Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kontrol muayenesine çağrıldım. %43 raporum vardı. Durumum ne olur?

İbrahim Topuz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba.
Altı ay önce vergi indiriminden emekli oldum.
Şu sebeplerden.
1. Böbrek kanseri. (1 adet 4 cm kitle alındı, 2 Adet 1 cm kitle yakıldı. Ömür boyu kontrol altında olacağım.

2. Hipertansiyon
3. Troid %10 çalışıyor
4. Bel, boğun fıtığı.
5. 2 Adet antideprasan kullanıyorum. 1 tanesi Kırmızı reçeteli.
Bu hastalıklarımın hepsi raporlu.

2 hafta önce sgk bir tebligat gönderdi. Hastane soruşturma geciriyormus bu yüzden yeniden heyete girmem gerekmiş.
Not: %43 engelliyim .

Sonuç ne olabilir?

Teşekkürler

İbrahim Topuz vergi indiriminiz süreli olarak mı verildi süresiz olarak mı ? %43 sağlık raporunuz vergi indirimi alındıktan sonra fazla önemli değildir. Önemli olan vergi indiriminin süreli veya süresiz olmasıdır.

İbrahim Topuz

Rapor aldığın hastane usulsüz raporlar verdiği için herkese kontrol muayenesi vermiş olabilirler. Tekrar heyete gireceksin rapor oranın çıkabilir ya da düşebilir bunu doktorlar karar verecek, biz bilemeyiz. Rapor oranın düşerse almış olduğunuz emekli maaşlarını SGK geriye dönük faizi ile size rücu eder. Tam tersi olabilir, rapor oranın artar ve emekli maaşında artabilir. Ya da rapor oranın sabit kalır ve aynı maaşı alırsın. Dua et! Rapor oranın düşmesin.

İbrahim Topuz

Yakın zamanda alınmış bir raporsa sorun olmaz. Zaten heyetler artık olabildiğince düşük oran veriyor...

Verilmiş hak geri alinabilir mi? Sonuçta ben yaşa dışı almadım bu raporu ve hâlâ maaşım ödeniyor. Ki, olumsuz sonuç çıkarsa mahkemeye vereceğim.

Konu hakkında Gelirler İdaresi başkanlığı, Engelli ve Tespit derecelendirme müdürlüğü/ Müdür V. Mehmet Ayçin ve Grup başkanı Kamil Ozkan bey Mağduriyetleri kabul etmektedirler çalışma olursa destekleyeceklerini söylediler.

Sağlık Bakanımızın talimatıyla Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü ilgili Bakanlıklara konu hakkında resmi yazı yazılmıştır, AİLE BAKANLIĞI VE ÇALIŞMA BAKANLIĞI ilgili yazıya olumlu cevap vermiştir, çalışmayı destekliyor ama HAZİNE VE MALİYA BAKANLIĞI GELİRLER İDARESİ BAŞKANLIĞI resmi yazıya cevap vermediğinden çalışma bir türlü başlayamadı bu konuda desteklerinizi istiyoruz

Gelirler idaresi başkanlığı na Sağlık Bakanlığı tarafından resmi yazı yazılmıştır ocak ayından beri gelir İdaresi başkan yardımcılığı Mahmut sutçü beye bağlı birim resmi yazıya cevap vermemiştir.

Cevap Yazılırsa Sağlık Bakanlığı aşağıdaki madde 20 e dayanarak çalışmaya başlayacaktır çalışmayı Aile Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı destekliyor

Konuyla alakali Sosyal medyada bilinçli ve bilinçsiz tüm engellilere korku verilmektedir, Siyasi

malzeme yapılmaktadır.

Ben mağdur değilim çalışan bir engelliyim

Aklınıza takılan bir şey olursa beni arayabilirsiniz Konu 4A SSK lr çalışan tüm engellileri ve emekli olmuş 4A SSK I tum engellileri ilgilendiriyor.

Sürekli rapor ve sürekli vergi indirimi ile emekli olduktan sonra 2-3-7 yıl geçtikten sonra SGK tarafından kontrole çağrılarak Yeni yönetmeliğe gore rapor alinip engel oranı yüzde 40'ın altında kalanianın Maliye bakanlığının onay verdiğinde emekli maaşı kesiliyor, ayni engel devam ediyor engelin de iyileşme yok.

