanemi bekledi sgk kontrol muayenemde sonra beni bilgilendirdi

barış okadarını bilemem hoş sgknın yaptığı her işe kimin aklı ermişki benim ki ersin

Üst Alt