MADDE 20-(1) Bu Yönetmelik hükümlerini Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı ve Sağlık Bakanı müştereken yürütür. Konunun hakimi ve sorumlusu olarak sürekli birbirlerinize yönlendirmenizi değil ivedi olarak ilgilenerek çözüme ulaştırmanızı rica ediyorum. Aşağıda yer alan yönetmeliğe ek veya geçici madde eklenmelidir.

20.02.2019-https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/02/20190220-2.htm

Saygılarımla

İbrahim Topuz geçmiş olsun. Ssk nın her zaman vergi indirimi ile emekli olan birisini kontrole çağırma yetkisi vardır.Emekli olurken raporun süreli yada sürekli olmasının bir önemi yok Bu yetki onlara verilmis.tarafına tebli edildi ise muhtemelen seni hakem hastanesine gönderirler %40 ve üzeri alacagın rapor ile emekliliğini devam eder %40 ın altında kalan durumunda il sağlık müdürlüğüne itiraz ede bilirsin. Kontrole gitmezsen maaşın kesilir kardeş bilgin olsun. Mevcut hastalikların devam ediyorsa endişe etmene gerek yok aynı oranı alırsın. Şayet düşük oran alırsan seninde itiraz hakkın var il sağlık müdürlüğüne 1 ay içerisinde itiraz edersin farklı hastaneye gönderirler sürec böyle işler mahkeme son olarak gidilecek yol.Birde uzun surer.senin kontrole gitmen gerekir

fenerliyizz

Merhaba. Öncelikle teşekkür ederim. Kanser kontrollerim için 6 ayda bir kontrole gidiyorum. Hipertansiyon biz de ırsi. Sıcak havada dışarıda gezdiğim de tansiyon 20 - 21 arası oluyor iki ayrı ilaç kullanmama rağmen. Bel boğun fıtığı eski işimden kalan.

Hayatım zor dönemden geçerken tebligat ile geçmişte yaşadığım olayları tetikledi psikiyatri doktoru Kırmızı reçeteli bir de normal reçeteli iki ilaç verdi. Açık konuşmak gerekirse ilaçlar sayesinde ayaktayım.

Şimdi 10 günde bir özel klinikte psikolog gözetimindeyim.

Ayrıca EYT'liyim 7600 sigortam olmasına rağmen bu hakkımda gasp edildi.

Benim endişem heyetteki doktorların katı olması (istisnalar hariç) bir kriterleri yok. Forumda yorumlara baktığımda hep bundan yakiniyorlar .

İbrahim Topuz endişe edecek bir durum yok.heyetw girmeden önce hastslikların ile ilgi durum bildirim raporunu ilac raporunu.brl ve boyun fıtığı için son bir yilda çekindiğin emarı nı yanında bulundur.Heyetteki doktorlarda 2019 Hastalık listesine göre değerlendiriyorlar sonuçta.eaki raporunda girdiğin bölüm doktorlarına göster endişe etmene bormsl ama mevcut hastalikların devam ediyor sonuçta heyetteki doktorkarında hastalığını yok sayma gibi bir durum olamaz asla.kwnser hastalığın için tedavi gördüğün hastaneden durum bildirim raporu al remisyonda ise zaten ona göre Hastalık listesinde planlaması var aşağısına vermeleri asla söz konusu olamaz bazı hastalıklarda düşük değerlendirme ola biyer bunlar örneğin bel fıtığı kimisi 8 puan verir kimisi 7 puan verir buda doktor görüşüdür ama hastalığı yok sayamazkar asla.psikiyatri için tedavinin 6 ayı geçti ise oradandq puanlama alırsın kardeş kanser tedavisi görmüş birinin psikiyatri tedavisi ol aşı jadsr doğal birsey yok.heyetre psikiyatri dokturuna girdiğinde mutlaka kwnsrr tedavisi gördüğünü belirt doktora. Otantik olarak puanlama yaparken etkisi olur
İbrahim Topuz bende emekliyim bu yaz kontrol muayenesine girdim.heyettenden %50 aldım ssk tekrar beni hakem hastanesine gönderdi.gerekce olarakta raporumun ikinci dereceden üçüncü dereceye düşmüş dedi.Emekli okurken %66 idi raporum.ikinci kez farklı hastaneye gittim %65 aldım emekliligim devam ediyor.Diyecegim şuki heyete tekrar gireceğim diye endişe etme senin sonuçta sağlık sorunların var mevcut raporunda girdiğin her bölüm dokturuna göster etkisi olur oranlama yaparken doktur.

Herhangi bir sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum. Bukadar kısa sürede devamlı olan bir rapor için kontrole çağrılmanız stres yaratmış olabilir ama varolan rahatsızlıklarınızı zaten tekrar hekimlere gösterdiğinizde sonuç değişmez. Siz eski raporunuzun bir nüshasınıda yanınızda bulundurun. Ben 3.kez kontrol muayenesine geçen hafta girdim. Benim içinde oldukça stres yarattığı için sizi anlıyorum. Kardiyoloji muayenesi esnasında 25 olan oranımı 10 olarak yazdı doktor. İlaçla semptomları düzelen aritmim ve PFO var. Sana yalnış oran verilmiş dedi. Şuanki EKG de aritmi yok dedi. Çünkü ilaç kullanıyorum ve ilaç semptomlarımı gideriyor dediğimde biraz cetveldeki puanlardan bahsedince ve holter -eski ekg leri görünce oranı düzeltti. Fizik tedavi uzmanı bel ve boyun fıtığı MR larımıda eski tarihli buldu. 2018 kasımda çektirmiştim. Tekrar MR a girdim ve sonucu bu salı çıkacak. Tansiyon için dahiliyeye girdim enabız üzerinden verilerimi inceledi. OturanBoğa dediğiniz gibi oran vermemekmi diyeyim, oranı düşürmek içinmi diyeyim heyet sürecinde çok inceliyorlar artık.

güncel mevzuata göre kontrol muayenesine çağırdığından doğal olarak oran düşecek ve muhtemelen maaşınız kesilecek bizim gibi, bu SGK nın yeterli hukuki dayanağı olmadan yaptığı bir süreç yazıklar olsun. cimer e vs sürekli yazın...

elbette davamız devam ediyor, sorun yaşarsanız kazanılmış hak üzerinden dava açmanız gerekli (tanınızın devam etmesi ve raporunuzun sahte olmaması şartı ile)

İbrahim Topuz yanlış anlamayın sizlere birşey sormak istiyorum. Siz emekli olduktan sonra eve gelen emekli mektubunda böyle bir madde varmıydı ?

Kuru

Şöyle belirteyim. 3 yıl önce böbrek kanserinden dolayı Cerrahpasada ameliyat oldum. Ve kontrollerim sürekli. Bunun dışında birçok kronik hastalığım var. Geçen yıl bir arkadaşım kanser olmuş ameliyat geçirmişti. Vergi indiriminden emekli oldu. Onun tavsiyesi üzerine Abdylhamithan hastanesinde heyete girdim ve daha sonra evrakları vatan caddesindeki vergi dairesine bıraktım. Çalışan ve sigorta gün ve yıl fazlasıyla olduğu için vergi indiriminden emekliligimi talep ettim.

Bana gelen tebligatta hastanenin soruşturma geçirdiğini ikamet ettiğim bölgedeki bir devlet hastanesine yonlendirdiler. Şuan maaşım yatıyor, 3 ay süre vermişler. Ben değil hastane soruşturma geçiriyor.

İbrahim Topuz
bir kaç sene önce ist da bir hastane usulsüz rapor vermişti bende rapor için aynı gün hakem hastanedeydim adamı da oraya sevk etmişler biraz muhabbet ettik adam yürüyemiyor kendi işini yapamaz durumda herkesi sevk etmişler hakem hastaneye maalesef kurunun yanında yaş da yanıyor. bu arada vergi indirimi süresiz bile olsa sgk istediği zaman kontrol muayenesine gönderebiliyor.

MRM

Aslında tekrar muayene için cagrilmaktan yana çokta şikayetim yok! Tek endişem, bu puanlamanin bir kriteri olmaması. Her doktor farklı puan veriyor. Enteresan işler.

İbrahim Topuz
evet onda yerden göye haklısınız size entresan bir olay anlatim başıma geldi son aldığım rapordan bir önceki raporu aynı beyin cerrahı oran vermişti boyun ve bel fıtığı toplam 18 di son raporumda aynı dr gittim fizik tedavi verecek buna oran dedi neyse fizik tedaviye gittim dedi beyin cerrahı verecek gittim tekrar beyin cerrahına kadın bir sinir tamam dedi yazmış oraya şu şu fıtıklar vardır ama hastanın şikayeti yoktur oran 0 tekrar uğraşmak istemedim zaten diğer hastalıklarımda oran arttığı için

Yüzde 68 oranım kabul edilmedi!

8 ay önce kanser hastalığım ve diğer kronik rahatsızlıklarımdan dolayı vergi indiriminden emekli olmuştum.

2 ay önce sgk beni tekrar kontrol için bölgedeki hastaneye yönlendirdi. Tüm bölüme girdim. Sadece üroloji doktoru beni ameliyat olduğum Cerrahpaşa hastanesine sevk etti.

Orada da zorlu bir süreç oldu. Kan , idrar tahlilleri ve tomografi istendi. Doktorum yazısını yazdı ve sadece üroloji için sağlık kuruluna yönlendirdi. Sağlık kurulu bana yüzde 68 oran verdi. Ve cerrahpaşa başhekimi onayladı.

Şimdi beni sevk eden üroloji doktoru bu puanın yüksek olduğunu bu sorumluluğu alamayacağını daha sonra tekrar gel dedi. Beni sevk eden kendini. Pazartesi yine gideceğim. Ne yapacağımı şaşırdım.

kanser hastaları benim bildiğim en son hastalık remisyona girmiş olsa bile %40 sürekli rapor alıyor . hatta bu yönetmelik yasa neyse boyu kısa kişilere engellilik hakkı verildiği dönemde oldu diye hatırlıyorum. kanser varsa %40 kesin altı olamaz yeni raporda.bakınız
2013 yılında yayımlanan yönetmelikte sadece evre ııı-ıv onkoloji hastalarına tanınan engellilik hakkı 20 şubat 2019 tarih ve 30692 sayılı yönetmelik kapsamında tüm onkoloji hastalarına tanınmıştır.yönetmeliğe göre hastalıkların evrelerine göre engel oranları ;
evre 1 ve 2 remisyonda ( 5.yıla kadar )hastanın engel oranı :%60
evre 1 ve 2 remisyonda (5.yıldan sonra) hastanın engel oranı :%40
evre 3 ve 4 remisyonda :%40
ileri klinik evreli (evre 3 ve 4) malign tümörü olan remisyona girmeyen veya tedavi sürecinde olan : %80
yüksek dereceli beyin tümörlerinde ;
operasyon sonrasında 2 yıl süreyle : %80
remisyonda 2 yıldan sonra :%40

Şimdi beni sevk eden üroloji doktoru bu puanın yüksek olduğunu bu sorumluluğu alamayacağını daha sonra tekrar gel dedi.

şimdi de puan yüksek geldi diye mi sorun yaşatıyorlar inanın bu ülkede delirmemek elde değil . yeter artık bu nasıl saçmalık

hanifeaydin

Ayrıca; toraks bt : her iki akcigerde birkaç çizgisel atelektazi ile dependen opaziteler izlenmiştir yaziyor. Sanırım bunlarla değerlendirdiler.

korona geçirdiyseniz büyük ihtimal akciğerde yapıyor böyle....ama oran yükseldi diye böyle zora koşmak inanın çok sinirliiym ..ülkede en değersiz kesimi biziz hindistandaki kast sisteminin en altında yüzüne bakılmayan bir kesim oluyor ya hiçbir hakları yok onlara döndük.şimdi devlet hastanesini devletin hangi kademesine şikayet edeceksiniz

Efendim sadece bu değil. Hipertansiyon hastasıyım, sıcaklar beni mahvediyor. Ayrıca kırmızı reçeteli antideprasan ilaçları kullanıyor her hafta özel piskologa gidiyorum . Kendimi zor sakin tutuyorum bu sistem yüzünden iyilesemiyorum. Olumlu olumsuz bu işin artık sonlanmasini istiyorum. Zaten 7400 gün sigortam var olmazsa eyt'den emekli olurum . Sizin de zamanınızı aldım. Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

herkese sabırlar diliyorum , sıkmayın canınızı zaten kanser hastasıyız stresten uzak durmalıyız da bu ülkede nasıl?

Üst Alt